Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ Αναγορεύει την ΕΕ σε σωτήρα του λαού! Παραμυθιάζει το λαό ότι η κρίση οφείλεται στην «κρατική σπατάλη»


Τους ισχυρισμούς του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη περί δήθεν αποτυχίας των μνημονίων, έσπευσε να υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον εκπρόσωπό του Π. Σκουρλέτη να δηλώνει χτες «τόσο η τρόικα όσο και τα μνημονιακά κόμματα γνώριζαν εξαρχής ότι το μνημόνιο θα αποτύχει, όπως το γνωρίζουν και τώρα, τα αλλεπάλληλα κύματα μέτρων ήταν εκ ων προτέρων γνωστό το πού θα οδηγούσαν».
Παραδέρνοντας όμως στις αντιφάσεις τους, ο Π. Σκουρλέτης ομολόγησε παρακάτω ότι «το μνημόνιο δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα του χρέους, αλλά είναι το όχημα για τη διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, τον ακρωτηριασμό του ασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου». Συνεπώς, κάθε άλλο παρά απέτυχε, όπως προηγούμενα και ο ίδιος ισχυρίζεται, στους στόχους για ενίσχυση της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας και μετακύλιση των βαρών της κρίσης στις πλάτες του λαού.
Στο ίδιο πνεύμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου (ρ/σ «Κόκκινο») αξίωσε από το λαό να προσδοκά μοιρολατρικά λύση απ' την Ευρωένωση και να παραιτηθεί απ' το μόνο όπλο που διαθέτει, την ανάπτυξη της πάλης του, ζήτησε «άμεση διεξαγωγή έκτακτης συνόδου κορυφής προκειμένου να


αναζητηθεί μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους νέα στρατηγική για τη χώρα μας γιατί απλά το πρόγραμμα που μας έχουν επιβάλει δεν βγαίνει».
Αναγορεύοντας την ΕΕ σε σωτήρα, πρόσθεσε ότι «ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ δεν έχει υποστηρίξει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια ή κάποιες θαυματουργικές λύσεις σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας (...) πιστεύουμε και για αυτό αγωνιζόμαστε ότι μόνο με μια συνολική αλλαγή πορείας της πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να υπάρξουν ελπίδες διάσωσης της χώρας»! Την «άλλη διαχείριση», που θα ανακουφίσει τάχα το λαό και θα του εξασφαλίσει ευημερία, προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ανακοίνωση για τη συνάντηση Σαμαρά - Μπαρόζο.
Γράφει μεταξύ άλλων: «Η επαναθεμελίωση της Ευρώπης, με βάση ένα στρατηγικό σχέδιο μετατροπής των επιμέρους δημόσιων χρεών των χωρών σε κοινό ευρωπαϊκό χρέος και τη δημιουργία αναδιανεμητικού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ο δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, η αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ, με απευθείας δανεισμό των κρατών, αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη στήριξη της απασχόλησης και της ανάπτυξης συνιστά αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση».
Τα μέτρα που περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο σύνολό τους εργαλεία διαχείρισης της κρίσης για λογαριασμό του κεφαλαίου, γι' αυτό και οι εμπνευστές τους είναι μερίδες της πλουτοκρατίας, με τις οποίες ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση δεν μπορεί να υπάρξει αν το κεφάλαιο αποκτήσει ευκολότερη πρόσβαση σε φθηνότερο χρήμα, αν βρει νέες πηγές χρηματοδότησης για τις επενδύσεις του, που γίνονται στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών κατακτήσεων.
Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Real», αναπαρήγαγε κι αυτός τα περί «αποτυχημένης πολιτικής» και συσκοτίζοντας τους λόγους για τους οποίους προωθείται η συγκεκριμένη διαχείριση, ισχυρίστηκε ότι ο λογαριασμός στέλνεται στους ασθενέστερους, επειδή «δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αγγίξουν το πελατειακό κράτος, την κρατική σπατάλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου