Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Δεν θα περάσουν


Περίσσεψε η αστική προπαγάνδα ότι η τρόικα μετά τον τελευταίο έλεγχο άφησε τη χώρα σε αβεβαιότητα, αφού δεν είπε τα συμπεράσματά της. Στόχος, η δημιουργία φόβου και υποταγής του λαού. Γιατί αμέσως μετά την έγκριση της έκτης δόσης του δανείου, οι εκπρόσωποι της τρόικας μίλησαν για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Πριν από κάθε απόφαση για εκταμίευση δόσης, θα απειλούν, θα εκβιάζουν, θα απαιτούν την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, για μέτρα και ρυθμίσεις που θα βελτιώνουν τη θέση της ανταγωνιστικότητας των κεφαλαίων, σε βάρος των εργαζομένων της χώρας. Στην πραγματικότητα η τρόικα βάζει πλάτη στους κυβερνώντες να φέρουν σε πέρας το βρώμικο έργο που έχουν αναλάβει κατά του λαού και του τόπου.
Η κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων, με πρόσχημα τα ελλείμματα και τα χρέη, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Αποτελεί ενιαίο μπούσουλα για όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ, ανεξάρτητα από τα επίπεδα του κρατικού τους χρέους, αλλά και ανεξάρτητα από την ακριβή φάση του οικονομικού κύκλου στην οποία βρίσκονται. Αποτελεί ενιαία στρατηγική, κύριος στόχος της οποίας είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων στην ΕΕ. Από τη στιγμή που ακόμα και τα επιτελεία της ΕΕ διαπιστώνουν ότι τα αντιτιθέμενα οικονομικά συμφέροντα οξύνονται καθημερινά και αποδέχονται ότι η αντιμετώπιση τούτης της οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να γίνει με τις γνωστές από το παρελθόν και κλασικού επεκτατικού τύπου συνταγές διαχείρισης, προσπαθούν να στηρίξουν το μεγάλο κεφάλαιο μέσα από μια πρωτοφανή, σε έκταση και βάθος, επίθεση κατά των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Κάθε κατάκτηση της εργατικής τάξης εδώ και δεκαετίες, βρίσκεται στο στόχαστρο των κεφαλαιοκρατών. Η εργασία με τη μορφή της πλήρους απασχόλησης, το εγγυημένο από τις Συλλογικές Συμβάσεις μεροκάματο, η δωρεάν παροχή Υγείας και Παιδείας, οι υπηρεσίες Πρόνοιας, το σύστημα των συντάξεων, που στήριζαν την αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης, αντιμετωπίζονται πλέον, από θέσεις στρατηγικής, ως φραγμός και τροχοπέδη για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Με αυτήν ακριβώς την αρχή και σχεδιάζοντας να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση με παρεμβάσεις που θα μειώνουν στο ελάχιστο τις επιπτώσεις της για το κεφάλαιο, οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας σ' ολόκληρη την ΕΕ έχουν εξαπολύσει έναν πρωτόγνωρο και λυσσαλέο πόλεμο κατά των εργαζομένων. Και μόνο τις συνέπειες να δούμε που έχει μέχρι στιγμής ο πόλεμος αυτός για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα στη δική μας χώρα, είναι ολοφάνερο ότι μιλάμε για πόλεμο μέχρις εσχάτων. Μέχρι την πλήρη και ολοκληρωτική ισοπέδωση και παράδοση των πάντων στο βωμό του επιχειρηματικού κέρδους. Με ό,τι και αν αυτό σημαίνει. Με όποιο κόστος και αν έχει για τους λαούς.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται την τρόικα και το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Αυτοί είναι που πρέπει να τρέμουν μπροστά στη λαϊκή οργή και αγανάχτηση. Γι' αυτό προσπαθούν να συνδέσουν τα αντιδραστικά τους μέτρα με τη δήθεν σωτηρία της χώρας. Ομως η σωτηρία και η αποτροπή της πλήρους χρεοκοπίας του λαού βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση. Στο φως της εργατικής, λαϊκής εξουσίας, που, κοινωνικοποιώντας τα μονοπώλια, θα απαλλαγεί από την ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το κρατικό χρέος για να ευημερεί ο λαός.
 rizospastis
Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου