Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΜΕ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΕΒ - ΓΣΕΕ


Οι ανακοινώσεις του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ όσον αφορά την παρέμβαση του ΠΑΜΕ στην έναρξη του κοινωνικού διαλόγου, δείχνει πως είναι ένα σώμα, μια σάρκα, μια ψυχή.
Για τους βιομήχανους δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Έχουμε σαφή και αντιτιθέμενα συμφέροντα. Ο ΣΕΒ ταυτίζει την ανάπτυξη της χώρας με το συμφέρον του που είναι κέρδη-κέρδη-κέρδη. Για να αυγατίσουν τα κέρδη, χρειάζεται να συμπιέσουν την τιμή της εργατικής δύναμης. Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, δηλώνουν σταθερά πρόθυμοι να στηρίζουν τα συμφέροντα των Βιομηχάνων και της μεγαλοεργοδοσιας, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της ανεργίας και της δήθεν διατήρησης των θέσεων εργασίας.
Υπάρχει πλούσια εμπειρία από τους προηγούμενους κοινωνικούς διαλόγους, από την προδιαγεγραμμένη χασούρα που είχαν οι εργαζόμενοι. Οι ίδιοι άνθρωποι, με τα ίδια επιχειρήματα έκαναν επίθεση στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ όταν με τη συμβολική παρεμπόδιση του Κοινωνικού Διαλόγου για το ασφαλιστικό το 2009 είχαν στόχο να προειδοποιήσουν την εργατική τάξη και να οργανωθεί η πάλης της για τη σφαγή που προετοιμαζόταν.
Η ΓΣΕΕ δεν πήγε χωρίς ατζέντα στον διάλογο ανεξαρτήτως τι αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους. Η Ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι έτοιμη να συνομολογήσει με τον ΣΕΒ και της συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ τη δραστική μείωση μισθών και εργοδοτικών εισφορών. Εκτός των άλλων, η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της παραμορφώνει την

πραγματικότητα προκειμένου να συκοφαντήσει το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι το ΠΑΜΕ δε μπορεί να διαμαρτύρεται για την υπεράσπιση της ΕΓΣΣΕ αφού ούτε την υπέγραψε, ούτε συμφωνεί μαζί της.
Τους απαντάμε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι το ΠΑΜΕ αγωνίζεται και παλεύει για ΕΓΣΣΕ 1400 ευρώ. Την 3ετή ΕΓΣΣΕ των 753 ευρώ μεικτά την καταγγέλλαμε και την καταγγέλλουμε. Η ΓΣΕΕ την περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης συμφωνούσε με πραγματικές μειώσεις μισθών και τώρα συμφωνεί και προτείνει και ονομαστικές. Είναι επικίνδυνοι και εχθρικοί απέναντι στα εργατικά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι υπάλληλοι πρέπει άμεσα να τους αποσωνόσουν και να στρατευτούν με την ταξική γραμμή του ΠΑΜΕ.
Επίσης, ΓΣΕΕ και ΣΕΒ δια των ανακοινώσεών τους μέμφονται το ΠΑΜΕ για άσκηση βίας. Μιλά για βία το ίδιο το σύστημα και οι σύμμαχοί του όταν η στρατηγική των μονοπωλίων είναι αυτή που έχει καταδικάσει τις εργαζόμενες λαϊκές μάζες, τα μικρά παιδιά στη φτώχεια, την ανεργία, τον υποσιτισμό. Μιλούν για βία αυτοί που στους  περισσότερους χώρους δουλειάς έχουν διαμορφώσει ένα καθεστώς που φιμώνεται και ποινικοποιείται κάθε εργατική φωνή που εναντιώνεται στα εφιαλτικά τους σχέδια. Αυτή τη βία την υπερασπίζονται. Τους απαντάμε ότι τη βίαιη φτωχοποίηση μας, τη βίαιη υποταγή μας στις ορέξεις του κεφαλαίου δε θα την ανεχτούμε και θα την ανατρέψουμε με όπλο τη δύναμη του δίκαιου πολέμου ενάντια στον πόλεμο των καπιταλιστών .
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς την ανάγκη απέναντι στην ενιαία επίθεση εργοδοσίας, κυβέρνησης, και τρόικας, να απαντήσουν το επόμενο διάστημα με κλιμάκωση του αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς με στόχο να μην παρθεί κανένα νέο μέτρο και να παρθούν πίσω όλα τα βάρβαρα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την στήριξη και τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. και κάνουν τη ζωή τους κόλαση. Η πραγματική άμυνα αρχίζει από την ταξική οργάνωση, ενότητα και αντεπίθεση για να ανατραπούν οι αντεργατικοί νόμοι, τα χαράτσια, για πραγματική προστασία των ανέργων, για να μην περάσει κανένα νέο μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου