Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Γιορτινό τραπέζι «γεμάτο» απ' την αλληλεγγύη της εργατιάς


Οι απεργοί υποδέχονται τις γιορτές στο αγωνιστικό τους πόστο. Στη χτεσινή συνέλευση αποφάσισαν ομόφωνα να κλιμακώσουν την πάλη
Μετά την απόφαση της συνέλευσης, οι απεργοί «υποδέχτηκαν» νέες επισκέψεις αλληλεγγύης
«Συνεχίζουμε τον αγώνα, δε κάνουμε βήμα πίσω», αυτή ήταν η ομόφωνη απόφαση της χτεσινής ιδιαίτερα μαζικής γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο, μία ημέρα μετά τη τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Ετσι οι χαλυβουργοί αποφάσισαν και συνεχίζουν για 54ή ημέρα σήμερα την απεργία, έχοντας πετύχει μια πρώτη νίκη, αναγκάζοντας την εργοδοσία να αποσύρει τις αρχικές αξιώσεις για εφαρμογή 5ωρου ή εκ περιτροπής εργασίας με ταυτόχρονες μειώσεις μισθών. Ξεκαθαρίζουν όμως ότι στο εργοστάσιο θα πρέπει να επιστρέψουν και οι 50 απολυμένοι και δε δέχονται την πρόταση εργοδοσίας για ανάκληση μόνο 15 απολύσεων.Μιλώντας στη γενική συνέλευση ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου, τόνισε ότι: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε να γυρίσουμε στη δουλειά, χωρίς όλους τους απολυμένους. Δεν θα ήταν τίμιο μετά από έναν τέτοιο ηρωικό αγώνα. Κανένας δεν μπορεί να προδώσει έναν τέτοιο αγώνα». Κάλεσε ακόμα τους εργαζόμενους να δυναμώσουν παραπέρα τη συσπείρωσή τους και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση καθώς εργοδοσία και κυβέρνηση θα εντείνουν την επίθεση.
Ταυτόχρονα, επανέλαβε το κάλεσμα προς τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής να κηρύξουν 24ωρη απεργία αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς, ώστε να κλιμακωθεί με αυτόν τον τρόπο ο αγωνιστικός συντονισμός όλων των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου. Σχετική απόφαση έχει ήδη πάρει το ΕΚ Λαυρίου για το πρώτο 10ήμερο του Γενάρη, ενώ σε αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζεται και το ΕΚ Πειραιά.
Γιορτινό τραπέζι με το ΠΑΜΕ
Ενα αρνί σε κάθε απεργό παρέδωσε το ΠΑΜΕ
«Χριστούγεννα θα κάνουμε στη χαλυβουργία», ήταν το σύνθημα που φώναζαν καιρό τώρα οι απεργοί και μετά τη χτεσινή απόφαση συνέχισης του αγώνα θα το κάνουν πράξη. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, το ΠΑΜΕ είχε δεσμευτεί απέναντι στους απεργούς να φροντίσει για το γιορτινό τους τραπέζι και συγκέντρωσε οικονομική βοήθεια από εργαζόμενους, Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και φορείς από όλη την Ελλάδα.Ετσι χτες, έφτασε στο εργοστάσιο ένα αρνί για κάθε απεργό και το γιορτινό τραπέζι των οικογενειών τους. Να σημειωθεί ότι ήδη τις προηγούμενες μέρες το ΠΑΜΕ είχε παραδώσει ένα φορτηγό λαχανικά και τρεις τόνους καυσόξυλα.
Ειδικό βάρος έχει η δουλειά που έκαναν και οι νέοι ως αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης: το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) συγκέντρωσε και παρέδωσε 2.000 ευρώ.
Μιλώντας στους απεργούς χαλυβουργούς ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ εξήγησε ότι «το ΠΑΜΕ υλοποίησε την υπόσχεσή του. Προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε χρήματα από εργαζόμενους, άνεργους, νέους, συνταξιούχους, από τον κόσμο που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική. Σε αυτόν το δρόμο θα είναι επιλογή μας να συνεχίσουμε, γιατί αυτός είναι ο δρόμος της τάξης μας, της ελπίδας και της προοπτικής. Τέλος, ευχήθηκε «Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια αγωνιστικά».

Η έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης δε σταμάτησε μόνο εκεί. Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος και το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής συγκέντρωσαν και παρέδωσαν ρούχα και παπούτσια για τους απεργούς και τις οικογένειές τους. Στο χώρο του εργοστασίου βρέθηκε χτες και αντιπροσωπεία του σωματείου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας από το Σχηματάρι μεταφέροντας τρόφιμα και οικονομική ενίσχυση. Ακόμα, την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν χτες στο χώρο του εργοστασίου αντιπροσωπείες από το Σωματείο εργαζομένων στην εταιρεία καλλυντικών LOREAL και το κλαδικό Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού τομέα. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) προσφέρει στους χαλυβουργούς 2.000 ευρώ. Την αλληλεγγύη του εκφράζει επίσης,το Συνδικάτο Ιματισμού Βόρειας Ελλάδας.Με μαχητική συμμετοχή εργαζομένων και νέων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στο γυμναστήριο των ΕΠΑΛ Ευόσμου, η εκδήλωση συμπαράστασης στους απεργούς της Χαλυβουργίας, που διοργάνωσε η ΚΝΕ. Για την ενίσχυση των χαλυβουργών συγκεντρώθηκαν και θα σταλούν 745 ευρώ.
Βιβλία για την απελευθέρωση της τάξης μας
Με βιβλία με επαναστατικές ιδέες εξέφρασε την αλληλεγγύη της η «Σύγχρονη Εποχή»!
Μια σακούλα με βιβλία παρέδωσε σε κάθε απεργό χτες η «Σύγχρονη Εποχή», εκφράζοντας αλληλεγγύη με έναν ξεχωριστό τρόπο.Μιλώντας στους απεργούς ο Κύριλλος Παπασταύρου, εκ μέρους της «Σύγχρονης Εποχής», του εκδοτικού του ΚΚΕ, και της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης», του θεωρητικού οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε: «Το εκδοτικό μας και το περιοδικό μας είναι ταγμένα στην απελευθέρωση της εργατικής τάξης, στην πάλη για τη χειραφέτησή της, στην πάλη της για την ανατροπή των εκμεταλλευτικών σχέσεων παραγωγής. Με αυτήν την έννοια δε θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στο πλευρό σας όπως κάθε δύναμη επαναστατική, όπως κάθε δύναμη που παλεύει για το δίκιο της εργατικής τάξης. Ετσι αποφασίσαμε να προσφέρουμε ένα βιβλίο σε κάθε χαλυβουργό, γιατί πιστεύουμε ότι μαζί με την πάλη, τον αγώνα, με την ανάγκη η αλληλεγγύη να εκφραστεί με υλικούς όρους, με χρήματα, με υλικά που να στηρίξει αυτό τον αγώνα, έχει ανάγκη να στηριχτεί και με ιδέες. Επαναστατικές ιδέες που κατευθύνονται στην ανατροπή του σημερινού σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος».
Ακόμα, παραδόθηκε στους απεργούς ένα dvd που ετοίμασε ο «902» για την πορεία του απεργιακού τους αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου