Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Κλιμάκωση της πάλης

 
Καθημερινά, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πόσο επιτακτική ανάγκη είναι η μαζική συμμετοχή στην παναττική απεργία στις 17 του μήνα, αλλά και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας. Κυβέρνηση - μεγαλοεργοδότες - τρόικα διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι η αντιλαϊκή επίθεση θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Βασική τους προτεραιότητα είναι η εφαρμογή νέων, ακόμα πιο βάρβαρων αντεργατικών μέτρων: Στοχοποιούν ευθέως τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θέλουν να μετατρέψουν τους μισθούς και τα μεροκάματα σε φιλοδωρήματα, να εγκλωβίσουν τους εργάτες σε ατομικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις. Σχεδιάζουν να εξαφανίσουν διά παντός κατακτήσεις όπως ο 13ος και 14ος μισθός, τις τριετίες και άλλα επιδόματα που βελτίωναν το εργατικό εισόδημα. Θέλουν να καταργήσουν οτιδήποτε θυμίζει σταθερή εργασία και σταθερό χρόνο εργασίας, να επεκτείνουν κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης, αυξάνοντας τον απλήρωτο χρόνο δουλειάς, σμπαραλιάζοντας τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων. Ετοιμάζουν νέο μπουρλότο για τα ασφαλιστικά ταμεία, προωθώντας ατομικούς λογαριασμούς στην Ασφάλιση, 
 
καταργώντας τον κοινωνικό της χαρακτήρα, εγκαταλείποντας τους εργατοϋπαλλήλους εντελώς ανυπεράσπιστους στη φθορά και τις συνέπειες που έχει η πολύχρονη έκθεση σε ένα εργασιακό περιβάλλον όλο και πιο επικίνδυνο, χωρίς καμιά εξασφάλιση για τα γηρατειά τους.
Δε χωρά, λοιπόν, καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη. Τώρα πρέπει να οργανωθεί αποφασιστικά και σχεδιασμένα η δουλειά που χρειάζεται για να διαφωτιστεί ο εργαζόμενος λαός για το χαρακτήρα των νέων μέτρων. Αλλά και να δυναμώσει έμπρακτα και οργανωμένα η αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς και σ' όλους όσοι σηκώνουν ανάστημα στη μεγαλοεργοδοσία και τους υπηρέτες της. Να σφυρηλατηθεί η ενότητα των εργατών για τα δικά τους συμφέροντα, για τις λαϊκές ανάγκες. Καμιά συμμετοχή στους «διαλόγους». Κανένα νέο μέτρο να μην περάσει, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Κάθε Συνδικάτο, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο να αναλάβει δράση για το χώρο ευθύνης του. Να ενταθεί η ιδεολογικοπολιτική αναμέτρηση, ώστε να αποκαλυφθούν όλοι όσοι στηρίζουν ή ανέχονται την αντιλαϊκή επίθεση. Να αναδειχθεί γιατί «δε μας αξίζει τέτοια ζωή», όπως τονίζει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του για την παναττική απεργία, ότι αυξάνεται ραγδαία ο πλούτος που οι εργάτες παράγουν αλλά οι πλουτοκράτες κλέβουν. Να αναδειχθεί γιατί πρέπει «να πολλαπλασιαστούν οι Χαλυβουργίες σε όλη τη χώρα», γιατί πρέπει «να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους και να πληρώσουν σκληρά το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ.», να διαδηλώσουμε «κάτω η κυβέρνηση, έξω η τρόικα από την Ελλάδα», να ξεμπροστιάσουμε όλους όσοι σπεύδουν στο πλευρό των ντόπιων υπηρετών της πλουτοκρατίας για να επιταχυνθεί η αντιλαϊκή επίθεση. Αλλά και όλους όσοι - με τον έναν ή τον άλλον τρόπο - καλούν ουσιαστικά τους εργάτες να διαλέξουν ποιος ή πώς θα γκρεμίσει τη ζωή τους. Οπως και τους ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ που με κάθε τρόπο υπονομεύουν και εμποδίζουν τους εργατικούς αγώνες.
Δίνουμε τη μάχη για τις κινητοποιήσεις της Τρίτης, με το βλέμμα στραμμένο στην άμεση κλιμάκωση του αγώνα. Είναι σίγουρο πως οι εξελίξεις των επόμενων κιόλας ημερών θα σηματοδοτήσουν κατακόρυφη ένταση της επιθετικότητας των μονοπωλίων. Τα αγωνιστικά ραντεβού της Τρίτης να δώσουν ώθηση στη συγκέντρωση δυνάμεων για την απόκρουση της αντιλαϊκής λαίλαπας, για δράση ώστε να προστατευθεί η λαϊκή οικογένεια από την εξαθλίωση, στην προετοιμασία για την αντεπίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου