Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Εκτεθειμένος από την κάλυψη στη δολοφονική επίθεση


Επανήλθε χτες με τον Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος έκανε λόγο για «συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων» στο Σύνταγμα...
Ολοένα και πιο εκτεθειμένος απέναντι στους χιλιάδες απεργούς διαδηλωτές που κατέκλυσαν προχτές το Σύνταγμα, βγαίνει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να απαντήσει στις καταγγελίες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ ότι παίζει ρόλο συνήγορου των κουκουλοφόρων, είτε αναγνωρίζοντάς τους το «δικαίωμα» να επιτίθενται στο ΠΑΜΕ, επειδή «η πλατεία δεν είναι οικόπεδό του», όπως έλεγε την ώρα της προβοκάτσιας ο ρ/σ «Κόκκινο», είτε εξομοιώνοντας τους επιτιθέμενους με τους αμυνόμενους στην προχτεσινή μεγαλειώδη διαδήλωση.
Σ' αυτό το πνεύμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης αποφάνθηκε χτες μιλώντας στον «ΣΚΑΪ»: «Τα χθεσινά επεισόδια και ιδιαίτερα ο θάνατος ενός διαδηλωτή πρέπει να ηχήσει ως καμπανάκι για όλους. Οι συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων αποδεικνύουν με τον πιο άσχημο τρόπο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο». Με άλλα λόγια, το στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η περιφρούρηση μιας απεργιακής λαϊκής συγκέντρωσης είναι ίσα και όμοια με τους προβοκάτορες που σχεδιασμένα επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ, για να χτυπήσουν συνολικά το κίνημα, σε μια περίοδο που αυτό καταγράφει σημάδια σοβαρής ανάκαμψης, με πρωτοστάτριες τις ταξικές δυνάμεις.
Ο ίδιος έκανε την ανάγκη επιθυμία, ισχυριζόμενος ότι «οι κατηγορίες που εξαπέλυσε το ΚΚΕ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς άστοχες», αποδίδοντας μάλιστα στην ΓΓ της ΚΕ Αλ. Παπαρήγα προσπάθεια «στις βραδινές δηλώσεις της να μαζέψει το θέμα»...
Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Δ. Παπαδημούλης ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η δήλωση του κ. Παπαδημούλη ότι τα χθεσινά γεγονότα ήταν "συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων" επιβεβαιώνει ότι η ηγεσία του ΣΥΝ αποδεικνύεται συνήγορος των κουκουλοφόρων, γιατί με αυτόν τον τρόπο συγκαλύπτει την προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση εντεταλμένων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών εναντίον του ΠΑΜΕ και γενικότερα κατά του λαού, επίθεση που εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας και των άλλων αστικών κομμάτων».
Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα του πιάστηκαν για μια ακόμη φορά στα πράσα, ο Δ. Παπαδημούλης επανήλθε προσπαθώντας να διορθώσει τη μία συκοφαντία με μια άλλη, κατηγορώντας το ΚΚΕ για διαστρέβλωση των όσων είπε και τα οποία μοιράστηκαν με επίσημο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου