Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Απαντήσεις στις κατηγορίες ενάντια στο ΠΑΜΕ

poexania


Επειδή έχει γίνει χαμός τις τελευταίες μέρες και πολλά ακούγονται σχετικά με την περικύκλωση της βουλής από το ΠΑΜΕ, αποφάσισα να κάνω μια καταγραφή του πως το εξέλαβα εγώ το όλο πράγμα έτσι όπως το είδα μέσα από τους δέκτες, τις συζητήσεις και τα όσα γράφτηκαν.
Πριν ξεκινήσω, να πω ότι πιστεύω πως το ΠΑΜΕ αντέδρασε στις όποιες προκλήσεις των ημερών με τον καλύτερο τρόπο, κάτι που αν κρίνω από τα μηνύματα που πήρα στην καθημερινή μου συναναστροφή με ανθρώπους(εκτός ίντερνετ), το συμμερίζονται οι περισσότεροι, κομμουνιστές και μη.
Μέσα στο ίντερνετ είναι κάπως διαφορετικά, καθώς κάποιους τους έχει πιάσει ένας τέτοιος παροξυσμός αντιΚΚΕ ζήλειας και κακίας, που κάθονται πάνω από το πληκτρολόγιο και κάνουν μεροκάματα ολόκληρα προσπαθώντας να παρουσιάσουν τα πράγματα όπως τους συμφέρει, μην διστάζοντας να βρίσουν ακόμα και τους νεκρούς και τους τραυματίες διαδηλωτές.
Σε αυτούς δεν έχω καμιά διάθεση να απαντήσω, το άρθρο δεν το γράφω για αυτούς, τους θεωρώ άτομα που δεν διστάζουν να υποστηρίξουν πρακτορικές καθαρά ενέργειες, γιατί τέτοια ήταν η δολοφονική επίθεση από κουκουλοφόρους στο ΠΑΜΕ, προκειμένου να διοχετεύσουν το μίσος τους για την επιτυχία των διαδηλώσεων και την μεγάλη προσέλευση του κόσμου σε αυτές. Το άρθρο αυτό το γράφω για όλους εκείνους, οι οποίοι παρασύρθηκαν από την παραφιλολογία και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας που έγινε από τους πονηρούς, και μην έχοντας την απαραίτητη πείρα ή  ορθότερη πληροφόρηση, υιοθέτησαν κάποιες από τις θέσεις τους.
Παρακάτω θα απαντήσω 1-1 τα κυριότερα μέρη της αντι-κκε προπαγάνδας που έγινε αυτές τις μέρες.
  • Γιατί το ΠΑΜΕ δεν άφησε τους διαδηλωτές του «Δεν πληρώνω» να ανέβουν στην πλατεία συντάγματος.
Εδώ και πολλές βδομάδες, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει την περικύκλωση της βουλής, έκανε μάλιστα ανοιχτό κάλεσμα και κατάφερε, μαζεύοντας δεκάδες χιλιάδες κόσμο(και όχι μόνο κομμουνιστές), να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Οι του κινήματος δεν πληρώνω, διάλεξαν την συγκεκριμένη μέρα, κατά τη γνώμη μου για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, για να πάνε στην Πλατεία Συντάγματος. Οι του «δεν πληρώνω» γνώριζαν από πριν ότι η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ δεν θα άφηνε ένα τέτοιο μόρφωμα να κρυφτεί και να δράσει πίσω από τις γραμμές της, γιατί, όπως αποδείχθηκε κιόλας, κρύβουν φίδια στον κόρφο τους, τα οποία φίδια δημιούργησαν στην συνέχεια τα γνωστά επεισόδια. Ακόμα όμως και αν είχε σκοπό το ΠΑΜΕ να τους αφήσει να περάσουν, σίγουρα θα αναθεωρούσε τόσο επιθετικά που το πλησίασαν. Και για του λόγου το αληθές ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο που θα δείτε τους «δεν πληρώνω» να πηγαίνουν γυρεύοντας για καυγά και το ΠΑΜΕ να αντιδρά με την ψυχραιμία που του εξασφαλίζει η πολύχρονη εμπειρία του.
Το ΠΑΜΕ φυσικά δεν είχε σκοπό να χρεωθεί όλα αυτά που θα δημιουργούταν αν τους άφηνε να περάσουν και έτσι η περιφρούρηση κάνοντας τη δουλειά της τους εμπόδισε. Αυτό έγινε τόσο για να προστατευθεί το «όνομα» του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, όσο και για τους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα, οι οποίοι επέλεξαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του
Μην ξεχνάμε, ότι οι αγανακτισμένοι, ήταν για μήνες στο σύνταγμα και απαγόρευαν στο ΚΚΕ να πάει εκεί οργανωμένα. Όσες φορές πλησίασε το έβρισαν, το λιθοβόλησαν, το γιαούρτωσαν(μην με βάζετε να ψάχνω τώρα τα βιντεάκια). Τώρα λοιπόν ας μην διαμαρτύρονται για την μια μέρα που το ΠΑΜΕ αποφάσισε να διαδηλώσει στην πλατεία με τον τρόπο που το κάνει πάντα, δηλαδή περιφρουρημένα και ελεγχόμενα.
  • Γιατί το ΠΑΜΕ αφού είχε τόσο κόσμο δεν μπήκε μέσα στην βουλή, ή γιατί δεν άφησε τους άλλους να μπουν
Το ΚΚΕ δεν πήγε στην βουλή με σκοπό να μπουκάρει και να τους εκτελέσει όλους, άλλωστε ήταν και οι βουλευτές του μέσα. Το ΚΚΕ  κάλεσε τον λαό να πει ένα βροντερό όχι στις πολιτικές που ξεπουλούν την Ελλάδα και τον λαό της, το ίδιο όχι που είπαν και μέσα οι βουλευτές του. Το ΚΚΕ γνωρίζει ότι η επανάσταση είναι αναπόφευκτη και η σύγκρουση το ίδιο, εκτιμά όμως ότι δεν έχει έρθει ακόμα η σωστή στιγμή μιας και πρέπει να συντονιστεί, να οργανωθεί και να μαζικοποιηθεί το κίνημα ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε όταν θα φτάσει η ώρα εκείνη να βγούμε νικητές και όχι να γίνουμε μάρτυρες στέλνοντας γυναικόπαιδα και γέρους σε βέβαιο θάνατο. Επίσης θέλουμε, όταν ο λαός, με την καθοδήγηση του ΚΚΕ κατακτήσει την εξουσία, να ευνοούν οι συνθήκες την οικοδόμηση του σοσιαλισμού που είναι και η πραγματική πρόκληση, γιατί το να πάρεις την εξουσία είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να μπορείς να κάνεις κάτι με αυτή. Καταλαβαίνω πως πολλοί συνάνθρωποι πιέζονται(αδιέξοδα, βιοποριστικά προβλήματα, απόγνωση) από τον χρόνο και για αυτό το λόγο ανυπομονούν να έρθει η ανατροπή, ή έστω η τιμωρία αυτών που θεωρούνται υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση , όμως αν βιαστούμε δεν θα καταφέρουμε τίποτα και κανένα από τα προβλήματα τους δεν θα λυθεί με αυτόν τον τρόπο. Κανείς αγώνας δεν είναι εύκολη υπόθεση, και ούτε είναι αγώνας μόνο οι βίαιες συγκρούσεις, ο σωστός ταξικός αγώνας γίνεται σε πολλά επίπεδα, ξεκινά πολύ πιο πριν και ολοκληρώνεται πολύ μετά, από τις βίαιες συγκρούσεις αυτές.
Δική μου εκτίμηση είναι πάντως ότι οι διαδικασίες έχουν αρχίσει να επιταχύνονται και ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να γίνονται σε μερικές μέρες όσα δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Ο γίγαντας που λέγεται λαός έχει αρχίσει να ξυπνά(και με την συμβολή μας φυσικά), στο χέρι μας είναι να τον καθοδηγήσουμε, όσο και αν κάποιοι με τις πράξεις τους κάνουν ότι μπορούν για να τον ξαναστείλουν για ύπνο.
Τώρα για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης δεν χρειάζεται να πω και πολλά. Αφενός οι επίδοξοι επαναστάτες μπορούν να διαλέξουν μια οποιαδήποτε άλλη μέρα για να κάνουν ντου στην βουλή και αφετέρου, όπως είπαν πολλοί που βρισκόταν εκεί, υπήρχαν ένα σορό αφύλαχτα σημεία γύρω γύρω από την βουλή που όποιος ήθελε μπορούσε να κάνει την έφοδο το από εκεί και δεν θα τον εμπόδιζε κανένα ΠΑΜΕ ή ΚΚΕ. Βέβαια όλα αυτά είναι μαλακιούλες, διότι ο στόχος των πρακτόρων δεν ήταν η βουλή αλλά το ίδιο το ΠΑΜΕ και ο λαός που κατέβηκε μαζί του στην διαδήλωση, και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από τις εικόνες και από τον απόηχο.
  • Γιατί το ΠΑΜΕ δεν άφησε τους ματατζήδες να επέμβουν και συγκρούστηκε αυτό με τους επίδοξους «εισβολείς»;
Το ΠΑΜΕ αυτό ακριβώς ήθελε να αποφύγει, να δοθεί δηλαδή αφορμή στις δυνάμεις καταστολής να επέμβουν και να διαλύσουν την διαδήλωση όπως γίνεται κάθε φορά. Οι πράκτορες έκαναν ότι μπορούσαν για να τους δώσουν την αφορμή, το ΠΑΜΕ τους απώθησε και έδειξε ότι δεν τους φοβάται, με ότι συνέπειες είχε αυτό μιας και έστειλαν πολύ κόσμο στο νοσοκομείο αλλά και στο χώμα.
Αυτοί είναι κατά τη γνώμη μου οι κύριοι άξονες της αντικκέ προπαγάνδας που εκτοξεύθηκε αυτές τις μέρες, αν σε κάτι δεν αναφέρθηκα και νομίζετε ότι χρειάζεται απάντηση μην διστάσετε να ρωτήσετε.
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου