Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Εντυπώσεις για να καλύπτουν τη φοροαπαλλαγή...


Γρηγοριάδης Κώστας
Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, λοιπόν, στο επίκεντρο των προσπαθειών και των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης. Συσκέψεις Παπανδρέου - Βενιζέλου, αναμόρφωση εφοριών και συμμετοχή ιδιωτών στην είσπραξη φόρων!Ολα κατά το ...πορτογαλικό πρότυπο, που - άγνωστο γιατί - θεωρούν ότι ήταν επωφελές για την οικονομία της χώρας. Η οποία πέτυχε, απλά, να ...πάρει νέα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας.
Να τα δημοσιεύματα, λοιπόν, για «μεγαλοοφειλέτες» του Δημοσίου, να τα αναλυτικά στοιχεία για το ποιοι χρωστάνε και δεν πληρώνουν, αυτοί που είναι εχθροί της εθνικής προσπάθειας.
Μόνο που υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δεν πληρώνουν. Κι αυτό το κάνουν, γιατί, απλούστατα, δε χρωστάνε και δε χρωστάνε γιατί δε φορολογούνται.
Αλλωστε, είναι ξεκάθαρο και το «επικαιροποιημένο μνημόνιο», που μας έκαναν την τιμή να μεταφράσουν και να δημοσιοποιήσουν: Μόνο μία εξαίρεση προβλέπει από τη φορο-επιδρομή, τις επενδύσεις των μεγάλων εταιρειών.
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ - όπως γράφεται - οι ευρωπαϊκές τράπεζες, γιατί τους κάνουν συνεχώς «τεστ αντοχής». Εχουν μπει σε μεγάλους κόπους και μπελάδες, λένε.
Δεν υπάρχει, όμως, κανένας λόγος για τόση νευρικότητα. Για ποιο λόγο νομίζουν ότι τους υποβάλλει σε αυτήν τη δοκιμασία η Ευρωπαϊκή Ενωση; Μα, για να ξέρει πόσα θα χρεώσει επιπλέον τους φορολογούμενους, σε περίπτωση που έχουν καμία απώλεια.
Οπως άλλωστε μας έχουν πει πολλάκις, χωρίς τις τράπεζες δε θα υπάρχει ανάπτυξη, δε θα υπάρχει πολιτισμός, δεν θα υπάρχει ...ζωή και ύπαρξη. Τέτοια λατρεία.
Εδώ ο Ε. Βενιζέλος πρόσθεσε και ολίγον πατριωτισμό. Τουλάχιστον 10 φορές έχει αναφέρει ότι η υπεράσπιση των τραπεζών είναι «πατριωτικό καθήκον» για όλους μας.
Μόνο να βγούμε στα ...βουνά για την Γιούρομπανκ, την Πειραιώς και την Μαρφίν δεν μας έχει ζητήσει ακόμα. Αλλά πού θα πάει ...

Γρηγοριάδης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου