Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Π.Α.ΜΕ επιτροπή Πρέβεζας-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Τα ίδια τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ  αποδεικνύουν ποιος πληρώνει την καπιταλιστική κρίση, την πολιτική της κυβέρνησης. To μεγάλο μακελειό γίνεται ιδιαίτερα στη νεολαία, στις γυναίκες και από την άλλη μεγαλώνουν τα κέρδη των μονοπωλίων.
     
Οι άνεργοι αυξήθηκαν το Μάη του 2011  σε σχέση με τον Μάη του 2010 κατά 220.534 και κατά 36.260 σε σχέση με τον Απρίλη του 2011.
Τα στοιχεία βέβαια αυτά δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Κρύβουν σκόπιμα την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, της ελαστικές εργασιακές σχέσεις,  τις άθλιες μορφές απασχόλησης κλπ.
Η ανεργία είναι αγιάτρευτη πληγή της καπιταλιστικής ανάπτυξης και όσο η οικονομία θα σχεδιάζεται με βάση το καπιταλιστικό κέρδος, η ανεργία θα υπάρχει και θα αυξάνει.
Οι άνεργοι, να μην αποδεχτούν την θυσία των δικαιωμάτων της για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Ούτε είναι λύση τα δίκτυα «φιλανθρωπίας» που ενισχύουν η κυβέρνηση και οι πολυεθνικές για να ωραιοποιήσουν το προφίλ της. Ούτε τα διάφορα προγράμματα που δίνουν ζεστό χρήμα της τσέπες της εργοδοσίας.
Οι άνεργοι δεν είναι επαίτες. Διεκδικούν το δικαίωμα να έχουν δουλειά σταθερή και μόνιμη με πλήρη δικαιώματα. Διεκδικούν μέτρα προστασία της. Ο δρόμος για της ανέργους είναι η οργάνωση της πάλης για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την προστασία της με την διεκδίκηση αιτημάτων που να καλύπτουν της ανάγκες της. Για να αποτινάξουν από πάνω της τα δεσμά του καπιταλιστικού συστήματος που της κάνει τη ζωή μαρτύριο.
Το ΠΑΜΕ καλεί της εργάτες και της εργάτριες, το κάθε σωματείο των εργαζομένων και την κάθε οργάνωση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε συνεχή αγωνιστικό πόλεμο μέχρι να συντρίψουν την αντεργατική πολιτική. Να δυναμώσουν πιο πολύ της δεσμούς της με της ανέργους, της γυναίκες, τη νεολαία δίνοντας βάρος στην οργάνωσή της στους τόπους δουλειάς, της εργατικές λαϊκές συνοικίες. Να παλέψουν για άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων.
Επείγοντα αιτήματα για την προστασία ανέργων, προσωρινά απασχολούμενων, χαμηλόμισθων, συνταξιούχων, μεταναστών, φτωχών αγροτών – κτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων που δεν έχουν δουλειά, καθώς και των οικογενειών της.
 1. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά. Δε θα επιτρέψουμε τη μείωση και αυτών ακόμη των πενιχρών επιδομάτων.
 2. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών της.
 3. Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
 4. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
 5. Να δοθεί επίδομα 1.100 ευρώ σε όλους τους ανέργους με μοναδική προϋπόθεση την απόλυσή τους, καθώς και στους νέους που ψάχνουν για δουλειά και στους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
 6. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
 7. Το επίδομα ανεργίας να δίνεται για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
 8. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, για φτωχούς αγρότες, με παράλληλη κατάργηση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας (σπίτι, αγροτική εκμετάλλευση, κλπ.).
 9. Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
 10. Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
 11. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
 12. Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
 13. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.
 14. Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
 15. Προσλήψεις της τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.
Αύγουστος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου