Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΚΚΕ-Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τα νέα μέτρα


Κ
Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα της συγκυβέρνησης και στα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Σε αντίθεση με όσα λένε, τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, τα προηγούμενα και τα νέα, είναι αποφασισμένα πριν την κρίση, αποτελούν στρατηγική επιλογή των αστικών κομμάτων για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Είναι απάτη ότι τσακίζουν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων για να αντιμετωπιστεί η κρίση και το χρέος. Τι σχέση έχουν με την αποπληρωμή του χρέους η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το τσεκούρωμα των βαρέων και ανθυγιεινών, οι αντιδραστικές ρυθμίσεις στην Παιδεία και άλλα βάρβαρα μέτρα; Καμία. Ορισμένες προβλέψεις των προϋπολογισμών είναι σκόπιμα λαθεμένες για να προετοιμάζουν το έδαφος για νέα αντιλαϊκά «πακέτα» μέτρων.
Η κρίση που υπάρχει είναι καπιταλιστική και όχι χρέους, ενώ τα μνημόνια επιβάλλονται κυρίως για να εξασφαλίσει το κεφάλαιο αυξημένη κερδοφορία, ώστε μετά από την κρίση και μπροστά στην αναιμική ανάπτυξη που θα έρθει, να μπορεί από καλύτερες θέσεις να πάρει μέρος στη λεία σε βάρος των λαών.
Μία λύση έχει ο λαός: Έξοδο από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και θα διαγράψει μονομερώς το χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου