Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η Χρυσή Αυγή γέννημα του συστήματος


Οι τελευταίες αποκαλύψεις ότι η Χρυσή Αυγή έχει στενές επαφές με ναζί της Γερμανίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Οντως Γερμανοί νεοναζί κλήθηκαν να συμμετέχουν σε συγκέντρωση της οργάνωσης στην Αθήνα. Πορεύτηκαν μαζί στην αλά Γ' Ράιχ παρέλασή τους στους δρόμους μιας πόλης όπου οι προπάτορές τους εκτελούσαν επί Κατοχής Ελληνες, κομμουνιστές και άλλους προοδευτικούς αγωνιστές της λευτεριάς του λαού. Φωτογραφήθηκαν παρέα. Ομως δεν είναι αυτή η ουσία της υπόθεσης «Χρυσή Αυγή». Η οργάνωση είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος. Γι' αυτό με μια επιχειρηματολογία - δηλητήριο για κάθε εργάτη, αυτοαπασχολούμενο, μικρομεσαίο αγρότη, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά αίτια των προβλημάτων τους, την πολιτική υπέρ των κεφαλαιοκρατών που και η οργάνωση πιστά υπηρετεί. Γι' αυτό παίρνει θέσεις που ευνοούν μονοπώλια και τσακίζουν το λαό.
Για να χτυπήσει τους ναυτεργάτες κατέφυγε σε κατηγόριες κατά των πρωτοπόρων αγωνιστών και στον κοινωνικό αυτοματισμό. Μετά τη σύλληψη δεκάδων στελεχών του ΠΑΜΕ, ανάρτησε στην ιστοσελίδα της σχόλιο χαρακτηρίζοντας τους λαϊκούς αγωνιστές «τραμπούκους». Ζητούσε από την κυβέρνηση να στείλει ΜΑΤ κατά των απεργών εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία στο ΑΠΘ. Εχει επιτεθεί κατά μαθητών και εργατών που προπαγάνδιζαν προκηρυγμένες απεργίες ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας. Ζητά νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για εφοπλιστές, φαρμακοβιομήχανους, μεγαλοξενοδόχους. Ψάχνει για τα αφεντικά εργάτες με 18 ευρώ μεροκάματο δίχως ένσημο.
Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τα επιτελεία του συστήματος τη φουσκώνουν με κάθε τρόπο 
 
γνωρίζοντας ότι διοχετευόμενη εκεί η λαϊκή αγανάκτηση από τα μέτρα κυβέρνησης/ΕΕ/τρόικας, μόνο σε κακό δεν θα τους βγει. Οτι θα ξεφουσκώσει ανέξοδα, καθώς οι χρυσαυγίτες επ' ουδενί δεν αμφισβητούν την εξουσία μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών επί του λαού. Αν λέγονται τώρα κάποια λόγια από τους κυβερνώντες περί συνταγματικής αναθεώρησης και απαγόρευσης στη Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει στις εκλογές, μόνο προβληματισμό προκαλούν και δείχνουν ότι το πράγμα θέλουν να το πάνε αλλού. Εκείνοι που σηκώνουν τη σημαία δήθεν για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, μαζί με τους χρυσαυγίτες αποθεώνουν το σύστημα που τσακίζει το λαό. Ο,τι λένε το λένε εκ του πονηρού. Αλλού στοχεύουν. Χώρια ότι επικεντρώνοντας στη Χρυσή Αυγή, μια σειρά αστικά κόμματα ψάχνουν ευκαιρία να ξεπλυθούν στα μάτια του λαού, ενώ εφαρμόζουν την πιο άγρια αντεργατική πολιτική...
Απέναντι στην ολοένα μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση του συστήματος, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, η εργατική τάξη δεν πρέπει να ανεχτεί τέτοιες καταστάσεις, να υποστείλει τη σημαία του ταξικού αγώνα ενάντια στην εξουσία της αστικής τάξης και στους τραμπούκους της, της ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ των εργατών. Ακριβώς στο πλαίσιο του αγώνα τους για λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία, για άλλη τάξη στην εξουσία, το εργατικό λαϊκό κίνημα να απαντήσει πολιτικά στα φασιστοειδή και τα αφεντικά τους. Και έχει σημασία το γεγονός ότι εργάτες, αγρότες, ταξικά συνδικάτα καταγγέλλουν τη στάση των φασιστοειδών που δίνει άλλοθι στα αφεντικά και βγάζει λάδι τον καπιταλισμό. Οτι μαθητές αντιδρούν στην παρουσία φασιστοειδών στα σχολεία τους. Η εργατική τάξη έχει πείρα και μνήμη, έχει δύναμη, μπορεί και πρέπει να τους αποκαλύπτει, να τους απομονώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου