Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

«Κουρεύει»,
ληστεύει,
επιστρατεύει!
Η Ελλάδα της δουλειάς, του μόχθου, του αγώνα, στο πόδι!
Οι σφετεριστές που έκλεψαν τον πλούτο που τον γέννησαν τα χέρια των πατεράδων μας,
οι κηφήνες που αρπάζουν τον πλούτο που παράγει ο ιδρώτας της γενιάς μας,
τα «αφεντικά» που, μέσω των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, έχουν υποθηκεύσει τον πλούτο, τις ελπίδες και τα όνειρα των παιδιών μας,
θα πάρουν πόδι!
*
Ο,τι κατακτήθηκε μετά από έναν αιώνα αγώνων,
τα ελάχιστα σε σχέση με όσα δημιουργεί και δικαιούται η εργατική τάξη και ο λαός, που κερδήθηκαν μετά από αίμα και πόνο,
έρχεται ο καπιταλισμός να μας τα πάρει πίσω με τόκο!
*
Η απάντηση στην πολιτική της επιστροφής στο Μεσαίωνα είναι μία:
«Οχι»!
Η απάντηση στον καπιταλισμό, στο σύστημα της κρίσης και της απάνθρωπης «ανάπτυξης», είναι:
«Ανατροπή»!
*
Το ανεπανάληπτο λαϊκό ξέσπασμα που συνέβη χτες ήταν η αρχή.
Σήμερα συνεχίζουμε!
Το ποτάμι, το λαϊκό ποτάμι που βράζει, δεν γυρίζει πίσω.
Σήμανε η ώρα για να φύγουν. Και θα φύγουν!
Ο γίγαντας λαός έχει τη δύναμη να τους σαρώσει.
Ολους.
«Ολα» τα ΠΑΣΟΚ τους, «όλες» τις Νέες Δημοκρατίες τους, «όλα» τα ΛΑ.Ο.Σ. τους, όλους τους συνοδοιπόρους τους, «όλες» τις τρόικές τους, μέσα κι έξω!
*
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
*
Μαζικά. Ανυποχώρητα. Με οργάνωση. Με αγωνιστική πειθαρχία και περιφρούρηση. Κόντρα στα ψευτοδιλήμματα. Απομονώνοντας τους προβοκάτορες.
Επιφέροντας παράλυση στο κράτος της εκμετάλλευσης, στο πολιτικό σύστημα των εκβιασμών, στο οικονομικό κατεστημένο της ολιγαρχίας.
*
Περικυκλώνουμε τη Βουλή.
«Βουλιάζουμε» την Αθήνα.
Δίνουμε το «παρών» στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, σε κάθε πόλη της χώρας.
Παντού!
Με σαφή, καθαρή, ταξική στόχευση:
Κάτω η κυβέρνηση και το βάρβαρο πολυνομοσχέδιο.
Κάτω τα κόμματα της πλουτοκρατίας, των Μάαστριχτ, των «μονόδρομων», της «συναίνεσης», του ξεπουλήματος, της λιτότητας.
Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα.
Για τη Λαϊκή Εξουσία,
την αποδέσμευση από την ΕΕ,
τη μονομερή διαγραφή του χρέους!

Για την «ελευθερία» του Τύπου
Από προχτές ο κ. Παπανδρέου έχει επιδοθεί σε διαδοχικές συναντήσεις με όλους σχεδόν τους μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεκδότες.
*
Ενώ οι εργαζόμενοι απεργούν και ο ελληνικός λαός βρίσκεται στους δρόμους, διαδηλώνοντας την οργή του απέναντι σε μια πολιτική που τον αφανίζει,
οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι κεφαλαιοκράτες που ελέγχουν τα συγκροτήματα του Τύπου πάνε κι έρχονται στο πρωθυπουργικό γραφείο.
***
Ουδεμία έκπληξη. Ισα - ίσα. Ολα αυτά είναι αναμενόμενα.
Και τόσο προφανές το σημαινόμενό τους, όσο ακριβώς περιγράφουν τα παρακάτω λόγια:
*
«Η "ελευθερία του Τύπου" είναι επίσης ένα από τα κυριότερα συνθήματα της "καθαρής δημοκρατίας".
*
Και στο ζήτημα αυτό οι εργάτες ξέρουν και οι σοσιαλιστές όλων των χωρών το έχουν παραδεχτεί εκατομμύρια φορές ότι η ελευθερία αυτή είναι μια απάτη, εφόσον τα καλύτερα τυπογραφεία και τα τεράστια αποθέματα χαρτιού βρίσκονται στα χέρια των καπιταλιστών και εφόσον διατηρείται η εξουσία του κεφαλαίου πάνω στον Τύπο, που εκδηλώνεται σ' όλο τον κόσμο τόσο πιο καθαρά, πιο έντονα, πιο κυνικά, όσο πιο ανεπτυγμένος είναι ο δημοκρατισμός και το ρεπουμπλικανικό καθεστώς, όπως συμβαίνει λ.χ. στην Αμερική.
*
Για να κατακτηθεί η αληθινή ισότητα και η αληθινή δημοκρατία για τους εργαζόμενους, για τους εργάτες και τους αγρότες πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί από το κεφάλαιο η δυνατότητα να μισθώνει συγγραφείς, να αγοράζει εκδοτικούς οργανισμούς και να εξαγοράζει εφημερίδες και γι' αυτό πρέπει να αποτιναχτεί ο ζυγός του κεφαλαίου, πρέπει να ανατραπούν οι εκμεταλλευτές, να κατασταλεί η αντίστασή τους.
*
Οι καπιταλιστές αποκαλούσαν πάντα "ελευθερία" την ελευθερία των πλουσίων να γίνουν πλουσιότεροι, την ελευθερία των εργατών να πεθαίνουν από την πείνα.
*
Οι καπιταλιστές αποκαλούν ελευθερία του Τύπου την ελευθερία των πλουσίων να εξαγοράζουν τον Τύπο, την ελευθερία να χρησιμοποιείται ο πλούτος για την κατεργασία και την παραποίηση της λεγόμενης κοινής γνώμης.
*
Και στην περίπτωση αυτή οι θεματοφύλακες της "καθαρής δημοκρατίας" αποδεικνύονται στην πραγματικότητα θεματοφύλακες του πιο βρωμερού, του πιο αργυρώνητου συστήματος της κυριαρχίας των πλουσίων πάνω στα μέσα διαφώτισης των μαζών, αποδεικνύονται απατεώνες που ξεγελούν το λαό, που με καλοφτιαγμένες, όμορφες, μα ολότελα ψεύτικες φράσεις αποσπούν την προσοχή του από το συγκεκριμένο ιστορικό καθήκον της απελευθέρωσης του Τύπου από το ζυγό του κεφαλαίου.
*
Αληθινή ελευθερία και ισότητα θα υπάρχει στο καθεστώς που οικοδομούν οι κομμουνιστές. Σ' αυτό δε θα υπάρχει η δυνατότητα πλουτισμού σε βάρος των άλλων, δε θα υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα να υποτάσσεται ο Τύπος ούτε άμεσα ούτε έμμεσα στην εξουσία του χρήματος και τίποτε δε θα εμποδίζει τον κάθε εργαζόμενο - ή ομάδα εργαζομένων ανεξάρτητα από τον αριθμό της - να έχει και να ασκεί το δικαίωμα χρησιμοποίησης των κοινωνικοποιημένων τυπογραφείων και του κοινωνικοποιημένου χαρτιού».
*
(Λένιν, «Απαντα», τόμος 37, σελ. 495-496, ομιλία στο 1ο Συνέδριο της 3ης Διεθνούς).
Αποδέσμευση!
Στην αρχή θα μας «έσωζαν» με το μνημόνιο. Θα το ψήφιζαν και μετά τέλος τα «μέτρα»...
Μετά θα μας «έσωζαν» με το μεσοπρόθεσμο.
Θα μας έσωζαν και μετά τέλος τα «μέτρα»...
Τώρα θα μας «σώσουν» με το πολυνομοσχέδιο. Θα το ψηφίσουν και μετά τέλος τα «μέτρα»...
*
Πάντως για το τι ακριβώς θα μας κάνουν και για το τι μας περιμένει
- ακριβώς μετά και το πολυνομοσχέδιο -
είναι αρκούντως κατατοπιστική η Κομισιόν, στην τριμηνιαία έκθεσή της για την Ευρωζώνη.
*
Απολαύστε:
*
«Είναι σαφές - σημειώνει στην έκθεσή της η Κομισιόν - ότι για να βάλουν φρένο στην αύξηση του χρέους και να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, πολλές χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να υιοθετήσουν μόνιμα μέτρα λιτότητας, επιπλέον αυτών που έχουν ήδη υιοθετήσει».
*
Θυμίζουμε ότι η «καλή» μας «Κομισιόν»
- η οποία προαναγγέλλει μόνιμα μέτρα λιτότητας επιπλέον των όσων έχουν ήδη υιοθετηθεί (!) -
είναι το Διευθυντήριο της «καλής» μας ΕΕ, στην οποία έχουν αλυσοδέσει τη χώρα οι «καλές» μας κυβερνήσεις και τα κόμματα του «μονόδρομου», τα οποία υπηρετούν την «καλή» μας πλουτοκρατία...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου