Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

USA-Πείνα και προσευχή


Η είδηση είναι σοκαριστική: Πάνω από 45 εκατ. Αμερικανοί, το 15% στις ΗΠΑ, ζουν χάρη σε κουπόνια που λαμβάνουν από την αγορά τροφίμων. Ο αριθμός αυτός ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και κάθε φαντασία, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για την «ισχυρότερη οικονομία του κόσμου». Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα για το λαό των ΗΠΑ, που, παρά την τεράστια ανάπτυξη της χώρας, τις αστείρευτες πλουτοπαραγωγικές πηγές της, τον διαρκώς αυξανόμενο πλούτο, δεν έχει ούτε καν ένα πιάτο φαγητό.
Ακόμα πιο σοκαριστική είναι αυτή η είδηση - και η φωτογραφία που τη συνοδεύει σε σχετικό δημοσίευμα: Χιλιάδες άνθρωποι με τα χέρια ψηλά, άλλοι κρατώντας το κεφάλι τους απελπισμένοι, άλλοι φέρνοντας τα χέρια τους στο στήθος, εκλιπαρώντας το θεό, ζητούν τη σωτηρία. Στο Τέξας

συγκεντρώθηκαν χιλιάδες κάτοικοι στο στάδιο του «Χιούστον» μετά από πρόσκληση του κυβερνήτη. Εδωσαν το «παρών» στην «Απάντηση», ένα κάλεσμα σε προσευχή για την έξοδο των ΗΠΑ από την κρίση! Στο μεταξύ, το Τέξας είναι πρώτο ανάμεσα στις Πολιτείες με τα περισσότερα επιδόματα, με 3,9 εκατ. ανθρώπους να ζουν με κουπόνια φαγητού. Ακολουθεί η Καλιφόρνια με 3,7 εκατ., η Φλόριντα και η Νέα Υόρκη με 3 εκατ. και η Αλαμπάμα με 1,7 εκατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου