Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Ο Μόσιαλος και η «χαμένη γενιά»...


«Οι άνεργοι ας φύγουν μετανάστες»! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος στο ραδιοσταθμό «Real Fm». Ο διάλογος που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικός: Δημοσιογράφος:«Κ. υπουργέ, σας ανησυχεί το ύψος της ανεργίας, το γεγονός ότι δημιουργείται μια ομάδα νέων, μια νέα γενιά, χαμένη γενιά, ουσιαστικά. Πώς θα το αντιμετωπίσετε;».Ηλ. Μόσιαλος:«Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται μια νέα, χαμένη γενιά. Σ' αυτήν ανήκα κι εγώ πριν από 20 χρόνια, όταν έφυγα στη Μεγάλη Βρετανία. Οταν δεν έβρισκα διέξοδο, στα τέλη της 10ετίας του 1980, στη χώρα μου».
Αντί να μεριμνήσει για την ουσιαστική προστασία των ανέργων που σωρηδόν πετάει στο δρόμο το σύστημα που η κυβέρνηση υπηρετεί, ο Ηλ. Μόσιαλος κάνει μνημόσυνα στη «νέα χαμένη γενιά» και προτρέπει τους νέους να μεταναστεύσουν! Το ότι ο Ηλ. Μόσιαλος χρησιμοποίησε την προσωπική του εμπειρία, δε μετριάζει την πρόκληση απέναντι στους χιλιάδες νέους ανθρώπους της χώρας, που λιώνουν στις ουρές της ανεργίας ή απασχολούνται βραχύχρονα για 400 και 500 ευρώ. Γίνεται ακόμα πιο προκλητικό, γιατί κυνικά αναφέρει ότι αφού δεν είναι η «πρώτη φορά» που στη χώρα μας δημιουργείται μια «νέα χαμένη γενιά», αυτό μπορεί να επαναληφθεί...
Και γι' αυτό φροντίζουν εδώ και δεκαετίες οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, μετατρέποντας με τη φιλομονοπωλιακή πολιτική τους τη νέα γενιά σε φτηνό εργατικό δυναμικό για το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτός είναι και ο στόχος της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, προωθεί το ένα μετά το άλλο τα αντεργατικά νομοσχέδια που οδηγούν στην παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. «Η χώρα θα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική», τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο Ηλ. Μόσιαλος, για να δημιουργηθεί - προσθέτουμε εμείς - μια «νέα, χαμένη γενιά» που θα λιώσει στα γρανάζια του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.

Π. Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου