Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Η Χούντα έρχεται με βήμα ταχύ!


Ετοιμάζονται νέα μέτρα αστυνόμευσης και καταστολής από το υπουργείο προστασίας του πολίτη(προστασίας του πολίτη, εδώ γελάμε). Πλήρη λίστα σχετικά με το τι θα αφορούν τα μέτρα αυτά θα βρείτε εδώ.
Ας ρίξουμε μια ματιά όμως σε μερικά από τα εν λόγω μέτρα,  αυτά τα οποία μπορούν να θεωρηθούν και πιο επικίνδυνα:
-        «Στην εγκατάσταση, εξ άλλου, μέσων βιντεοσκόπησης πάνω στα περιπολικά οχήματα και τις μηχανές των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, προχωρεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.» Κατά τον κύριο Παπουτσή, το συγκεκριμένο μέτρο παίρνεται προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αστυνομικής βίας, μη εξουσιοδοτημένης δηλαδή, διότι όταν τα ΜΑΤ βαράνε το κάνουν κατόπιν εντολής και όχι αυθαίρετα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι το κατά πόσο πρακτικό για αυτόν τον αγαθό σκοπό είναι κάτι τέτοιο. Δηλαδή ο αστυνομικός που θα θέλει να χτυπήσει δεν μπορεί να το κάνει εκτός εμβέλειας της κάμερας; Μήπως η βιντεοσκόπηση παίζει άλλο ρόλο, αυτόν της παρακολούθησης, της καταγραφής και του φακελώματος για παράδειγμα; Και η πρόθεση τους αυτή φαίνεται ξεκάθαρα παρακάτω, στις δηλώσεις του υπουργού δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. «θα αξιοποιηθούν οι κάμερες για τον εντοπισμό εγκλημάτων, κυρίως εκεί που υπάρχουν αποδεικτικές δυσχέρειες. Ήδη λειτουργεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον επίτιμο πρόεδρο του ΣτΕ Χρήστο Γεραρή.»
-        «Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο του συνέρχεσθαι όχι με την έννοια του περιορισμού του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος, αλλά με τρόπο ώστε η άσκηση του δικαιώματος αυτού να μην παραλύει κάθε φορά το κέντρο της Αθήνας.» Δηλαδή πως, θα διαδηλώνουμε με κορδέλα στο μπράτσο όπως κάνουν οι Ιάπωνες απεργοί; Ο κύριος Παπουτσής Γνωρίζει βέβαια πολύ καλά, πως ο λαός που διαδηλώνει, δεν μπορεί να περιοριστεί στα όρια που του υποδεικνύει το αστικό κράτος το οποίο κηρύττει τις περισσότερες απεργίες παράνομες και στέλνει στον εισαγγελέα ειρηνικούς διαδηλωτές. Επειδή λοιπόν ακριβώς το γνωρίζει, θέλει να ξεκαθαρίσει πως όποιος ξεπερνά τα όρια που θα τεθούν, θα κρίνεται αυτομάτως παράνομος, είτε πρόκειται για άτομο είτε για ομάδα ανθρώπων, είτε για λαϊκό κίνημα, και θα ακολουθεί καταστολή. Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί πολυεργαλείο για το σύστημα, αφού από την μια τρομοκρατεί τον λαό που θέλει να κατέβει στους δρόμους και από την άλλη δημιουργεί ένα πλαίσιο που οι δυνάμεις καταστολής θα μπορούν να ενεργούν με την παραμικρή αφορμή.
-        «επανεξετάζεται ο Κανονισμός Αστυνόμευσης και αν το Αρχηγείο της Αστυνομίας αποφανθεί ότι χρήζει αναθεώρησης, αυτό θα προχωρήσει ενδοϋπηρεσιακά. Επανεξετάζονται επίσης οι τακτικές ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων και τα επιχειρησιακά σχέδιαΤο συγκεκριμένο μάλλον πάει χεράκι χεράκι με το από πάνω, καθορίζεται πρώτα το νομικό πλαίσιο και ακολουθεί το επιχειρησιακό.
-        «η διεθνής εμπειρία αλλά και ο προβληματισμός που διατυπώνεται από τους βουλευτές, υποχρεώνει το Αρχηγείο να εξετάσει το θέμα της χρήσης δακρυγόνων, νερού και πλαστικών σφαιριδίων.» Και αφού το νομικό και το επιχειρησιακό πλαίσιο έχουν δημιουργηθεί, ακολουθεί και η υλικοτεχνική υποδομή.
-        Και το πιο ύποπτο από όλα διότι κρύβει πρόθεση, «αποκλείονται οι μαζικές προληπτικές προσαγωγές, αλλά διατηρούνται οι προσαγωγές υπόπτων με ενδείξεις ή και ομαδικές προσαγωγές για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών που προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες.» Αποκλείονται μεν προς το παρόν οι «προληπτικές» μαζικές προσαγωγές, αλλά αφήνουμε το παραθυράκι ανοιχτό για το μέλλον. Όπως επίσης και το «ομάδες πολιτών που προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες» είναι πολύ ύποπτο, αφού το τι μπορεί να θεωρηθεί «ομάδα πολιτών» και το τι «έκνομη ενέργεια» είναι στην ευχέρεια της αστυνομίας να το αποφασίσει και να αρχίσει τις προσαγωγές. Για παράδειγμα ένα «κλιμάκιο» του ΠΑΜΕ σε απεργιακή κινητοποίηση έξω από έναν εργασιακό χώρο, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί από την κυβέρνηση και τους εισαγγελείς ομάδα που προβαίνει σε έκνομη ενέργεια και να αρχίσει το «μπουζούριασμα».
Μεταξύ άλλων όμως θα περιλαμβάνονται και «ρυθμίσεις» για τον έλεγχο(δηλαδή λογοκρισία αλλά και φακέλωμα) της πληροφορίας, στο Internet και την τηλεόραση, όπως μας γνωστοποίησε ο κύριος Παπαϊωάννου.
-        Η πολιτική βία τροφοδοτείται από ορισμένες εκπομπές στα ΜΜΕ και άμεσα ξεκινά διάλογος με όλους τους συντελεστές των ΜΜΕ για το θέμα αυτό και τον επαναπροσδιορισμό του ΕΣΡ.
-        Το διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους και για αυτό συγκροτείται άμεσα νομοπαρασκευαστική επιτροπή με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Αθανάσιο Ράντο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έγκλημα στο διαδίκτυο, χωρίς να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης. Πρέπει όμως να διευρυνθούν τα αδικήματα που θα επιτρέπουν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Και όλα τα παραπάνω, σε μια περίοδο, που ακόμα και η τελευταία πέτρα έχει δει ξεκάθαρα ότι οι όποιες «έκνομες ενέργειες» προωθούνται όχι από τους πολίτες διαδηλωτές, αλλά από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς που συνεργάζονται προκειμένου να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, στην λήψη δηλαδή αυτών των μέτρων.
Το κράτος φυσικά δεν τα κάνει όλα αυτά για να προστατεύσει τους πολίτες, κάτι τέτοιο μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να σταθεί, αλλά για να προστατεύσει τον εαυτό του και τους προστατευόμενους του, την πλουτοκρατία δηλαδή, από την δίκαιη οργή, αλλά κυρίως από τον δίκαιο αγώνα διεκδίκησης των αυτονόητων, που κάνει ο λαός. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η πλουτοκρατία, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ο δρόμος για την χειραφέτηση του λαού απαιτεί την οριστική ανατροπή τους και όλα τα παραπάνω μέτρα εκεί στοχεύουν, στην προετοιμασία για την επερχόμενη σύγκρουση.
Επειδή λοιπόν πρόκειται να ζήσουμε ημέρες χούντας, και παρόλο που τίποτα δεν μπορεί να μας προετοιμάσει απέναντι στο είδος και στο μέγεθος της καταστολής που θα συναντήσουμε, καλό θα ήταν να γνωρίζαμε μερικά βασικά σε σχέση με τα δικαιώματα μας, για να μην πιαστούμε αδιάβαστοι. Ορίστε ένα σχετικό link, που μου το γνωστοποίησε ο ALEXD. http://www.dimsi.gr/images/stories/mathedikaiomata.pdf
.
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου