Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η έλλειψη στέγης των ΗΠΑ: 1,6 εκατομμύρια παιδιά είναι άστεγοι, πάνω από 38 τοις εκατό από το 2007

Ανάρτηση με αφορμή ανώνυμο σχόλιο στο REDFLY PLANET



Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα από το Εθνικό Κέντρο για την Έλλειψη Στέγης, περισσότερο από 1,6 εκατομμύρια παιδιά είναι σήμερα άστεγοι στην Αμερική. Αυτό ισοδυναμεί με ένα παιδί στα 45. Πρόκειται για μια δραματική αύξηση 38 τοις εκατό από την έναρξη της ύφεσης το 2007. Η έκθεση «Οι νεαρότεροι Outcasts της Αμερικής» σκιαγραφεί μια ζοφερή εικόνα, και παρέχει μια κατάταξη μεταξύ των 50 κρατών. Συνιστά, επίσης, κάποιες λύσεις πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστούν τόσο σε ομοσπονδιακό οσο και σε κράτικό επίπεδο.

«Η ύφεση είναι μια ανθρωπογενή καταστροφή για τα ευάλωτα παιδιά. Υπάρχουν περισσότερα άστεγα παιδιά σήμερα απ 'ότι μετά τις φυσικές καταστροφές από τους τυφώνες Κατρίνα και Ρίτα, η οποία προκάλεσε ιστορικά επίπεδα των αστέγων, το 2006. Οικονομική καταστροφή Η ύφεση έχει αφήσει ένα στα 45 παιδιά αστέγων, μια αύξηση 38 τοις εκατό 2007 - 2010 », λέει η Ellen Bassuk MD, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Εθνικού Κέντρου για την Έλλειψη Στέγης Οικογένεια και αναπληρωτής καθηγητής της ψυχιατρικής στο Harvard Medical school.Η έκθεσή δείχνει ότι άστεγα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες υποφέρουν από την πείνα, την κακή φυσική κατάσταση και τη συναισθηματική υγεία καθώς και η περιορισμένη ακαδημαϊκή επάρκεια στην ανάγνωση και τα μαθηματικά. "Η συνεχής  αγχωτική και τραυματική εμπειρία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και την ικανότητά τους να μαθαίνουν», λέει η έκθεση. 


 Σύμφωνα με την έκθεση, 30.000 παιδιά γίνονται άστεγοι κάθε εβδομάδα, και πάνω από 4.400 κάθε μέρα.Ωστόσο, ο σχεδιασμός και το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας για την προστασία αυτών των ευάλωτων παιδιών είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Δεκαέξι κράτη δεν έχουν κανένα σχεδιασμό , και μόνο επτά κράτη  αντιμετωπίζουν ενεργά το θέμα. Τα κράτη-fairing τα καλύτερα είναι το Βερμόντ, Μινεσότα, Νεμπράσκα, Βόρεια Ντακότα, Μέιν, Νιού Χάμσαιρ, Νιου Τζέρσεϊ, τη Μασαχουσέτη, Μοντάνα και την Αϊόβα. Στο κάτω μέρος της κατάταξης είναι η Γεωργία, Φλόριντα, Νεβάδα, τη Λουιζιάνα, το Νέο Μεξικό, Καλιφόρνια, Αριζόνα, Αρκάνσας, Μισισιπή και, στο κάτω μέρος, Αλαμπάμα. 

«Εν όψει αυτής της ανθρωπογενής καταστροφής, δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω μείωση των ομοσπονδιακών και πολιτειακών προγραμμάτων για να βοηθήσει τα άστεγα παιδιά και τις οικογένειες. Μεγαλύτερες μειώσεις θα δημιουργήσουν μεγαλυτερη έλλειψη στέγης, που θα μας κοστίσει περισσότερο  σε μακροπρόθεσμη βάση. Μπορούμε να πάρουμε συγκεκριμένες δράσεις που ευρίσκονται τώρα σε τομείς της στέγασης, παιδικής μέριμνας, της εκπαίδευσης, της ενδοοικογενειακής βίας, και την απασχόληση και την κατάρτιση για τη σταθεροποίηση ευάλωτων οικογένειων και  για την πρόληψη της έλλειψης στέγης  στο παιδί », λέει ο Bassuk.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου