Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Εξω το ΝΑΤΟ και τα στρατηγεία του

Συγκέντρωση χθες στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την τελετή παραλαβής από την Ελλάδα της διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF) για το 2012
Η χθεσινή κινητοποίηση εξελίχθηκε σε πορεία προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Motion Team
Κινητοποίηση στις δύο εισόδους του πρώην Γ' Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, όπου εδρεύει η δύναμη ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ, διοργάνωσε χτες το πρωί η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας το βάθεμα της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα φονικά σχέδια της λυκοσυμμαχίας. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε με αφορμή την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο Θεσσαλονίκης NDC - GR (πρώην Γ' Σώμα Στρατού), της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF) για το 2012, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Τουρκία.Με ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ, που προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση στις εισόδους του Γ' Σώματος Στρατού, η εκδήλωση των ΝΑΤΟικών πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο, υπό τους ήχους των αντιιμπεριαλιστικών συνθημάτων, που διαδήλωναν την απαίτηση του λαού να φύγει το ΝΑΤΟ από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί και αστυνομικοί που συμμετέχουν στους


στρατούς κατοχής του ΝΑΤΟ ανά τον κόσμο. Η κινητοποίηση του ΚΚΕ ολοκληρώθηκε με πορεία από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο προς την Αριστοτέλους, με ενδιάμεσο σταθμό το Αμερικάνικο Προξενείο.
Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής παρευρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος, ο οποίος έχει διατελέσει επιτελάρχης στο εν λόγω ΝΑΤΟικό στρατηγείο. Παρόντες στη φιέστα ήταν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Α. Τζιτζικώστας, καθώς οι πρόξενοι των ΗΠΑ, της Τουρκίας και άλλων χωρών. Η εκδήλωση περιελάμβανε και παρασημοφόρηση αξιωματικών της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας.
Από τη συγκέντρωση έξω από το Στρατηγείο

Motion Team
Πέραν των αποστολών στα διάφορα πολεμικά μέτωπα, το συγκεκριμένο ΝΑΤΟικό επιτελείο προβλέπεται να αποθηκεύει και να χρησιμοποιήσει σε ελληνικό έδαφος οπλικά συστήματα (πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα), όπως προβλέπεται στο σχετικό «μνημόνιο κατανόησης» που πέρασε από τη Βουλή το 2008, με τη συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ.Ενδεικτικό εξάλλου της πολεμικής προετοιμασίας στην οποία βρίσκεται ήδη το στρατηγείο, είναι και το γεγονός, ότι σε συνεργασία με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για τη συγκρότηση μιας αρμάδας 24 εμπορικών πλοίων που θα μεταφέρουν στη διάρκεια του 2012 πολεμικό υλικό και εφόδια, κάνοντας δρομολόγια από τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας σε «άγνωστη» περιοχή, που βρίσκεται σε απόσταση 2.700 ν. μιλίων από τα ελληνικά λιμάνια πέρα από το Σουέζ και το στενό του Αντεν, δηλαδή στην Αραβική Θάλασσα και στον Περσικό Κόλπο.
Προκλητικός ο υπουργός Αμυνας
Προκλητικός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Μίλησε για «υψηλή αποστολή» της Ελλάδας με την ανάληψη της διοίκησης του στρατηγείου και εξήρε το ρόλο του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας «κοινή μας υπόθεση την Ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα στην περιοχή». Σε ένα φιλοΝΑΤΟικό παραλήρημα, έφτασε στο σημείο να πει ότι «η χώρα μας ως μέλος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας διαπνέεται διαχρονικά από υψηλά νοήματα, όπως του να υπηρετηθεί η δημοκρατία, η ασφάλεια, η γαλήνη και να προωθηθεί η συνεργασία και η συνεννόηση ανάμεσα σε όλους τους λαούς του κόσμου».
Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει τα κόμματα της μαύρης συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. και θυμίζει ότι «οι εργαζόμενοι, η νεολαία κι ο λαός της Θεσσαλονίκης, της πατρίδας μας ολόκληρης, έχουν λαμπρές παραδόσεις και τεράστια πείρα στον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού και των άδικων πολέμων του, στην αντιΝΑΤΟική αντίσταση, στην αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς. Τους προειδοποιούμε, ότι θα εμποδίσουμε μ' όλες μας τις δυνάμεις τη μετατροπή της χώρας μας ξανά σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δολοφόνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου