Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το σωματείο εργαζομένων  Ο.Τ.Α  Ν.  Πρέβεζας  με Ομόφωνη απόφασή του στις 16-01-2012 κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα:

Συνάδελφοι  συναδέλφισες

Βιώνουμε άμεσα και καθημερινά την επίθεση του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) με τις «ευλογίες» της ΕΕ και του κεφαλαίου. Επίθεση  που απολαμβάνει την ολόπλευρη στήριξη των κυρίαρχων ΜΜΕ. Απανωτά νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, χαράτσια και μειώσεις μισθών.
Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και παράδοση καίριων τομέων των δήμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις, στην υγεία, το φάρμακο και παραπέρα ελάφρυνση των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές, συνέχεια στην φορολεηλασία.
Η λύση δεν είναι η υποταγή όπως θέλει το «μαύρο μέτωπο».  Σε αυτήν την κλιμακωμένη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία δείχνουν το δρόμο του οργανωμένου αγώνα σε όλους μας. Βρίσκονται σε απεργία πάνω από δύο μήνες. Αρνήθηκαν να υποταχτούν στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500 ευρώ, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις.

Συνάδελφοι  συναδέλφισες
Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά μεγαλώνει η ανάγκη  οι εργαζόμενοι να δώσουν ενιαία αγωνιστική απάντηση στην επίθεση που δέχονται, να θέσουν  εμπόδια στην εφαρμογή των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων.
Ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα, η κυβέρνηση και οι εργοδότες δεν είναι ανίκητοι.
Γυριστέ την πλάτη στον κυβερνητικό  και εργοδοτικό συνδικαλισμό  ούτε θέλουν ούτε μπορούν να φτάσουν ως το τέλος τους αγώνες .
Να αναπτυχθεί ταυτόχρονα ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους που ήδη δίνουν τη μάχη. Η αλληλεγγύη είναι το ισχυρότερο όπλο των εργαζομένων. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα όχι μόνο στην περίπτωση της Ελληνικής Χαλυβουργίας, αλλά και με τους εργαζόμενους της 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ και του ALTER.
                                    
                                           Για το Δ/Σ
              
                Η  Πρόεδρος                                              Ο  Γραμματέας
            Σαρόγλου Μαρίνα                                           Κονάκης Θωμάς               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου