Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Όταν οι υπηρέτες του αστικού κράτους εξισώνουν τους επιτιθέμενους με τους αμυνόμενους...

globbing


Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα...


«Σ' αυτό το πνεύμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης αποφάνθηκε χτες μιλώντας στον «ΣΚΑΪ»: «Τα χθεσινά επεισόδια και ιδιαίτερα ο θάνατος ενός διαδηλωτή πρέπει να ηχήσει ως καμπανάκι για όλους. Οι συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων αποδεικνύουν με τον πιο άσχημο τρόπο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο». Με άλλα λόγια, το στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η περιφρούρηση μιας απεργιακής λαϊκής συγκέντρωσης είναι ίσα και όμοια με τους προβοκάτορες που σχεδιασμένα επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ, για να χτυπήσουν συνολικά το κίνημα, σε μια περίοδο που αυτό καταγράφει σημάδια σοβαρής ανάκαμψης, με πρωτοστάτριες τις ταξικές δυνάμεις.»

Απόσπασμα από άρθρο του Ριζοσπάστη 22/10/2011 σελ. 9

«Κόλασης είναι σήμερον η κατάστασις της πατρίδος μας…σφάζουν οι Γερμανοί. Σφάζουν τα τάγματα ασφαλείας. Σφάζουν και οι αντάρται. Σφάζουν και καίουν…»

Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Γ.Παπανδρέου στο Συνέδριο του Λιβάνου. Ο Γεώργιος(γνωστός και ως Γέρος της Δημοκρατίας) εξισώνει τους αντάρτες με τις δυνάμεις κατοχής και καταστολής, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων της Αγγλικής και της Ελληνικής αστικής τάξης και την παράδοση της χώρας σε αυτούς.(Πηγή. Στα 70 Χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, Ριζοσπάστης ιστορικά, 25 Σεπτέμβρη 2011, σελ. 6)

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου