Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Κλιμακώνουν με νέες αντιλαϊκές προσθήκες

rizospastis
Κόβουν ακόμα και τη «διευκόλυνση» για συνταξιούχους και νέους
Για την αδηφαγία των μονοπωλίων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες στη Βουλή και νέες εμπλουτισμένες διατάξεις για ακόμη μεγαλύτερα χαράτσια, αυτή τη φορά απέναντι στους συνταξιούχους και στους νέους.
Με το αρχικό νομοσχέδιο και για τους συνταξιούχους πάνω από 65 χρονών και τους νέους μέχρι 30 χρονών, υποτίθεται ότι είχε καθοριστεί αφορολόγητο όριο 9.000 ευρώ, έναντι 5.000 ευρώ που είναι για όλες τις άλλες κατηγορίες. Τώρα έρχονται να πάρουν πίσω ακόμη και αυτό το... σχεδόν τίποτα.
Κάθε συνταξιούχος άνω των 65 και νέος μέχρι 30 χρόνων, σύμφωνα με την τροπολογία, θα έχουν μεν αφορολόγητο όριο 9.000 ευρώ, όμως με την προϋπόθεση ότι το ετήσιο εισόδημά τους θα είναι... κάτω από τις 9.000 ευρώ! Σε κάθε άλλη περίπτωση, αν δηλαδή έχουν εισόδημα κάτι παραπάνω από το ποσό αυτό, τότε θα ισχύει το ίδιο πετσοκομμένο «επίσημο» αφορολόγητο, δηλαδή στα 5.000 ευρώ!
Προκειμένου να βουτήξουν μέχρι και την τελευταία δεκάρα, για να την αποδώσουν στα μονοπώλια, προσαυξάνουν τα λαϊκά εισοδήματα με τα δήθεν «αντικειμενικά κριτήρια» διαβίωσης! Είναι μια ακόμη απόδειξη της πυγμής που έχουν αποφασίσει να δείξουν απέναντι στα λαϊκά στρώματα, ακόμη μια απόδειξη για τη κακοστημένη παράσταση που παίζουν σε επίπεδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνητικού κόμματος. Η προηγούμενη ρύθμιση, η δήθεν «εξαίρεση», δεν άντεξε ούτε μια εβδομάδα, με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο να καταθέτει χτες και νέες αντιλαϊκές προσθήκες - αλλαγές στις ήδη προβλεπόμενες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου.
Με το αντεργατικό τερατούργημα, τη συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου, μισθωτών συνταξιούχων αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, από λαϊκά νοικοκυριά που τα έχουν αναγκάσει να ζουν με «εισόδημα» κάτω και από τα 360 ευρώ το μήνα, χαμηλότερα και από τα 12 ευρώ τη μέρα!
Ερχονται επίσης να σμπαραλιάσουν και τις όποιες «φοροελαφρύνσεις» για τις κάθε είδους δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών και μάλιστα με αναδρομική εφαρμογή από την 1η Γενάρη του 2011. Για την απογείωση της ληστείας έχουν πετσοκόψει τις «ελαφρύνσεις» για νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, ιατρική περίθαλψη κ.ά. Για την πλήρη εξουθένωση των αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών, έφτασαν στο σημείο να θεωρούν εισόδημα και να φορολογούν μέχρι και τις υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ!
Ούτε και σε αυτά δε σκοπεύουν να σταματήσουν. Νέα χαράτσια ετοιμάζουν μέσα από τις σχεδιαζόμενες τρανταχτές ανατιμήσεις στις αντικειμενικές τιμές στη λαϊκή κατοικία, πρώτα και κύρια προκειμένου να μαζέψουν ακόμη μεγαλύτερα ποσά από τους φόρους που συνδέονται με αυτές, όπως τα ανταποδοτικά χαράτσια στους δημότες, που όπως και τα νέα που ετοίμασαν, πληρώνονται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Στους σχεδιασμούς για το 2011 είναι και η παραπέρα εκτίναξη στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, σε συνέχεια και των ανατιμήσεων 10% που αποφάσισαν φέτος το καλοκαίρι με τον εφαρμοστικό νόμο τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου