Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Σπέρνει σύγχυση και αυταπάτες στο λαό


Αντιμνημονιακή ρητορεία, για να μείνει ανέγγιχτη η στρατηγική που επιβάλλει τις αντιλαϊκές ανατροπές
Οπου φυσάει ο άνεμος είναι η τακτική των οπορτουνιστών στην προσπάθειά τους να παρέμβουν στις λαϊκές συνειδήσεις, να τις αποπροσανατολίσουν και να δημιουργήσουν σύγχυση για τη στρατηγική που υπηρετούν. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, από τη μια απογειώνει τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες, κραδαίνοντας στις δυνάμεις απ' τις οποίες ζητά εκλογική συνεργασία το δέλεαρ του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος και την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του Αλ. Τσίπρας, δήλωνε χτες στον ρ/σ «ΡΙΑΛ»: «(...) Και σ' αυτές τις συνθήκες της ανθρωπιστικής κρίσης που περνάει η χώρα μας και ο λαός μας, είναι αδιανόητο κάποιες πολιτικές δυνάμεις να ενδιαφέρονται μονάχα για να κάνουν τους βουλευτές τους από 20, 25 ή από 10, 15. Δεν έχει νόημα»!
Αυτό που έχει νόημα, όπως είπε, είναι «να αλλάξουν τα πράγματα» όπως αντιλαμβάνεται ο οπορτουνισμός την αλλαγή, σαν παράδοση - παραλαβή κυβερνητικών θώκων, αφού όλη του η πρόταση αναφέρεται στη διαχείριση του συστήματος. Οπως διευκρίνισε, η μέγιστη ευθύνη σήμερα είναι «να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές συνέπειες» και να «φτιάξουμε μια ασπίδα προστασίας για τους συνανθρώπους μας που είναι οι πιο ευάλωτοι απέναντι στην κρίση».
Πίσω από τις διακηρύξεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για προστασία των πιο ευάλωτων, κρύβεται η λογική της διαχείρισης και του δήθεν «εφικτού», που προπαγανδίζουν και οι αστοί. Σήμερα, ακόμα και η στοιχειώδης άμυνα απέναντι στη λαίλαπα της κρίσης, απαιτεί στρατηγικής ρήξης με τις αιτίες που την προκαλούν, τα μονοπώλια δηλαδή και την πολιτική τους.
Απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, ανέφερε: «Εχουμε πολύ σημαντικές διαφορές. Δεν ζητάμε από κανέναν να κάνει πίσω από τις θέσεις του ή τους στρατηγικούς του στόχους. Θέλουμε μία απάντηση όμως στο ζήτημα. Θα κάνουμε προσπάθειες να φύγουμε απ' αυτή τη διαδικασία του μνημονίου που διαλύει τη χώρα;». Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απομονώνει το μνημόνιο από τη στρατηγική που αυτό υπηρετεί για να σύρει το λαό στην αυταπάτη ότι αν φύγει από τη μέση το μνημόνιο, μπορεί να υπάρξει λαϊκή ευημερία με τα μονοπώλια και την εξουσία τους ανέγγιχτα. Ταυτόχρονα, κρύβει ότι μια συμμαχία όπως αυτή που προπαγανδίζει, θα διαλύονταν την επομένη των εκλογών, εξαιτίας ακριβώς της διαφορετικής στρατηγικής που έχει το ΚΚΕ με τις οπορτουνιστικές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις.
Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με την «Ενωτική Κίνηση» που συγκρότησαν οι προερχόμενοι απ' το ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλής, Ν. Κοτζιάς, Αλ. Μητρόπουλος, Α. Κοτσακάς, Δ. Τσουκαλάς κ.ά. και που ήδη έχει συναντηθεί με τη ΔΗΜ.ΑΡ. και με τους «Οικολόγους - Πράσινους» και φέρεται να επιδιώκει κοινή συνάντηση όλων αυτών των σχηματισμών. Η εκλογική συνεργασία φαίνεται να έχει τεθεί στο τραπέζι, ωστόσο υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις απ' την πλευρά ενός τμήματος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Αγκάθι» φαίνεται να αποτελεί και το ψηφοδέλτιο, αφού απ' τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη διευκρινιστεί ότι ο τίτλος του θα δεσπόζει και επικεφαλής θα είναι ο Αλ. Τσίπρας

πηγή rizospastis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου