Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Για την επίσημη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ «


Η επικείμενη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στη χώρα μας και γενικότερα στην περιοχή μας δεν είναι τυχαία. Σχετίζεται με τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή μας, καθώς και με την παροχή στήριξης στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί το λαό στην πτώχευση και εκποιεί τη δημόσια περιουσία.
Το ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης εστιάζεται:
  • Στις διαπραγματεύσεις για το σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας, με δεδομένη την άμεση και έμμεση έκθεση αμερικανικών ομίλων του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά και τον ανταγωνισμό ευρώ - δολαρίου ως διεθνών αποθεματικών νομισμάτων. Η αναζήτηση συμβιβασμού εξελίσσεται, ενώ μεταβάλλονται και οι συσχετισμοί στο εσωτερικό του ΔΝΤ.
  • Στη διασφάλιση ότι την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου θα αναλάβουν οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις τους, στο πλαίσιο της "συνεκμετάλλευσης". Εξέλιξη που σχετίζεται με την επικίνδυνη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, και την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο (ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα κ.ά.), στη λογική της λεγόμενης "συνδιαχείρισης".
  • Στην πορεία των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου που αφορούν ιδιαίτερα τα σχέδια μεταφοράς στην ΕΕ φυσικού αερίου απ' τα υποθαλάσσια κοιτάσματα της ΝΑ Μεσογείου.
  • Στη διαπάλη των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο υποδομών στρατηγικής σημασίας της Ελλάδας (αεροδρόμια, λιμάνια, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες κ.ά.) στο πλαίσιο της εκποίησης δημόσιας περιουσίας σε μονοπωλιακούς ομίλους το επόμενο διάστημα.
  • Στη λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, για να προχωρήσει η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.
  • Στο νέο διχοτομικό σχέδιο τύπου Ανάν για το Κυπριακό.
  • Στη γενικότερη στήριξη των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και στα Βαλκάνια, που κινούνται σε αντιπαράθεση με τα σχέδια άλλων ανερχόμενων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και σχέδια των ΗΠΑ, όπως και της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, δεν έχουν καμία σχέση με την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών, όπως τα εμφανίζουν. Οδηγούν σε αμφισβήτηση των συνόρων, σε νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους στην περιοχή μας.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε εγρήγορση και σε ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Οι λαϊκές δυνάμεις έχουν χρέος, όσο γίνεται πιο γρήγορα να αλλάξουν το συσχετισμό δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων που υπηρετούν τις συμμαχίες της ελληνικής πλουτοκρατίας, τη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους για τα λαϊκά και κυριαρχικά δικαιώματα ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Χρειάζεται συμπόρευση με το ΚΚΕ για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της εμπλοκής και συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Τώρα πρέπει να διαμορφωθεί ένα ισχυρό κοινωνικό πολιτικό μέτωπο, η λαϊκή συμμαχία για λαϊκή εξουσία, για την αποδέσμευση από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ώστε να οργανωθεί η οικονομία, να αναπτυχθεί η χώρα με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων».
ΑΘΗΝΑ 14/7/2011
ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου