Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστα Μπάτσικα με αφορμή την επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στην Βορειοδυτική Ελλάδα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην περιοχή.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη 15/12 θα περιοδεύσει σε εργασιακούς χώρους και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Άρτα στις 7 μ.μ στην αίθουσα “Σκουφά” της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Αγίου Δημητρίου) και την Παρασκευή 16/12 στα Γιάννενα όπου το πρωί θα περιοδεύσει στον ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΙΝΔΟΣ, στην ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ, το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην Λιμνοπούλα.

Η συνέντευξη δόθηκε στα γραφεία της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ από τον Κώστα Μπάτσικα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
“Η συγκέντρωση του ΚΚΕ είναι ανοιχτό κάλεσμα στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής για συμπόρευση με το ΚΚΕ γιατί μπορεί να συμβάλει και με την μαχητικότητα και με την μαζικότητα φυσικά, να δώσει ώθηση στην άνοδο της πάλης των εργαζομένων, στην μεγαλύτερη συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων γύρω από το ΚΚΕ για την συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας που μπορεί σήμερα να παρεμποδίσει, να αναχαιτίσει την βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση και στην πορεία να αναμετρηθεί με την εξουσία των μονοπωλίων και να την ανατρέψει. Καλούμε στην συγκέντρωση πρώτα και κύρια όλους τους εργαζόμενους, τους εργάτες, την νεολαία της περιοχής, με όλο αυτό τον κόσμο που βρεθήκαμε στην πάλη όλο αυτό το διάστημα για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης. Καλούμε δηλαδή τους εργάτες της ΠΙΝΔΟΥ, στον ΒΙΚΟ, στον ΧΗΤΟ, στον ΝΙΤΣΙΑΚΟ, στην ΔΩΔΩΝΗ, στον ΠΕΤΣΙΟ, σε όλα τα εργοστάσια της περιοχής, τους οικοδόμους, τους άνεργους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τις εργαζόμενες γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, αυτό τον κόσμο που


βρεθήκαμε μαζί στους μεγάλους αγώνες που εξελίχθηκαν και στην περιοχή αλλά και πανελλαδικά.
Σήμερα έχουν κάθε λόγο να εμπιστευτούν το ΚΚΕ όχι μόνο γιατί επιβεβαιώθηκε αλλά γιατί η πολιτική του, οι προβλέψεις του, οι εκτιμήσεις του δοκιμάστηκαν και επιβεβαιώθηκαν στην ζωή. Θυμίζουμε ότι εδώ και μια 10ετία προειδοποιούσαμε το λαό ότι ενδεχόμενη καπιταλιστική οικονομική κρίση όταν θα εκφραστεί και θα εκδηλωθεί στην χώρα μας θα είναι δραματικά επώδυνη για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Θυμίζουμε την προειδοποίηση για την θύελλα που έρχονταν και την προσπάθεια που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια οι κομμουνιστές, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ να προετοιμάζουν το λαό και τους εργαζόμενους για να αντιμετωπίσουν αυτή την πραγματικά βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Πολιτική που από την μια έχει στόχο να αντιμετωπίσει την λιγότερη δυνατή ζημιά του κεφαλαίου από την καπιταλιστική κρίση που είναι αντικειμενική εξέλιξη στον καπιταλισμό όπως είναι αντικειμενική και η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, εργατικής δύναμης, κεφαλαίων, κτλ. Οι αντιθέσεις σήμερα που εκφράζονται και στην χώρα μας και σε επίπεδο ευρωζώνης, οι εύθραυστες συμφωνίες που υπογράφτηκαν και στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αλλά και η επιβεβαίωση των εκτιμήσεων που έχουμε για φυγόκεντρες τάσεις που εκδηλώνονται στην ίδια την ΕΕ οι οποίες εκδηλώθηκαν και στην τελευταία σύνοδο.
Τα διλήμματα που προβάλλουν ευρώ ή δραχμή, το μέσα ή έξω από την ΕΕ θεωρούμε ότι είναι επίπλαστα. Γιατί φυσικά δεν μπορεί να υπάρχει λαϊκή εξουσία και η Ελλάδα στην ΕΕ, όπως επίσης η έξοδος από την ΕΕ και πολιτική προς όφελος του λαού και των εργαζομένων που θα απαντάει και ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες προυποθέτει άλλο τιμόνι, άλλη τάξη στην εξουσία δηλαδή εργατική λαϊκή εξουσία, όπως επίσης και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή χωρίς να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια, ο πλούτος να περάσει στους παραγωγούς του δηλαδή στους εργαζόμενους ούτε αυτό μπορεί να απαντηθεί χωρίς τέτοιες ριζικές αλλαγές στο πεδίο της οικονομίας και φυσικά της πολιτικής δηλαδή στο επίπεδο της εξουσίας.
Πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα ο λαός θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια νέα ακόμη πιο βάρβαρη επίθεση. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, πρέπει να οργανωθεί ο λαός πρώτα και κύρια στους χώρους δουλειάς, στην επιχείρηση, στο εργοστάσιο, στο κλάδο, στην γειτονιά με την συγκρότηση των Λαϊκών Επιτροπών ώστε και να εμποδίσει και να αναχαιτίσει την επίθεση αλλά και να διαμορφώσει προϋποθέσεις να ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση της δικής του εξουσίας.
Κανένα ενδεχόμενο δεν αποκλείουμε ούτε και στάση πληρωμών. Οι αντιθέσεις είναι τέτοιες με ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο περιφερειακής ή γενικευμένης σύγκρουσης πολεμικής ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και φυσικά καλούμε το λαό να μην δώσει το αίμα του για τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης και των μονοπωλίων, της αστικής τάξης άλλων χωρών και θεωρούμε ότι και γι αυτά τα ενδεχόμενα η εργατική τάξη και νεολαία πρέπει να προετοιμάζεται. Και από αυτή την άποψη καταλήγουμε με το ότι σήμερα η συμπόρευση με το ΚΚΕ σε αυτή την κατεύθυνση, σε αυτό το δρόμο είναι ο μονόδρομος για την εργατική τάξη και την νεολαία. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή δίνει την δυνατότητα όχι μόνο να οδηγείται η ζωή των εργαζομένων σε πραγματική κόλαση αλλά καθυστερεί, αναβάλει, αφήνει για το μέλλον τις όποιες δυνατότητες διαμορφώνονται σήμερα για ριζικές αλλαγές και στο πεδίο της εξουσίας και οικονομίας.»
Γραφείο Τύπου ΝΕ Ιωαννίνων ΚΚΕ
12/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου