Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο λαός θύμα με όποιο μείγμα διαχείρισης του καπιταλισμού...



Γρηγοριάδης Κώστας
Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο φανερό, όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει στο χέρι τη διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος, αυτό ήταν καθαρό, αλλά ότι το μείγμα διαχείρισης που θέλει να εφαρμόσει είναι τελικά «μία από τα ίδια» για το λαό.Ετσι, υιοθετεί το στόχο και της σημερινής κυβέρνησης για δημοσιονομική εξισορρόπηση και πρωτογενή πλεονάσματα, ζητά «κούρεμα» του χρέους και κινητοποίηση κάθε δυνατού πόρου - ανεξαρτήτως προέλευσης - για να χρηματοδοτήσει την καπιταλιστική ανάπτυξη. Δηλώνει ευθαρσώς ότι οι μισθοί, οι συντάξεις και οι δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα θα παραμείνουν στα σημερινά εξευτελιστικά επίπεδα - αν δεν μειωθούν παραπέρα λέμε εμείς - αφού αυτό θα απαιτούν οι καπιταλιστές για να επενδύσουν, ενώ, όπως η ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία, θέλει επίτευξη του στόχου για «υγιείς» προϋπολογισμούς, προωθώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Με τέτοια πολιτική, αναμενόμενα και τα σημεία αναφοράς της, όπως τα έθεσε ο Γ. Σταθάκης στη συνέντευξή του στο «Βήμα»: Ο Τρικούπης, ο Βενιζέλος και ο Καραμανλής από το παρελθόν και ο Ομπάμα από το παρόν... ομολογώντας ότι η πολιτική του έχει πολλά συμβατά στοιχεία με αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει!
Κατόπιν αυτών, χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει. Το μείγμα διαχείρισης του συστήματος της εκμετάλλευσης του ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσει στο λαό ό,τι και το μείγμα διαχείρισης της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου