Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ-επιτροπή Πρέβεζας-Σχόλιο για τις δηλώσεις του κ Παναγόπουλου


Οι δυνάμεις της ταξικής ειρήνης
είναι εχθρός της εργατικής τάξης
                   
Σε ραδιοφωνική εκπομπή, τις προηγούμενες μέρες ο κ.Παναγόπουλος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ανάμεσα σε άλλα, έκανε την εξής δήλωση:  
“..Όταν υπέγραψα για λογαριασμό της ΓΣΕΕ την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση που είχε αυξήσεις για τριετία, το μέσο ευρωπαϊκό πληθωρισμό κατηγορήθηκα. Αρχές του 2010 δήλωσα ότι θα υπέγραφα και μηδενικές αυξήσεις αρκεί να μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας.”
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν θα υπέγραφε μηδενικές αυξήσεις ή αλλαγή σύμβασης προς το χειρότερο, δήλωσε:
“Και μείωση θα υπέγραφα μέσα από συντεταγμένη διαδικασία, δηλαδή όχι να αμφισβητηθεί η σύμβαση. Μέσα από τη σύμβαση να καθορίσουμε ότι θα προστατευτούν οι θέσεις εργασίας έναντι μιας παραχώρησης που θα έκαναν οι εργαζόμενοι. Αυτά εγώ τα θεωρώ θεμιτά μέσα στην κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί..”
Οι παραπάνω δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές του δηλητηρίου της ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού, που περνά ο κυβερνητικός και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στις γραμμές της εργατικής τάξης. Αναπαράγουν με άλλη γλώσσα τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των βιομηχάνων προς τους εργάτες. Ή δέχεστε μειώσεις μισθών και δουλεία 5ωρη, δύο με τρεις μέρες τη βδομάδα ή απολύεστε. Με βάση αυτές τις δηλώσεις είναι καθαρός ο λόγος που δυσκολεύονται να αρθρώσουν λέξεις για τη μεγάλη απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία, που οι εργάτες εκεί ξεπέρασαν αυτούς τους εκβιασμούς και διάλεξαν το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα.
Την ίδια στιγμή δίνουν χώρο στην εργοδοσία να χτυπήσει τις συλλογικές συμβάσεις, να δημιουργεί Ενώσεις Προσώπων ώστε να χτυπήσουν από άλλη μεριά μεροκάματα και εργασιακές σχέσεις.
Κάθε εργάτης να βγάλει συμπεράσματα. Οι δυνάμεις της ταξικής ειρήνης είναι εχθρός της εργατικής τάξης. Υπερασπίζονται με ζήλο τη γραμμής της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας που μας θέλει φτηνούς, ευέλικτους και είλωτες. Απομονώστε τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου