Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ naftemporiki ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣ(δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ) ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 16-10-2011.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Κυριακόπουλος Γιώργος, εκλεγμένος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ) συνέβαλε στην οργάνωση της απεργοσπασίας, βοηθός στο έργο κυβέρνησης και Περιφερειάρχη Αττικής στην επέλαση των ιδιωτών στην καθαριότητα.
Μπήκε μπροστά για να παραχωρηθεί ο χώρος του ΚΤΕΟ Ελληνικού στις ιδιωτικές εταιρείες, στις οποίες ανέθεσε ο Σγουρός να μαζέψουν τα σκουπίδια. Με την ενέργειά του διευκόλυνε το στήσιμο του απεργοσπαστικού μηχανισμού και έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στο σπάσιμο της απεργίας των εργαζομένων στους Δήμους.
Η υποκρισία της ΠΑΣΚΕ δεν έχει όρια. Από τη μια ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΣΥΑΠΕ, όπου η ΠΑΣΚΕ πλειοψηφεί, μαζί με άλλες Ομοσπονδίες καλούν σε κοινή δράση για να μην περάσουν τα μέτρα και από την άλλη ανοίγουν το δρόμο για να χτυπηθεί κάθε αγωνιστική στάση των εργαζομένων.
Γίνεται ξεκάθαρος ο ρόλος και της Περιφερειακής Αρχής Αττικής (ΠΑΣΟΚ), που με τις αποφάσεις της, τους μηχανισμούς της και τις αρμοδιότητές της αποτελεί εργαλείο περάσματος όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται οι πιέσεις στους Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας να καταθέσουν «μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου» για τα σκουπίδια και στους μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας να επιβλέψουν την αποκομιδή των σκουπιδιών από τις ιδιωτικές εταιρείες, η προετοιμασία παρεμβάσεων στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ κλπ.
Σ’ όλες αυτές τις διαδικασίες χτυπήματος των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στελέχη της ΠΑΣΚΕ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο (πλειοψηφία σε ΟΣΥΑΠΕ, ΠΕΕΔΥ).
Καλούμε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα:
 να καταδικάσουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας,
 να καταδικάσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό στελεχών της ΠΑΣΚΕ και τον γενικότερο απεργοσπαστικό ρόλο των ΑΔΕΔΥ – ΓΣΣΕ,
 να γυρίσουν την πλάτη σ’ όλους αυτούς που ξεπουλάνε τους αγώνες, να τους απομονώσουν,
 να συσπειρωθούν στο ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού Αττικής,
 να δώσουν απάντηση στην απεργοσπασία με την καθολική συμμετοχή στην απεργία 19 & 20 Οκτώβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Αθήνα 16-10-11




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου