Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΛΑ.Ο.Σ. Εχει στο αίμα του την προβοκάτσια


Ο κατεξοχήν πρωτοστάτης στις αντιΚΚΕ αθλιότητες, καμώνεται τον ανήξερο για την προχτεσινή επίθεση
Κατόπιν εορτής, ο ΛΑ.Ο.Σ. επιχείρησε χτες με ανακοίνωση να αποποιηθεί την ευθύνη του στην οργάνωση και την κάλυψη προβοκατόρικων επιθέσεων ενάντια στο ΚΚΕ. Προσπαθώντας να απαντήσει στα όσα κατήγγειλε την Πέμπτη από τη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο ΛΑ.Ο.Σ. ισχυρίζεται ότι δέχεται λάσπη από το ΚΚΕ, μπλέκει στο παραλήρημά του τον Ζαχαριάδη, τον Βαβούδη, τον Βελουχιώτη και τον Πλουμπίδη (;), για να καταλήξει ότι μέλη του δε συμμετείχαν στα μπλοκ των «αντιεξουσιαστών και μπαχαλάκηδων» όπως λέει.
Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΛΑ.Ο.Σ. διαμαρτύρεται για στοχοποίηση του προέδρου του από τον «902», εξαιτίας τηλεοπτικού σποτ που αναφέρεται σε δηλώσεις του περί συγκυβέρνησης και μέτρων για το κεφάλαιο και καταλήγει λέγοντας ότι «όποιος εκμεταλλεύεται τον θάνατο ενός ανθρώπου για να προπαγανδίσει, στερείται παντελώς της στοιχειώδους κοινωνικής πολιτικής και ανθρώπινης αγωγής».
Στην ανακοίνωση του ΛΑΟΣ δεν υπάρχει βέβαια το παραμικρό για τα όσα κατά καιρούς έχει αποκαλύψει το ΚΚΕ και αναπαρήγαγε το «Ριζοσπάστης», κυρίως για το ρόλο που έπαιξαν οπαδοί του στην προβοκάτσια που επιχειρήθηκε να στηθεί σε βάρος του ΠΑΜΕ στις 5 Μάη 2010. Οπως δε λέει και το παραμικρό για τις δημόσιες καταγγελίες ότι μέλη του εκπαιδεύονται για τέτοιες αποστολές, σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.
Αλλωστε, ήταν ο ίδιος ο Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος έσπευσε την ίδια μέρα της δολοφονίας των τριών εργαζομένων στην «Μαρφίν» να τους σκυλέψει, αποδίδοντας το φονικό στους χιλιάδες απεργούς διαδηλωτές εκείνης της μέρας και γενικά στους αγώνες του λαού. Στη συνέχεια, προσπάθησε να χρεώσει στο ΠΑΜΕ την προσπάθεια ομάδας συγκεντρωμένων να εισβάλουν στη Βουλή, όταν αποδεδειγμένα στην προβοκάτσια πρωτοστατούν ομάδες και άτομα του ιδεολογικού και πολιτικού χώρου που καλύπτει ο ΛΑ.Ο.Σ.
Χτες το πρωί, στο ίδιο θέμα επανήλθε και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης, ζητώντας από το ΚΚΕ, αν έχει στοιχεία για συμμετοχή μελών του στα μπλοκ των κουκουλοφόρων, να τα παραδώσει στον εισαγγελέα. Πρόκειται για τη γνωστή προσπάθεια του ΛΑ.Ο.Σ. να μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στα δικαστήρια και στα εισαγγελικά γραφεία, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους συνολικά για την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, στην οποία άλλωστε πρωτοστατεί με συνθήματα όπως «η κυβέρνηση να πάει στο Γουδί» και άλλα παρόμοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου