Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στο ΓΝ Πρέβεζας και στην επίσχεση εργασίας που κάνουν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους

Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία
Κανένας εργαζόμενος δε πρέπει να ξεγελιέται ότι τα μέτρα που παίρνονται είναι προσωρινά. Με τη κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.), που είναι επιλογή της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, ο πόλεμος στα λαϊκά δικαιώματα θα δυναμώσει.
 Σκοπός και αποστολή αυτής της κυβέρνησης δεν είναι η σωτηρία της χώρας αλλά των κερδών των επιχειρηματικών  ομίλων. Αυτό σημαίνει ότι θα επιχειρήσει, δια πυρός και σιδήρου, να καλύψει τις απώλειες του κεφαλαίου από την κρίση και το κούρεμα, φορτώνοντας νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.
Η καπιταλιστική κρίση στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη βαθαίνει, οι ανταγωνισμοί μέσα και έξω από την ΕΕ οξύνονται, γι' αυτό τα κόμματα της πλουτοκρατίας κλιμακώνουν την αντιλαϊκή επίθεση.  
Έρχονται να υλοποιήσουν το νέο μισθολόγιο που καρατομεί τις αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων.
Την  εργασιακή εφεδρεία που οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Η τροποποίηση των οργανισμών των νοσοκομείων θα οδηγήσει στην κατάργηση νοσοκομειακών κρεβατιών, το κλείσιμο κλινικών και τμημάτων και ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις.
Ο νέος κανονισμός για τα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα αποχαρακτηρίζει 160.000 εργαζόμενους και αφήνει απέξω πολλές ειδικότητες υγειονομικών.
Με το νέο κρατικό προϋπολογισμό, επιβάλλουν νέα φοροχαράτσια και μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία - Πρόνοια, την Παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση.
Με το νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ επιβάλλονται


σοβαρές περικοπές στις ιατροφαρμακευτικές παροχές (π.χ. επίδομα τοκετού) και αυξάνεται η επιβάρυνση των ασφαλισμένων και των ασφαλιστικών ταμείων (π.χ. επιβάλλεται 15% συμμετοχή των ασφαλισμένων για τις εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα, αυξάνονται τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια.  
Καμία εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό στις ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και των παρατάξεων τους στα νοσοκομεία. Στήριζαν την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μας έφεραν εδώ. Στηρίζουν  τον ευρωμονόδρομο, την ανταγωνιστικότητα. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει πρόβλημα να εξαγγέλλει απεργιακές κινητοποιήσεις – «τουφεκιές» τις οποίες η ίδια υπονομεύει αλλά και φροντίζει το πλαίσιο αιτημάτων να μην έρχεται σε σύγκρουση με τις βασικές κατευθύνσεις της αντιλαϊκής πολιτικής.
Καθησύχαζε ότι με το νέο μισθολόγιο, οι υγειονομικοί θα έχουμε αυξήσεις μισθών και ότι η «εργασιακή εφεδρεία» δεν θα εφαρμοστεί σε Υγεία – Πρόνοια. Σήμερα, καλεί όσους υγειονομικούς κινδυνεύουν άμεσα από την εφεδρεία να καταφύγουν σε νομικά τερτίπια για να αποφύγουν την απόλυση. Για τα χαράτσια, αρνείται να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία αντίστασης και εναποθέτει το ζήτημα στην ατομική ευθύνη κάθε εργαζόμενου.  
Μαζί με την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ), τις «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση και ταυτόχρονα προσπαθούν να κρύψουν ότι διέξοδος για το λαό δεν υπάρχει, αν δεν αποδεσμευθούμε από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν δεν πληρώσουν τα μονοπώλια για την κρίση. Μας καλούν σε «ενότητα και κοινή δράση» για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί άλλη πολιτική διαχείρισης της κρίσης, διαχείριση δηλαδή της βαρβαρότητας και όχι για να παρεμποδίσουμε αυτή την πολιτική και στην πορεία να την ανατρέψουμε.  
Γι’ αυτό σε καλούμε να συμπαραταχθείς με το ΠΑΜΕ, τη συσπείρωση σωματείων, επιτροπών και συνδικαλιστών σε ταξική κατεύθυνση. Να περάσουμε σε αντεπίθεση, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, να προχωρήσουμε με άλματα στην κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολουμένους, τους μικρούς έμπορους και βιοτέχνες τους φτωχούς αγρότες την νεολαία ,τις γυναίκες. Για τη λαϊκή εξουσία με εργατικό έλεγχο, για να περάσει ο πλούτος που παράγουμε στα χέρια μας, να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να διεκδικήσουμε μαζί:
u    ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
u     ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
u    ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΚΑΜΙΑ «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ».   
u     ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΑ
u    ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ
u    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου