Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΕΔΥΕ-Ανακοίνωση, με αφορμή την επίσκεψη του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα

Για τα μονοπώλια η ελληνοϊσραηλινή λυκοσυμμαχία
Σε ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, για την επίσκεψη στην Αθήνα του υπουργού Αμυνας και αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, τονίζεται:
«Φαίνεται ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις του Μπαράκ που μίλησε για "σύσφιξη των σχέσεων" και "ευκαιρίες, όπως προκύπτουν από την τρέχουσα συγκυρία στην περιοχή της Μεσογείου και τη Μέση Ανατολή", ότι βαθαίνουν οι σχέσεις και η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Είναι
τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που εμπλέκει τη χώρα για ακόμη μια φορά σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που παρατηρούνται έντονη κινητικότητα και πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Περσικού Κόλπου με πιθανούς στόχους τη Συρία και το Ιράν. Σε μια περίοδο που το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ συνεχίζει το εγκληματικό του έργο απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης.
Η ΕΕΔΥΕ τον περασμένο Σεπτέμβρη βρέθηκε στην Παλαιστίνη σε κοινή αποστολή του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο δίκαιο και αλύγιστο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Καλούμε τον ελληνικό λαό να εντείνει τώρα την έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και τους λαούς που αγωνίζονται. Να καταδικάσει την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων της Ελλάδας, εμβαθύνει τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Κάτω ο ιμπεριαλισμός!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου