Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Είναι θέμα τιμής(ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΛΑΜΟΥΚΗΣ-ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ)

ΠΗΓΗ ellinofreneia
 
Είναι θέμα τιμής, είναι θέμα εγωισμού, είναι γινάτι. Δεν μπορεί οι Ισπανοί να είναι πάνω από τους έλληνες. Γιατί εμείς οι έλληνες, έχουμε γεννηθεί για να είμαστε πάνω από όλους και όλα. Να θυμίσω, με την ευκαιρία,  τα βελανίδια που έτρωγαν όλοι τους, όταν εμείς μεγαλουργούσαμε, και άλλα τέτοια επιχειρήματα, που δεν μου έρχονται τώρα…

Έβλεπα τα στοιχεία για την ανεργία στην σύγχρονη, ανεπτυγμένη, κοινωνικά οργανωμένη κλπ… Ευρώπη. Πρώτη η Ισπανία με 23 % ανεργία και δεύτερη η Ελλάδα με 18,3%. Ένιωσα άσχημα, πληγώθηκε ο εγωισμός μου, ως καθαρός έλληνας, ένιωσα μειονεκτικά.

Να μας περνάνε οι Ισπανοί, και μάλιστα με διαφορά 5 μονάδων; Δεν καταλαβαίνω τι λιγότερο έχουμε εμείς και είμαστε δεύτεροι.
Δεν έχουμε επιχειρηματίες εμείς, που η ανεργία -η απειλή της ανεργίας για την ακρίβεια- χρησιμοποιείται, ως όπλο εκβιασμού για όσους ακόμη δουλεύουν;

Δεν έχουμε επιχειρηματίες που πήραν τις επιχειρήσεις τους και πήγαν σε άλλη χώρα;

Δεν έχουμε επιχειρηματίες, που αφού έφαγαν τα λεφτά των επιχορηγήσεων, έκλεισαν τα εργοστάσια, πετώντας στο δρόμο χιλιάδες;

Δεν έχουμε επιχειρηματίες που απολύουν, κατά δεκάδες, ακόμη και αν δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη;

Έχει η Ισπανία, εφεδρεία; Έχει χρέος τριπλάσιο του ΑΕΠ, έχει έλλειμμα 15%;

Τι μας λείπει; Τι πρέπει να κάνουμε ακόμα και δεν το κάνουμε, για να κατακτήσουμε και αυτή την πρωτιά; Ποιος δεν κάνει κάτι σωστά; Μέχρι και τριφασική κυβέρνηση φτιάξαμε, για να μειωθούν οι κραδασμοί. Μέχρι και το τραπεζορομπότ κάναμε πρωθυπουργό, για να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Η στήλη και οι άνθρωποι πίσω από αυτήν, εκφράζει την δυσαρέσκειά της για την δεύτερη θέση. Η έμφυτη ευγένειά μας και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός, μας επιβάλει να συγχαρούμε την Ισπανία για την πρωτιά της, και είμαστε σίγουροι, ότι σε ελάχιστους μήνες θα καταφέρουμε αυτό που σήμερα, μοιάζει (;) ακατόρθωτο. Να κατακτήσουμε την πρωτιά στην Ανεργία.

Ελπίζουμε και είμαστε σίγουροι, ότι μέχρι τον Ιούνιο, οι πέντε μονάδες (καταγεγραμμένης) ανεργίας, να έχουν εξαλειφθεί, και η λέξη ΕΛΛΑΔΑ να φιγουράρει πρώτη στον σχετικό κατάλογο.

Γιατί ο έλληνας δεν γεννήθηκε για να είναι δεύτερος.

Θύμιος Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου