Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Λαϊκά αιτήματα


faros


ΖΗΤΑΜΕ :

1. Πρόωρες εκλογές !
Στο κάτω κάτω της γραφής, μια … ψυχή που είναι να βγει …
Ή μπας και νομίζουν ότι θα ξαναπιάσουν τον λαό μας … κότσο;

2. Την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε., με Λαϊκή Εξουσία, που θα εφαρμόσει την Λαϊκή Οικονομία, την μονομερή διαγραφή του χρέους.
Με βάση τα παραπάνω, αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από το ευρώ και θα έχουμε τη … μνα, λίγο ενδιαφέρει. ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ :

1. Η ελεγχόμενη χρεοκοπία, όπως και η ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη, είναι στο DNA της καπιταλιστικής κρίσης, του καπιταλισμού.
Τώρα είναι πιο αναγκαία και εφικτή αντικειμενικά η πάλη κατά της ΕΕ.
Εμείς ενδιαφερόμαστε για τη λαϊκή κυριαρχία, όχι για την εθνική κυριαρχία της αστικής τάξης σε βάρος των εργατών.

2. Είναι ανάγκη ο λαός να αναλάβει πιο ενεργητικό και αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Δεν πρέπει να περιμένει και να εξαρτά τη δράση του μόνο στο ζήτημα των εκλογών που αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να κάνουν.
Να αξιοποιήσει τα αδιέξοδα που έχουν σήμερα τα αστικά κόμματα, η ΕΕ και να αντεπιτεθεί για να τους δυσκολέψει ακόμα περισσότερο.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ :

1. Τι αποφασίστηκε προχτες;
Έγινε ένας συμβιβασμός ανάμεσα στα διάφορα κράτη της ΕΕ και στη διεθνή ένωση των τραπεζών.
Είναι ένας συμβιβασμός ο οποίος δεν πρόκειται να λύσει ούτε το θέμα της κρίσης, ούτε το θέμα της ανάπτυξης. Αντίθετα θα έχουμε επιβράδυνση της ανάπτυξης και πάνω απ’ όλα μέτρα πρωτόγνωρα σε βάρος όλων των λαών της ευρωζώνης, όλων των λαών της Ευρώπης και μέσα εκεί βρίσκεται και η Ελλάδα.

2. Έχουμε να κάνουμε με ελεγχόμενη πτώχευση που κατά τη γνώμη μας μπορεί να εξελιχθεί και σε ανεξέλεγκτη πτώχευση, παίρνοντας υπόψη ότι και η ευρωζώνη γενικότερα,  θα βρεθεί σε πιο βαθιά κρίση και ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια για να έχει την άμεση ετοιμότητα της αντεπίθεσης, όπως εμείς συνηθίζουμε να λέμε και βεβαίως το εννοούμε.

ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ :

Εμείς λοιπόν, βάζουμε το εξής ζήτημα,η πάλη για εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση με την εξουσία των μονοπωλίων και τα κόμματά της, η πάλη για ανατροπή αυτής της εξουσίας, η πάλη για λαϊκή εξουσία – λαϊκή οικονομία αντικειμενικά είναι περισσότερο ώριμη από ποτέ
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, όσους πλήττονται από τη βάρβαρη πολιτική των μονοπωλίων, να συστρατευτούν μαζί μας, να πορευτούν μαζί μας, τώρα είναι η ώρα !

1 σχόλιο: