Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ-ΣΕΒ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ & ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


                          
    Είναι αδιανόητο η εργατική τάξη να δεχθεί να μπει σήμερα στο σφαγείο του «κοινωνικού διαλόγου» για να παζαρέψει τι θα χάσει ακόμα. Η πραγματική άμυνα αρχίζει από την ταξική οργάνωση, ενότητα και αντεπίθεση για να ανατραπούν οι αντεργατικοί νόμοι, τα χαράτσια, για πραγματική προστασία των ανέργων, για να μην περάσει κανένα νέο μέτρο.
    Είναι προκλητική η κοροϊδία των μεγαλοεπιχειρηματιών και των κομμάτων του συστήματος που παριστάνουν ότι δεν θέλουν να θίξουν άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά να προστατεύσουν τους ανέργους. Ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ανταγωνιστικότητα και υψηλή κερδοφορία σημαίνει πιο στυγνή εκμετάλλευση, τσάκισμα μισθών και  εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτόν το στόχο υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με την καθοδήγηση της ΕΕ και με αφορμή την κρίση εξαπολύουν ολομέτωπο πόλεμο για να αφαιρέσουν τώρα όλες τις εργατικές κατακτήσεις.
    Αποτελούν εμπαιγμό και οι λεονταρισμοί της ΓΣΕΕ, που αφού έβαλε πλάτη να περάσουν όλες οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τώρα εμφανίζεται δικαιωμένη κι από πάνω.
    Καμιά εργάτρια, κανένας εργάτης δεν επιτρέπεται πια να έχει αυταπάτες. Το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη, έγινε για να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης και της χρεοκοπίας στους εργαζόμενους και κυρίως να διασφαλίσει την μελλοντική κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Πρώτη τους προτεραιότητα είναι να γκρεμίσουν όλους τους μισθούς στο επίπεδο του μισθού πείνας των 500 και 600 ευρώ καθαρά, που είναι ο κατώτερος, και να απαλλάξουν τους μεγαλοεργοδότες από τις όποιες εισφορές είχαν στο ασφαλιστικό και τους όποιους περιορισμούς υπάρχουν ακόμη στις απολύσεις και αποζημιώσεις, να γενικεύσουν την ελαστική – προσωρινή εργασία.
    Ο εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν το αστικό ιδεολόγημα ότι ο μισθός και τα δικαιώματά τους είναι κόστος. Είναι ένα μικρό μέρος του πλούτου που παράγουν και τον αρπάζουν οι καπιταλιστές.
    Καμιά θυσία για την κρίση, που μαστίζει όλη την ΕΕ. Ο  καπιταλισμός είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες των εργαζομένων, δεν μπορεί να γιατρευτεί, δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς να γεννά κρίσεις, φτώχεια, ανεργία. Κάθε εργάτρια, κάθε εργάτης πρέπει να πάρει θέση στην ταξική οργάνωση και αντεπίθεση, να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ. Ο ταξικός αγώνας είναι σκληρός, αλλά είναι μονόδρομος για να ζήσουμε καλύτερα, να γλιτώσουμε από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Σπάστε τώρα τον φόβο και την υποταγή, διώξτε από τα σωματεία τους εργοδοτικούς και συμβιβασμένους συνδικαλιστές.
    Όλοι στον αγώνα! Καμιά νέα περικοπή στο λαϊκό εισόδημα, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, συστράτευση με το ΚΚΕ, για τη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και την ανατροπής. 
  Κ.Ο. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
                           kke_ne_preveza@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου