Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Τους «καρφώνει» ο Μητσοτάκης...


Οσοι αναρωτιόνται ακόμα για τους στόχους που υπηρετεί η προπαγάνδα γύρω από την ανάγκη να γίνει πιο επιθετική η συναίνεση ανάμεσα στα αστικά κόμματα, μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στις χτεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «ΣΚΑΪ». Ο βουλευτή της ΝΔ ισχυρίστηκε ότι στο νομοσχέδιο «διαμορφώθηκε μια ευρεία συμμαχία αστικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι σε μια αριστερή ψευτο-ιντελιγκέντσια, η οποία κατά τη γνώμη μου εκφράζει ό,τι πιο αναχρονιστικό σήμερα στη χώρα». Φτάνοντας στο ψητό, κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι «αυτή τη στιγμή φέρεται ως ένα κόμμα που δε σέβεται την κοινοβουλευτική τάξη» και συνέχισε λέγοντας: «Απολαμβάνει δηλαδή όλα τα προνόμια της δημοκρατίας με την παρουσία του στη Βουλή και ό,τι αυτό σημαίνει, και ταυτόχρονα ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τους νόμους που ψηφίζονται από το Κοινοβούλιο. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα και πρέπει να τα καταδικάσουμε όλοι».
Τι λέει ο Μητσοτάκης; Οτι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα πρέπει να υπερασπίζονται την αντιλαϊκή στρατηγική που διαμορφώνουν και υπηρετούν οι κυρίαρχες αστικές δυνάμεις, αλλιώς δεν έχουν θέση στο Κοινοβούλιο και την αστική δημοκρατία. Κατά συνέπεια, ούτε ο λαός έχει το δικαίωμα να πολεμά και να παλεύει για την ανατροπή ενός νόμου που θίγει τα δικαιώματά του, στο βαθμό που αυτός ψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αρα, με δοσμένους τους αρνητικούς για το λαό συσχετισμούς σε πολιτικό επίπεδο, το καλύτερο που έχουν να κάνουν τα λαϊκά στρώματα και τα κόμματα που αντικειμενικά εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους, είναι να κάτσουν στα αβγά τους και να λιβανίζουν την αντιλαϊκή πολιτική σαν θέσφατο, στο όνομα της «αστικής κοινοβουλευτικής τάξης». Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τους αστούς και τα παπαγαλάκια τους, τύπου Μητσοτάκη, ο λαός δεν έχει δικαίωμα να παλεύει για να αλλάξει τους συσχετισμούς, να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματά της, μέσα από το αντιπάλεμα των άδικων και ταξικών νόμων που ψηφίζουν σε βάρος τους.
Αυτή είναι η άποψή τους για τα όρια των λαϊκών διεκδικήσεων στα όρια της αστικής δημοκρατίας. Τα ίδια έλεγε τις προάλλες η Διαμαντοπούλου, απειλώντας το ΚΚΕ στη Βουλή. Τα ίδια αναπαρήγαγε ο αστικός Τύπος, καλώντας και αυτός τα κόμματα του κεφαλαίου και τις παραφυάδες τους να συνασπιστούν πιο αποφασιστικά απέναντι στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν τους αντιλαϊκούς νόμους. Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος της συναίνεσης που ευαγγελίζονται: Να δυναμώσουν το μέτωπο σε όσους αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική και την πολεμούν με όρους ταξικούς, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Ξέρουν ότι οι λαϊκές αντιστάσεις θα μεγαλώσουν το επόμενο διάστημα και φοβούνται την οργανωμένη ανυπακοή στη βάρβαρη πολιτική τους. Γι' αυτό κουνάνε με θράσος το δάκτυλο στο ΚΚΕ και του λένε να συμβιβαστεί με τη «νομιμότητα» που θέλει το κεφάλαιο να γλεντάει και το λαό στο καναβάτσο. Μάταιος ο κόπος τους και φαιδρές οι απειλές τους.

Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου