Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Σταθερά ανοδική πορεία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους εκπαιδευτικούς

Σταθερή άνοδο σημειώνουν για άλλη μια χρονιά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους εκπαιδευτικούς, στις εκλογές που γίνονται αυτή την περίοδο στις ΕΛΜΕ και τους συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάδειξη των νέων Διοικητικών Συμβουλίων τους.Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που φαίνονται στους πίνακες αποτυπώνουν μια ασφαλή αντιπροσωπευτική εικόνα, καθώς πρόκειται για τα αποτελέσματα σε πάνω από τις μισές ΕΛΜΕ από όλη τη χώρα, ενώ αντίστοιχα στους Συλλόγους περιλαμβάνεται ο κύριος όγκος των μεγάλων συλλόγων της Αθήνας και άλλων μεγάλων αστικών κέντρων, που βαραίνουν περισσότερο στο τελικό αποτέλεσμα.
Πέρα από την άνοδο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων στις εκλογές των εκπαιδευτικών είναι η - για άλλη μια φορά - μεγάλη πτώση της ΠΑΣΚ, αλλά και πτώση της ΔΑΚΕ, καθώς και η πτώση της συμμετοχής σε συνδυασμό με τη μεγάλη αύξηση των άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων. Καταγράφεται πεντακάθαρα στα αποτελέσματα των εκλογών η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση που νιώθουν όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τους. Μέρος αυτής της δυσαρέσκειας όμως, δυστυχώς, συνεχίζει να διοχετεύεται σε άγονες πλευρές, όπως η αποχή, το λευκό κ.ά.
Αύξηση δυνάμεων στα ΔΣ και πρωτιές
Στα μέχρι τώρα συγκεντρωτικά αποτελέσματα στους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταγράφουν ποσοστιαία άνοδο σχεδόν 6 μονάδων και αυξάνονται κατά 870 ψήφους! Αυτό μεταφράζεται και σε ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ μέσα στα ΔΣ των 48 αυτών συλλόγων: Από 53 έδρες που είχαν συνολικά σε αυτούς τους συλλόγους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τώρα έχουν 84!

Παράλληλα σε πολλούς από αυτούς τους Συλλόγους κατέκτησαν πρωτιές, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα με αυτοδυναμία στο ΔΣ. Συγκεκριμένα πρωτιές κατέκτησαν στους συλλόγους: Σαλαμίνας με 71,9%, Φαλήρου με 56,8%, «Ρόζα Ιμβριώτη» (Καισαριανή - Βύρωνας - Παγκράτι) με 53,7%, «Σωκράτης» (Μενιδίου) με 51,5%, «Γ. Σεφέρης» (Ν. Ιωνίας - Ν. Ηρακλείου) με 47,3%, Ηλιούπολης με 46%, Αμαλιάδας με 45,1%, Βόρειας Χαλκιδικής με 44,5%, Αρτας με 39,6%, «Θουκυδίδης» (Αργυρούπολη) με 34%, «Ελλη Αλεξίου» (Περιστερίου) με 23,5%.Αντίστοιχες επιτυχίες σημειώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στις ΕΛΜΕ. Στις 51 ΕΛΜΕ που υπάρχουν συγκεντρωτικά αποτελέσματα παρουσιάζουν αύξηση κατά 420 ψήφους και 2 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αυξάνουν και τις έδρες τους στα ΔΣ των συγκεκριμένων σωματείων από 50 σε 70!
Τα ψηφοδέλτια που στήριξαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέκτησαν πρωτιές στις εξής ΕΛΜΕ: Κεφαλονιάς - Ιθάκης με 64,6%, Φωκίδας με 55,8%, Λήμνου με 50,5%, Α' Θεσσαλονίκης με 40,8%, Κέρκυρας με 40%, Πειραιά με 34,3% και Γ' Δυτικής Αττικής με 32%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου