Τον πραγματικό ρόλο της Χρυσής Αυγής απέναντι στο κίνημα του λαού και της νεολαίας επιβεβαίωσε το νέο κρούσμα...
 
 
 
 
 
 
ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
902.gr
Σε απρόκλητη επίθεση εναντίον φοιτητών και σπουδαστών που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) προέβη γνωστός χρυσαυγίτης έξω από το 1ο Λύκειο Ρεθύμνου, την Τετάρτη το πρωί, ανήμερα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το ρόλο του ναζιστικού-φασιστικού κόμματός του, ο χρυσαυγίτης που δεν είχε καμία σχέση με τους μαθητές του σχολείου, προσπάθησε να εμποδίσει τους φοιτητές και τους σπουδαστές του ΜΑΣ που καλούσαν τους μαθητές σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και να πείσει τους μαθητές ότι όποιος αγωνίζεται είναι... «τεμπέλης»! Η προσπάθειά του βέβαια έπεσε στο κενό, καθώς


η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε κανονικά και οι μαθητές έπαιρναν μαζικά την προκήρυξη-κάλεσμα για την απεργία.
Η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΜΑΣ εξέδωσε καταγγελία για το γεγονός, η οποία συζητιέται σε όλους τους Συλλόγους Φοιτητών και Σπουδαστών του Ρεθύμνου, καθώς και σε σωματεία, ενώ ήδη το ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Ρεθύμνου την έχει εγκρίνει ομόφωνα.
Ολόκληρη η καταγγελία της Γραμματείας Ρεθύμνου του ΜΑΣ σημειώνει:
«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, έξω από το 1ο Λύκειο του Ρεθύμνου, από γνωστό τραμπούκο χρυσαυγίτη, επειδή καλούσαν τους μαθητές να κατέβουν στο δρόμο και στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο.
Με εκφράσεις που θα ζήλευαν τα πιο μαύρα τσιράκια των αφεντικών, μιλούσε εξ’ ονόματος των μαθητών του σχολείου, χωρίς να έχει καμία απολύτως σχέση μαζί τους, προκαλώντας τη χλεύη σε όλους όσοι ήταν μπροστά και άκουγαν ότι φταίνε για την ανεργία που υπάρχει, ή ότι όποιος αγωνίζεται και κατεβαίνει στο δρόμο είναι τεμπέλης. Την απάντησή του την πήρε από τους ίδιους τους μαθητές του σχολείου οι οποίοι έπαιρναν μαζικά τις προκηρύξεις ανεπηρέαστοι από την προσπάθεια τρομοκράτησής τους.
Αυτοί είναι οι χρυσαυγίτες, εχθροί του λαϊκού κινήματος, εχθροί κάθε εργάτη-φοιτητή-μαθητή που τολμάει να σηκώνει κεφάλι και να αντιστέκεται. Τους δημιουργούν ρίγος και ανατριχίλα οι αγώνες για τα λαϊκά συμφέροντα, τους δημιουργεί ρίγος οποιαδήποτε προσπάθεια συντονισμού εργαζόμενων, μαθητών, φοιτητών, αγροτών για την αντιμετώπιση της βάρβαρης πολιτικής.
Ο λαός μας έχει μνήμη και θυμάται.
Κάθε αγωνιστής, κάθε ριζοσπάστης, η αγωνιζόμενη νεολαία να βγάλει συμπεράσματα από τέτοιες ενέργειες οι οποίες δεν θα μένουν αναπάντητες.
Θα πάρουν την απάντησή τους από το μαζικό οργανωμένο κίνημα. Πρέπει να τους απομονώσει κοινωνικά, να μην μπορούν να βρεθούν ανάμεσα και δίπλα στους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, χωρίς να δέχονται την πολιτική κατακραυγή τους και την πολιτική απομόνωσή τους.
Κανείς δεν μπόρεσε ποτέ και δεν θα μπορέσει να φιμώσει και να τρομοκρατήσει το λαϊκό κίνημα».