Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ Κ.Ο.ΠΡΕΒΕΖΑΣ- Εκδήλωση σύσκεψη για τις θέσεις του ΚΚΕ μπροστά στο 19ο συνέδριο του



Εκδήλωση σύσκεψη για τις θέσεις του ΚΚΕ
 μπροστά στο 19ο συνέδριο του

Το Σάββατο 9 Φλεβάρη οι  Κ.Ο. Πρέβεζας της εργατικής αχτίδας Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας πραγματοποίησαν εκδήλωση σύσκεψη με εργαζόμενους και όχι μόνο, στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ,  όπου έκανε και την ανάλυση των θέσεων ο σύντροφος Γιώργος Πέρος. Στη συνέχεια απάντησε και  στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους στα πλαίσια του διαλόγου που ακολούθησε. Ο Γιώργος Πέρος   αναφέρθηκε κύρια σε ζητήματα που αφορούν την εργατική τάξη και την κοινωνική συμμαχία.

Στη συνέχεια ακολούθησε ζωντανή κουβέντα με ερωτήματα και τοποθετήσεις στο σύνολο των θέσεων με μία μεγαλύτερη έμφαση στα ζητήματα της κοινωνικής συμμαχίας και την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Από τις ερωτήσεις αλλά και τις τοποθετήσεις αναδείχθηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της δουλειάς στην εργατική τάξη κύρια στα εργοστάσια. Την ανάγκη σε αυτή την περίοδο να ενισχυθούν τα σωματεία με εργαζόμενους αλλά και να δουλέψουν καλύτερα με τους ανέργους.   
Παράλληλα τέθηκε το ζήτημα καλύτερης αφομοίωσης των θέσεων του κόμματος για το σοσιαλισμό με προοπτική την πιο ζωντανή μετάδοση τους στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενος, τη φτωχομεσαία αγροτιά.
Ταυτόχρονα αποτυπώθηκε και η ανάγκη μεγαλύτερης σύνδεσης του αντιμονοπωλιακού αγώνα των εργατών με τους μικρομεσαίους ΕΒΕ και αγρότες στη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας.
Οι ΚΟ Πρέβεζας θα συνεχίσουν το προσυνεδριακό διάλογο και με άλλες συσκέψεις με εργαζόμενους για να μπορέσουν να μεταφέρουν την εμπειρία της εργατικής τάξης στο 


κόμμα, αλλά και να μεταφέρουν την εμπειρία του ΚΚΕ στην εργατική τάξη. Εμπειρία που θα εξοπλίζει τους εργαζόμενους για το μόνο δρόμο που τους συμφέρει σήμερα την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την εγκαθίδρυση της εξουσίας της εργατικής τάξης!

ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ:Σωτήρης Γάκης


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου