Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ναυτεργάτες: Με νέα 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη συνεχίζουν τον αγώνα

Απόφαση για νέα 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη έλαβε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα των ναυτεργατών ενάντια στο νομοσχέδιο που καταργεί βασικά εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα πλοία και στα λιμάνια.
Οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστατούν στην ανάπτυξη και περιφρούρηση του αγώνα, τη συμπαράταξη τμημάτων της εργατικής τάξης της στεριάς, όπως και φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, με τον πρώτο λόγο να έχουν οι νησιώτες, ο αγώνας αυτός έχει ήδη πάρει τη δική του θέση στις παρακαταθήκες της εργατικής τάξης.
Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα γίνει νέα απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στον Αγ. Διονύση, έξω από τα «κρητικά» καράβια. Σε προσυγκέντρωση καλούν στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και οι αγωνιστικές παρατάξεις «Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών» και ΔΑΣ Ναυτιλιακών Υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου