Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Π.Α.ΜΕ Επιτροπή Πρέβεζας-Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας






Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας εφαρμόζοντας τη λογική της μερικής στάσης πληρωμών άφηνε εδώ και μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου σε ότι είχε να κάνει με υπερωρίες, αργίες και νυχτερινά.  
Στην απαίτηση των εργαζομένων για αποπληρωμή τους, η απάντηση από τη διοίκηση ήταν αρνητική. Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου προχώρησαν, ύστερα από απόφαση που πήραν στη μαζική γενική συνέλευση, σε αγωνιστική απάντηση. Πρώτο βήμα ήταν η επίσχεση εργασίας απέναντι στη  διοίκηση του Νοσοκομείου παρακρατούσε τα δεδουλευμένα. Στη συνέχεια θα υπήρχε κλιμάκωση αν δεν καταβαλλόταν  αυτά.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου όμως ευθυγραμμισμένη με την κυβερνητική πολιτική (καταστολής των αγώνων των εργαζομένων) απάντησε με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους.  
Έτσι τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι του ΓΝ Πρέβεζας παραβρέθηκαν στα Δικαστήρια Πρέβεζας στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου εναντίον τους, για την επίσχεση εργασίας που έκαναν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου στα δικαστήρια ήρθε αντιμέτωπη με το σύνολο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας αλλά και φορέων που τους στήριζαν όπως μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης (παράταξης στο Νοσοκομείο που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), στελέχη της τοπικής επιτροπής του ΠΑΜΕ, μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ηπείρου του ΚΚΕ Κώστα Κωτσαντή κλπ.
Ύστερα από τη γενική κατακραυγή η διοίκηση αναγκάστηκε


και απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα με σκοπό, όπως ανακοίνωσε, την προσπάθεια εκταμίευσης  χρημάτων  για να  ξεκινήσει την αποπληρωμή από την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη.
Στα λεγόμενα του εκπροσώπου της διοίκησης, από την πλευρά των παρευρισκομένων μελών της Αγωνιστικής Συσπείρωσης και του ΠΑΜΕ, προτάθηκε στους εργαζόμενους η συνέχιση της επίσχεσης τουλάχιστον ως την Παρασκευή προκειμένου να πιεστεί η διοίκηση και να μη κάνει πίσω στις δεσμεύσεις της.     
Κάτι που ενόχλησε παρευρισκόμενα μέλη της ΠΑΣΚΕ, αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο και μελών της Διοίκηση του. Κάνοντας λεκτική επίθεση απέναντι στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συνολικά εκστομίζοντας «βρωμιές» για το ΠΑΜΕ, και το ΚΚΕ. Ότι δηλαδή πρέπει να απολογηθούν απέναντι στους εργαζόμενους κλπ.
Ήταν τέτοιο το άγχος του να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική που αποκαλύφθηκαν μπροστά στους εργαζόμενους με αυτό τον τρόπο, αφού στην ουσία η διαφωνία τους ήταν στη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας (χάλαγε η σούπα της συναίνεσης), που παρεμπιπτόντως δεν την ήθελαν καθόλου αφού και την κατάθεση της, από τον  πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων ΓΝ Πρέβεζας μέλος της ΠΑΣΚΕ, την καθυστέρησαν πέντε μέρες.      
Τα μέλη του ΠΑΜΕ απάντησαν ότι αυτοί θα έπρεπε να λογοδοτούν απέναντι στους εργαζόμενους για το ότι έχουν βάλει πλάτη να περάσουν όλες οι αντεργατικές πολιτικές και θα έπρεπε να ντρέπονται και όχι να εγκαλούν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.
Τότε με έναν αντικομουνιστικό οχετό  ο πρόεδρος το Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας άρχισε να μιλάει για «πατερούληδες» που έχει το ΚΚΕ και άλλα «όμορφα» δείχνοντας για άλλη μία φορά ποιος είναι ο αντίπαλος που βλέπουν οι συμβιβασμένες κυβερνητικές φιλοεργοδοτικές πλειοψηφίες.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν και συμπεράσματα για τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές  πλειοψηφίες στο Νοσοκομείο αλλά και το Εργατικό Κέντρο και να τους γυρίσουν τις πλάτες. Αφού στόχος των συνδικαλιστών αυτών είναι η εκτόνωση της αγωνιστικότητας των εργαζομένων και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής και της κοινωνικής συναίνεσης.  
Ο δίκαιος αγώνας των εργαζόμενων στο ΓΝ Πρέβεζας θα χρειαστεί να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα αφού η διοίκηση του Νοσοκομείου διαμήνυσε από την επομένη κιόλας, πως ακόμα και αν εκταμιευτούν χρήματα αυτά  θα είναι μόνο μέχρι τα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη και από εκεί και πέρα δύσκολα έως καθόλου θα μπορέσουν να βρεθούν τα υπόλοιπα.    
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του ΓΝ Πρέβεζας και θα στηρίξει έμπρακτα κάθε αγωνιστική τους κινητοποίηση και το επόμενο διάστημα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου