Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Να μην «τσιμπήσει» ο λαός


Μεγάλος κουρνιαχτός σηκώνεται με αφορμή τη διερεύνηση της υπόθεσης με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα. Η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων της πλουτοκρατίας και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται οι εξελίξεις από τα αστικά ΜΜΕ, στόχο έχουν να συγκαλύψουν από το λαό τα εξής κύρια ζητήματα:
1ο: Τα αντεργατικά μέτρα που υλοποιούνται ήταν μέτρα προαποφασισμένα, μέτρα στρατηγικού χαρακτήρα για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Αυτά τα ίδια μέτρα θα τα εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας, πιθανά με ένα διαφορετικό προπαγανδιστικό τέχνασμα. Το έλλειμμα, είτε ήταν «μαγειρεμένο» είτε όχι, αποτέλεσε το όχημα, το φύλλο συκής της αστικής προπαγάνδας που το αξιοποίησε για να εκβιάσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για να μην αντιδράσουν στην αντιλαϊκή καταιγίδα.
2ο: Η αστική στατιστική είναι για τις κυβερνήσεις μια «πλαστελίνη» που την πλάθουν όπως θέλουν για να νομιμοποιούν αντεργατικές πολιτικές. Τα «μαγειρέματα» στο έλλειμμα και στα στατιστικά στοιχεία αποτελούν μόνιμο εργαλείο στα χέρια της εκάστοτε αστικής κυβέρνησης σε κάθε κράτος. Το ίδιο έγινε και με το έλλειμμα στη Γερμανία, το ίδιο είχε γίνει και με τα στοιχεία για την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ.
3ο: Το γεγονός ότι τα ίδια και απαράλλαχτα αντιλαϊκά μέτρα που ξεθεμελιώνουν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις προωθούνται και σε καπιταλιστικά κράτη με πολύ μικρότερο έλλειμμα από αυτό της 
 
Ελλάδας, αποδεικνύει ακριβώς ότι το έλλειμμα ήταν απλώς το όχημα και πως τα μέτρα αυτά ήταν προαποφασισμένα.
4ο: Ακόμα και σήμερα που τα στατιστικά δείχνουν το έλλειμμα μικρότερο, η επίθεση της πλουτοκρατίας και των αστικών κομμάτων ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα κλιμακώνεται. Μετά από αιματηρές περικοπές στις δαπάνες, καταργήσεις επιδομάτων, μειώσεις συντάξεων και μισθών, χαράτσια κ.λπ. όχι μόνο δεν μπαίνει φρένο στην αντεργατική καταιγίδα, αλλά τα μέτρα που προωθούνται είναι όλο και πιο βάρβαρα.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν από τις «Σειρήνες» που θέλουν να αποδώσουν στα «μαγειρεμένα» στατιστικά στοιχεία την αποκλειστική ευθύνη για τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός και να τον πείσουν ότι δήθεν θα βελτιωθεί η ζωή του αν τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι στο «μαγείρεμα». Τα σκληρά μέτρα που υλοποιούνται δεν έχουν στόχο τα ελλείμματα και τα χρέη, αλλά το φτήνεμα της εργατικής δύναμης για να ξαναμπούν τα μονοπώλια από πιο ανταγωνιστικές θέσεις σε τροχιά κερδοφορίας. Το πρόβλημα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα δεν είναι η στατιστική, αλλά η οικονομική κρίση, που είναι στη φύση του καπιταλισμού. Η έξοδος από την κρίση είτε θα είναι υπέρ της πλουτοκρατίας, με μέτρα - οδοστρωτήρα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, είτε θα επιβληθεί από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, μέσα από το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης ενάντια στην ίδια την εξουσία των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου