Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Επιστροφή στο μεσαίωνα για τους εργαζόμενους

από epeirinisarta


Στην εξαθλίωση οδηγεί τους Βρετανούς, είτε εργαζόμενους είτε συνταξιούχους, η βρετανική κυβέρνηση. Εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν «μαύρα γηρατειά» καθώς αδυνατούν να καλύψουν το κόστος της συνταξιοδότησής τους εντός του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής για τις Συντάξεις (Workplace Retirement Income Commision).
Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, σχεδόν 14 εκατομμύρια άνθρωποι δεν κατορθώνουν να εξοικονομήσουν αρκετά για τη συνταξιοδότησή τους, ενώ όσοι ήδη έχουν αγοράσει προγράμματα συνταξιοδότησης αναγκάζονται να πληρώνουν υπερβολικά μεγάλα ποσά για ένα σύστημα που είναι αναποτελεσματικό, πολύπλοκο και εξαιρετικά δαπανηρό. Η έκθεση της Επιτροπής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ένα «μαύρο μέλλον» των συνταξιούχων στη Βρετανία, σημειώνοντας ότι η εικόνα αυτή θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο καθώς δεν έχει ληφθεί υπόψη καθόλου ο δημόσιος τομέας, που θα υποστεί συντριπτικές αλλαγές με τα σχέδια της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Τα κακά μαντάτα δε σταματούν. Επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η βρετανική τράπεζα HSBC παρά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους.
H διοίκηση της τράπεζας είχε ήδη ανακοινώσει την περικοπή 5.000 θέσεων σε υποκαταστήματα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ενώ σε αυτές θα προστεθούν ακόμα 25.000 θέσεις που «θα καταργηθούν έως το 2013» στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Σύνολο 30.000 ή το 10% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που απασχολεί σε 39 χώρες!
Τέλος, νέος γύρος κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκε χτες από τους δημοσιογράφους στο βρετανικό δίκτυο BBC, η δεύτερη κινητοποίηση τις τελευταίες δύο βδομάδες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές θέσεων εργασίας στη Διεθνή Υπηρεσία του BBC. Τα μέλη της Εθνικής Ενωσης Δημοσιογράφων (NUJ) αντιδρούν στις περικοπές 100 θέσεων εργασίας στη Διεθνή Υπηρεσία του BBC (World Service), που παρακολουθεί μέσα μαζικής ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου