Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Γραπτή τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα & του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας Χαρ. Λακαφώση


PDF
25/10/11
Σε σχέση με τη δολοφονική επίθεση κατά χιλιάδων διαδηλωτών που συμμετείχαν στην περικύκλωση της Βουλής που οργάνωσε το ΠΑΜΕ τη δεύτερη μέρα της πανεργατικής απεργίας 19-20 Οκτωβρίου 2011, το Κόμμα μας θεωρεί ότι επρόκειτο για προσχεδιασμένη ενέργεια από ομάδες που δρούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης για την επιχείρηση τρομοκράτησης, συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Αποτελεί πάγια θέση του Κόμματός μας ότι η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της σύστημα, προκειμένου να παρεμποδίσει τη λαϊκή δράση και να διαιωνίσει την κυριαρχία μιας χούφτας εκμεταλλευτών σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας χρησιμοποιεί και αξιοποιεί - μαζί με την επίσημη κρατική καταστολή, την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς - και μηχανισμούς και μεθόδους χαφιέδικης και προβοκατόρικης δράσης, για να τρομοκρατήσει το λαό, να σπείρει τη σύγχυση και την απογοήτευση για τη συμμετοχή στους λαϊκούς αγώνες.
          Η πολιτική αυτή εκτίμηση για τη σχέση και διαπλοκή επίσημων κέντρων και επιτελείων με ομάδες προβοκατόρων, μέλη συνδέσμων «φιλάθλων», ακροδεξιών στοιχείων κλπ. που, ανάλογα με τη χρονική στιγμή φέρουν και την αντίστοιχη περιβολή (π.χ. κουκουλοφόροι) αποτελεί σταθερή θέση του ΚΚΕ, του εργατικού λαϊκού κινήματος αλλά και της πλειοψηφίας του λαού μας. Στηρίζεται στην εσωτερική και διεθνή εμπειρία δεκάδων ετών, αλλά και σε πλήθος αποκαλυπτικών στοιχείων και ντοκουμέντων που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια έντασης των λαϊκών αγώνων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, με την αξιοποίηση και των σύγχρονων τεχνολογιών.
          Η εφημερίδα του ΚΚΕ «Ριζοσπάστης», καθώς και άλλα έντυπα έχουν κατά καιρούς παρουσιάσει στοιχεία, που επιβεβαιώνουν με αδιαμφισβήτητο τρόπο τη σχέση μεταξύ επίσημων κατασταλτικών μηχανισμών με προβοκάτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία, λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων. Σειρά τέτοιων στοιχείων (φωτογραφίες, αναρτήσεις στο διαδίκτυο κλπ.) δημοσιεύθηκαν και μετά τη δολοφονική επίθεση κατά των διαδηλωτών της απεργιακής συγκέντρωσης και περικύκλωσης της Βουλής στις 20 Οκτωβρίου 2011 που προφανώς βρίσκονται σε γνώση της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης. Επίσης, έχουμε επανειλημμένα και επώνυμα καταγγείλει, δημοσιεύοντας τα σχετικά στοιχεία, την παρείσφρηση μέσα σε διαδηλώσεις και λαϊκές κινητοποιήσεις αστυνομικών σε διατεταγμένη υπηρεσία, μεταμφιεσμένων σε διαδηλωτές.
          Παρόλη την πληθώρα των σχετικών καταγγελιών, παρόλο τον καταιγισμό εγκατάστασης σύγχρονων μέσων παρακολούθησης του λαϊκού κινήματος (π.χ. χαφιεδοκάμερες) από το κράτος, τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όσο και οι κρατικοί μηχανισμοί και θεσμοί, δεν έχουν ενεργοποιηθεί τόσα χρόνια για την αποκάλυψη των ομάδων αυτών, γεγονός που επιβεβαιώνει την ακλόνητη πεποίθησή μας για προσχεδιασμένη δράση κατά των κινητοποιήσεων του λαϊκού κινήματος, για διαπλοκή επίσημων μηχανισμών με ομάδες προβοκατόρων. Η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη είχαν και έχουν όλα τα μέσα να ερευνήσουν και αποκαλύψουν - εάν και εφόσον ήθελαν - τις διασυνδέσεις και τη δράση αυτών των ομάδων.
          Στη διαδικασία αυτή φυσικά δεν εμπλέκεται ούτε πρόκειται να εμπλακεί το Κόμμα μας, το οποίο δρα αποκλειστικά και μόνο πολιτικά. Το ΚΚΕ έχει συμβάλει καθοριστικά και θα συνεχίσει να συμβάλει στην ανάδειξη και αποκάλυψη στο λαό της δράσης των μηχανισμών αυτών, στοχεύοντας στην επαγρύπνηση και περιφρούρηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος από όσους επιδιώκουν να το χειραγωγήσουν και να το τρομοκρατήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου