Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για τα 66 χρόνια από την ισοπέδωση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι



66χρόνια μετά τη Χιροσίμα καταδικάζουμε τα εγκλήματα και τα σχέδια του ιμπεριαλισμού!

66 Χρόνια μετά την ισοπέδωση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από τις αμερικανικές πυρηνικές βόμβες, με θύματα 300.000 αθώους ανθρώπους και με τους σημερινούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, η ιστορία μας διδάσκει για την αναλλοίωτη φύση του ιμπεριαλισμού τότε και σήμερα.

66 Χρόνια μετά
Οι ιμπεριαλιστές τρομοκρατούν και σφάζουν, επεμβαίνουν και βομβαρδίζουν λαούς για να ελέγξουν τις πηγές και τους δρόμους ενέργειας, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στην Λιβύη. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. με φθηνά προσχήματα εγκληματούν και προωθούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του Κεφαλαίου. Η Ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει πρόθυμα και ενεργά στα εγκλήματα αυτά δίνοντας γη, αέρα και θάλασσα, τη Βάση της Σούδας και άλλες διευκολύνσεις μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια απέραντη βάση και ορμητήριο του ιμπεριαλισμού.

66 Χρόνια μετά
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σχεδιάζουν την εγκατάσταση της «Αντι-πυραυλικής ασπίδας» στην γειτονιά μας για να εκμεταλλεύονται ανενόχλητα την πυρηνική υπεροχή τους και να απειλούν με πρώτο πυρηνικό πλήγμα τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή.

66 Χρόνια μετά
Ο λαός της Ιαπωνίας βιώνει αυτή την περίοδο άλλο ένα δράμα με τους σεισμούς-τσουνάμι και την πυρηνική καταστροφή στην Φουκουσίμα. Και το 1945 με ωμό, εγκληματικό τρόπο, και σήμερα με την εγκληματική αμέλεια, θυσιάζεται ο ίδιος λαός, για τα ίδια συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, το οποίο δεν θέλει και δεν μπορεί να διασφαλίσει ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Αντίθετα, δεν λογαριάζει ζωές μπροστά στα κέρδη και την ανεύθυνη χρήση και λειτουργία των πυρηνικών σταθμών με τραγικές συνέπειες για τον λαό. Ευθύνες εδώ έχει και η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η οποία ελέγχεται από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και ανέχτηκε επί δεκαετίες το αργό έγκλημα στην Φουκουσίμα, παρά τις εκθέσεις και επισημάνσεις για τους τεράστιους κινδύνους.

66 Χρόνια μετά
Συνεχίζεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από την χώρα-τρομοκράτη που δεν αρνείται ότι κατέχει πυρηνικά όπλα. Μεγάλες ευθύνες φέρει η ελληνική κυβέρνηση που σε αυτές τις συνθήκες έχει αναβαθμίσει σε όλα τα επίπεδα τις σχέσεις και την στρατιωτική συνεργασία με την κυβέρνηση του Ισραήλ. Ταυτόχρονα αρνείται την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους και εμποδίζει την αποστολή πλοίων αλληλεγγύης αποδεχόμενη έτσι για άλλη μια φορά την κυριαρχία του Ισραήλ πάνω στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ και η προσχηματική συζήτηση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν προμηνύουν μελλοντικές επιθέσεις ενάντια στο τελευταίο και γενικότερη κλιμάκωση από τους ιμπεριαλιστές.

66 Xρόνια μετά
H στάση όλων των μέχρι σήμερα ελληνικών κυβερνήσεων σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, επιλογές,και σχεδιασμούς, είναι στάση συμμετοχής και στήριξης προκειμένου οι ιμπεριαλιστές να εδραιώσουν την κυριαρχία τους. Ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιτίθεται με τον πιο βάρβαρο τρόπο στα εργατικά και λαϊκά εισοδήματα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αποτελεί μια ακόμη πρόκληση ο πακτωλός χρημάτων που ξοδεύει για τις στρατιωτικές καιαστυνομικές αποστολές στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας την ίδια στιγμή που θέτει το Αιγαίο υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Η πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των
ΗΠΑ στην Αθήνα δεν ήταν καθόλου εθιμοτυπική. Έγινε για να εξασφαλίσει την ακόμη μεγαλύτερη συμβολή της Ελλάδας στην επί 4 μήνες επίθεση των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη, για να εξασφαλίσει την ακόμη μεγαλύτερη στήριξη του δολοφονικού ισραηλινού καθεστώτος ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Τα εύσημα της Αμερικανίδας υπουργού προς την Ελληνική κυβέρνηση, τόσο για τα αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα όσο και για συνεπή στήριξη των ιμπεριαλιστικών επιλογών στην περιοχή, μιλούν από μόνα τους.
Μέσα σε αυτή τη σκληρή για τους λαούς πραγματικότητα μεγαλώνει η λαϊκή οργή, ενισχύεται η ανάγκη για αντίσταση. Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας των λαών και η έμπρακτη αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται και που βρίσκονται είτε υπό κατοχή είτε στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού.

66 Χρόνια μετά τη θηριωδία των ΗΠΑ στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, διαδηλώνουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. και ενάντια στην συμμετοχή της χώρας
μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.


Απαιτούμε και παλεύουμε για:

•Την απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής,
πρώτ' απ' όλα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
•Τη μη εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης "Αντιπυραυλικής Αμυνας" στα Βαλκάνια.
• Kαμιά διευκόλυνση από Ελληνικής πλευράς.
•Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.
•Τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.
•Την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς.
•Την προστασία και την ουσιαστική στήριξη των προσφύγων και των μεταναστών.
•Την ανατροπή του Μνημονίου, των αντιλαϊκών μέτρων και της αντιλαϊκής πολιτικής, τη συγκέντρωση και κινητοποίηση εργατικών λαϊκών δυνάμεων για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών αναγκών του λαού μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου