Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΑΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011


 
Η καπιταλιστική οικονομική κρίση στην Ελλάδα και διεθνώς θα βαθύνει περισσότερο. Η αστική τάξη και τα κόμματά της έχουν μεγάλες δυσκολίες διαχείρισής της, δεν θα αποφύγουν την χρεοκοπία, επομένως η στάση πληρωμών από την κυβέρνηση είναι πολύ πιθανή. Οι υπεύθυνοι για την κρίση την αξιοποιούν για να τσακίσουν το λαό, προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους και την αδίστακτη εκμετάλλευση των εργαζομένων.  Μια μειοψηφία εκμεταλλευτών, τα μονοπώλια, επιβάλλουν με τη δύναμη που έχουν συγκεντρώσει, συνθήκες σκλαβιάς για την πλειοψηφία του λαού. Είναι αυτό που αποκαλούμε δικτατορία των μονοπωλίων.
Κανένα μείγμα πολιτικής που έχει στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου δεν μπορεί να δώσει λύση στα τεράστια προβλήματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.
Οι συνέπειες για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα είναι καταστροφικές και πρέπει να προκαλέσουν μεγάλες και οργανωμένες ταξικές αντιδράσεις απέναντι στο μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Καρατζαφέρη που διαχειρίζεται την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου, απέναντι συνολικά στα καπιταλιστικό σύστημα. Πρέπει να προκαλέσουν διεργασίες που θα αλλάξουν τον πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων προς όφελος της εργατικής τάξης.
Για του εργαζόμενους ένας μόνο δρόμος υπάρχει.
·        Αγώνας για να προστατεύσουν τη ζωή των οικογενειών τους από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τη λεηλασία των δικαιωμάτων και της ζωής τους.  
·        Αγώνας για την απαλλαγή τους από το ζυγό των μονοπωλίων, την Ε.Ε και το κράτος τους.
·        Αγώνας για την κοινωνική τους απελευθέρωση από τη σύγχρονη σκλαβιά.
·        Αγώνας για να απαλλαγούν από τον παρασιτισμό και τη σαπίλα του καπιταλισμού. Από το σύστημα εκμετάλλευσης, βίας, καταπίεσης, που υπερασπίζουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, η Μπακογιάννη και όλοι, όσοι έχουν κορώνα στο κεφάλι τους την ΕΕ.
Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή συμμαχία η εργατική τάξη πρέπει να χτίσει τη δική της συμμαχία με τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, με στόχο:
·        Να υπερασπιστούμε την εργατική και λαϊκή οικογένεια από τη βάρβαρη εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
·        Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους εργαζόμενους, στο λαό. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά, μπορούμε χωρίς αφεντικά. Η συμμαχία μας να πάρει στα χέρια της όλο τον πλούτο και την εξουσία.  
Το μοντέλο ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η «μαύρη κυβέρνηση» είναι το όραμα και οι αξιώσεις των μονοπωλίων. Το δικό μας όραμα είναι ζωή με δουλειά για όλους, δικαιώματα, λαϊκή ευημερία, χωρίς αφεντικά κι εκμετάλλευση.
Ετοιμάζουν νέες περικοπές μισθών, δικαιωμάτων και κοινωνικών δαπανών για το λαό, νέα χαράτσια, στο όνομα του να μειωθούν τα κρατικά ελλείμματα και χρέη, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, να αυξηθεί η κερδοφορία τους.
Στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν φθηνότερους εργάτες και νέα πεδία δράσης για τα ευρωπαϊκά μονοπώλια. Αυτό επιβεβαιώνουν τα μέτρα που παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ανεξάρτητα από το αν έχουν μνημόνια ή όχι. Αυτό επαληθεύει το «Σύμφωνο για το ευρώ», που προβλέπει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, επιπλέον αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, βάθεμα της ιδιωτικοποίησης σε Υγεία και Παιδεία, πλήρη κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και άλλα. Αυτή είναι η «οικονομική διακυβέρνηση», από την οποία ο λαός μόνο νέα δεινά έχει να περιμένει.  

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ-ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ 
Όλοι όσοι στηρίζουν διέξοδο χωρίς ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος ανάμεσα τους και διάφορες πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κοροϊδεύουν τον κόσμο. H ΑΝΤΑΡΣΥΑ βάζει ζήτημα εξόδου από την ΕΕ, χωρίς να το συνδέει με την ανατροπή της αστικής εξουσίας. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί το ευρωομόλογο, κρύβοντας ότι αυτό δεν είναι παρά μια άλλη μορφή δανεισμού, με την οποία το κεφάλαιο επιδιώκει να αντλήσει φθηνότερο χρήμα από τις καπιταλιστικές αγορές.   
Συγκαλύπτουν ότι η βάρβαρη πολιτική που ακολουθείται είναι στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή από τις σοσιαλδημοκρατικές και φιλελεύθερες κυβερνήσεις στην ΕΕ που υπηρετούν την αστική τάξη. Κρύβουν ότι όσο θα διατηρείται η «βάση» οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, η καπιταλιστική ιδιοκτησία οι μορφές διαχείρισης, τα εργαλεία διαχείρισης, θα λειτουργούν σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.  
Ο λαός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από το δυσκόλεμα της αστικής διαχείρισης στην Ελλάδα και την Ε.Ε, στο βαθμό που ο ίδιος είναι αποφασισμένος να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να αξιοποιήσει τις εξελίξεις προς όφελός του. Αυτό σημαίνει απεγκλωβισμός από ιδεολογήματα για μια «άλλη» δήθεν Ε.Ε, μια «άλλη» διαχείριση της κρίσης, μια «άλλη» κυβέρνηση στην Ελλάδα, που θα διαπραγματευτεί καλύτερους δήθεν όρους δανεισμού για το κεφάλαιο, με το λαό στο καναβάτσο.
Η γενικευμένη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, δεν οφείλεται στο δημόσιο χρέος. Σ’ όλα τα κράτη της Ε.Ε εφαρμόζεται σήμερα πολιτική που οδηγεί το λαό σε εξαθλίωση και διασφαλίζει φθηνότερη εργατική δύναμη, επιταχύνει τη συγκέντρωση, και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου. Ο στόχος που η αντιλαϊκή επίθεση μεγαλώνει είναι η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν ευθύνονται και δεν πρέπει να πληρώσουν για το δημόσιο χρέος. Το χρέος είναι το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης όχι η αιτία.
Η οικονομική κρίση που ζούμε σήμερα και οι συνέπειές της, που πέφτουν στα κεφάλια μας, δεν είναι κάτι τυχαίο και προσωρινό. Είναι το αποτέλεσμα, αλλά και η απόδειξη του ξεπερασμένου, σάπιου, παρασιτικού καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση στα πλαίσια αυτού του συστήματος δε μπορεί να υπάρξει, αφού γίνεται όλο και πιο βάρβαρο, αντιδραστικό.
Με μέτωπο απέναντι στα μονοπώλια, την καρδιά του καπιταλιστικού συστήματος, τα κόμματα που τα υπηρετούν και την Ε.Ε καλούμε σε αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, σε αγώνα επιβίωσης, σε αγώνα για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.
Μόνο αυτός ο αγώνας για άλλο δρόμο ανάπτυξης, για λαϊκή εξουσία μπορεί να ικανοποιήσει συνδυασμένα τις λαϊκές ανάγκες που αφορούν στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στη διατροφή, στη στέγη, στην ολοκληρωμένη μόρφωση, στην προστασία της Υγείας, στη διασφάλιση του σταθερού χρόνου εργασίας, στην ξεκούραση, στη δημιουργική ψυχαγωγία, στη χειραφέτηση και ισοτιμία της γυναίκας, στα δικαιώματα της νεολαίας.
Η ΓΣΕΕ, το Ε.Κ. Πρέβεζας είναι συνυπεύθυνες για τα βάσανα των εργαζομένων. Είναι στην υπηρεσία της κάθε κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών και οδηγούν το συνδικαλιστικό κίνημα από υποχώρηση σε υποχώρηση και από συμβιβασμό σε συμβιβασμό.  Η πλειοψηφία του Ε. Κ. Πρέβεζας αθωώνει τους καπιταλιστές όταν μιλώντας για «δόγμα νεοφιλελευθερισμού που υιοθέτησε η κυβέρνηση», επιχειρεί να πείσει το λαό ότι δε φταίει η καπιταλιστική ανάπτυξη, ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής για τα βάσανα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά η συνταγή που ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.   Παραπλανεί σκόπιμα το λαό, προβάλλοντας σαν φάρμακο για τη λύση των προβλημάτων τα «αναπτυξιακά εργαλεία» που γέννησαν την κρίση, που οδήγησαν το λαό στη σχετική και απόλυτη εξαθλίωση. Π.χ.(επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, στήριξη επενδύσεων με κριτήριο την καπιταλιστική ανάπτυξη).
Η πλειοψηφία του Ε. Κ. παραμορφώνει την πραγματικότητα, όταν στηλιτεύει δήθεν θέσεις της οικονομίας που ενοχοποιούν τις αυξήσεις των μισθών για τη μείωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση του πληθωρισμού. Ο λόγος που παραπλανεί είναι γιατί καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πιστέψουν οι εργαζόμενοι τα λαϊκά στρώματα, ότι η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων μπορεί να συμβαδίσει με την προώθηση της λαϊκής ευημερίας.
Οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες αθωώνουν την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» για τις βάρβαρες πολιτικές που εφαρμόζει, εμφανίζοντας την σαν θύμα που ενεργεί κατ’ εντολή της τρόικα. Στόχος τους  είναι η απόκρυψη του στρατηγικού χαρακτήρα των κυβερνητικών πολιτικών προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Να συγκρατήσουν εργατόκοσμο στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ στο ΛΑΟΣ. 
Τους κεφαλαιοκράτες που  κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ την προασπίζεται η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας. Ανεξάρτητα με ποιο μείγμα διαχειριστικής πολιτικής συντάσσεται, ο στόχος της είναι η προώθηση της ταξικής συνεργασίας, η προστασία των κερδών των μονοπωλίων. 
H πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας ως αποτέλεσμα της γραμμής υπεράσπισης της τάξης των σφετεριστών του πλούτου που παράγουμε, της κοινωνικής μειοψηφίας παρασίτων, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να κουνήσει το δαχτυλάκι έστω για την ανάσχεση αυτής της βαρβαρότητας.
Αυτούς υπερασπίζονται και οι «συνεταίροι» τους στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας «Παρεμβάσεις» αριστερές και δεξιές. Που σηκώνουν «κουρνιαχτό» στα λόγια αλλά την επόμενη στιγμή γίνονται «ουρά» των συμβιβασμένων εργοδοτικών πλειοψηφιών. Φτιάχνουν μορφώματα-αναχώματα (τύπου συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων) για να οδηγήσουν τη λαϊκή εργατική αγανάκτηση σε ανέξοδα μονοπάτια και σε φιέστες στο Εργατικό Κέντρο!
Οι εργαζόμενοι πρέπει άμεσα με την οργάνωση τους στα Σωματεία να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, να τους απομονώσουν οργανωτικά και πολιτικά. Είναι καιρός να τους γυρίσουν την πλάτη και να αναδείξουν τους δικούς τους εκπροσώπους ως ηγέτες.
Οι εργατοϋπάλληλοι, πρέπει να στηριχθούν στις δυνάμεις τους, στο ΠΑΜΕ και την κοινωνική συμμαχία που οικοδομείται με τις αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις της φτωχής αγροτιάς την ΠΑΣΥ, των αυτοαπασχολούμενων την ΠΑΣΕΒΕ, των φοιτητών το ΜΑΣ, των γυναικών τον Σύλλογο Γυναικών Πρέβεζας. Εδώ βρίσκεται η δύναμή τους και η προοπτική.
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ
Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν τώρα το βήμα. Η ΔΑΣ και τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εγγυώνται ότι οι αγώνες μας μπορεί να είναι σκληροί και μακρόχρονοι, όμως θα δικαιωθούν. Εμείς δεν πατάμε σε δυο βάρκες. Είμαστε συνεπείς στην οργάνωση της ταξικής πάλης. Σ’ αυτήν την προοπτική καλεί η ΔΑΣ, θεωρεί ότι αποκτά επείγοντα χαρακτήρα η διεκδίκηση άμεσων μέτρων για την προστασία της ζωής των ανέργων, των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, συνδυασμένα με την πάλη για βαθιές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και οικονομίας.
·         Να δυναμώσει παντού η αλληλεγγύη ανάμεσα στην εργατική τάξη.
·         Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όχι στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα οι αντεργατικοί νόμοι για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις.
·         Να γενικευτεί το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια. Να μην πατήσει πόδι στις γειτονιές, συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα. Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια.
·         Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να ισοπεδώσουν τις συντάξεις. Να μην πληρωθούν οι δανειστές, να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις.
·         Κανένας άνεργος χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία.
·         Κανένας μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.
·         Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Αφορολόγητο όριο 40.000€ για κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί.
·         Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια. 

Όλοι τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη στις 7μμ στην «ΌΑΣΗ» για τη συγκρότηση
«ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ»

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου