Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ - ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Αυτοί είναι που στηρίζουν τα αντεργατικά μέτρα στα σωματεία!!!
Στην τελευταία συνέλευση του ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας για την 48ωρη απεργία στις 19-20 Οκτώβρη, η στάση της κυβερνητικής παράταξης ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική για το πώς βλέπουν τις απεργίες και την αλληλεγγύη των εργαζομένων μεταξύ τους αλλά και με τα άλλα σύμμαχα στρώματα. Η στάση τους θα ήταν για γέλια αν η κατάσταση των εργαζόμενων δεν ήταν τόσο τραγική με τα μέτρα που παίρνει με μορφή πολυβόλου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Αφού βέβαια απέρριψαν το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων για συμπόρευση με το ΠΑΜΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του  «πεμπτοφαλαγγίτη» στο εργατικό κίνημα «ξέρασαν» ότι αντεργατικό και αντιλαϊκό είχαν στη φαρέτρα τους! Με το πλαίσιο τους αποδείχθηκε η υπονόμευση της απεργίας και η στήριξη στην ουσία των μέτρων. Αποδείχθηκε ότι δε θέλουν τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των εργατών και ανέδειξαν για άλλη μία φορά τον απεργοσπαστικό τους ρόλο. Έφτασαν στο σημείο να πουν ότι δε συμφωνούν με 24ωρες και 48ωρες απεργίες παρά μόνο αν είναι διαρκείας. Δηλαδή κάλυψαν την απεργοσπαστική τους τακτική πίσω από μεγαλοστομίες περί απεργίας διαρκείας.
Στο ψήφισμα συμπαράστασης, που κατέθεσε η ΔΑΣ, για τους απολυμένους και απλήρωτους εργαζομένους στην ΑΕΓΕΚ και καταγγελίας του Εργατικού Κέντρου που δε τους στήριξε προκηρύσσοντας απεργία (κάτι που έκαναν όλα τα εργατικά κέντρα της περιοχής που συμπαρατάσσονται με το ΠΑΜΕ) αντέδρασαν αρνητικά. Υπερασπίστηκαν την αντεργατική τακτική του Εργατικού Κέντρου λέγοντας πως δεν είναι ευθύνη του η στήριξη των εργαζομένων στο εργοτάξιο της ΑΕΓΕΚ στη Βόνιτσα, αν και πρόεδρος του ερχόταν για τις  φωτογραφίες και τα μικρόφωνα. Παραβλέποντας το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο εργοτάξιο δουλεύουν εργαζόμενοι από την Πρέβεζα, η στάση τους ήταν ευθυγραμμισμένη με την κυβερνητική πολιτική στήριξης της εταιρείας και του κεφαλαίου συνολικά, για να μπορεί απρόσκοπτα να απολύει εργαζόμενους και συνδικαλιστές, να μην τους πληρώνει, να τους τρομοκρατεί!   
Στο ψήφισμα που έφεραν οι δυνάμεις της ΔΑΣ για στήριξη και συμπαράσταση των αγροτών που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «σέρνει» στα αγροτοδικεία επειδή αγωνίστηκαν για το ψωμί τους και αυτό της οικογένειας τους, για δικαίωμα στη ζωή η στάση της κυβερνητικής παράταξης είναι μνημειώδης. Τα «παλικάρια» όχι απλώς δεν στήριξαν το ψήφισμα αλλά λειτουργώντας κυβερνητικότερα των κυβερνώντων έφτασαν στο σημείο να πουν ότι καλά κάνει η κυβέρνηση και κυνηγά τους αγωνιζόμενους αγρότες!  
Εύκολο είναι να φανταστεί κανείς ποια θα είναι η στάση της εργοδοτικής-κυβερνητικής πλειοψηφίας και συνολικά των «συνδικαλιστών» τους, όταν η κυβέρνηση αύριο θα «σέρνει» σε δικαστήρια εργάτες, επαγγελματίες, μαθητές που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική μείωσης των μισθών, κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του 8ώρου, της κοινωνικής ασφάλισης, αύξησης των φόρων, μη πληρωμής των ¨φοροχαρατσιών¨ κλπ.  
Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε τη στάση των «επαναστατικών» Αγωνιστικών Παρεμβάσεων που η κριτική τους αρχίζει και τελειώνει μόνο(!) απέναντι στο ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα. Στη γραμμή ρήξης και ανατροπής που εκπροσωπεί και δε συμπαρατάσσεται με τη λογική της υποταγής στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό και της διαχείρισης του όπως οι ίδιοι, «αντικαπιταλιστές στα λόγια δηλαδή.
 Πως βέβαια θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού το ΠΑΣΟΚ και οι παρατάξεις του στο Εργατικό Κέντρο τους δίνουν βήμα και φωνή στις συγκεντρώσεις τους. Αφού πηγαίνουν «αγκαλιά» σε συγκεντρώσεις και «διεκδικήσεις»(!) των εργαζομένων. Αφού είναι το αριστερό άλλοθι, ο αγωνιστικός «φερετζές» που χρειάζονται το Εργατικό Κέντρο, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ εδώ στην Πρέβεζα, για να κρύψουν πόσο εχθρεύονται τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Αφού τους αφήνει σε επίπεδο πρωτοβάθμιων σωματείων να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους βγάζοντας επαναστατικές κορώνες φτιάχνοντας στη συνέχεια συγκεντρώσεις στους εργοδοτικούς κυβερνητικούς ξεπουλημένους συνδικαλιστές.   
Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν την εμπειρία από τη δράση αυτών των παρατάξεων το προηγούμενο διάστημα. Σήμερα είναι ώρα να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές και τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές τους, να συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ, το ταξικό λαϊκό κίνημα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος.    
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου