Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Προσφυγή Τσοχατζόπουλου

Με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απαντά ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας στην περίπτωσή του, από δύο βουλευτές της ΝΔ, μέλη της προανακριτικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των υποβρυχίων.
tsoxatzo 300x190 Με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απαντά ο  Άκης ΤσοχατζόπουλοςΌπως υποστηρίζει στην προσφυγή του ο πρώην υπουργός, οι κ. Αργ. Ντινόπουλος και Μ. Βαρβιτσιώτης, παρά την ιδιότητά τους ως εισαγγελικοί λειτουργοί στην υπόθεση και ενώ ήταν σε εξέλιξη και η κοινοβουλευτική και η ποινική διαδικασία, “παρανόμησαν ” και “προέβησαν σε διαπιστώσεις που παραβιάζουν ευθέως τις εγγυήσεις του τεκμηρίου της αθωότητας”.
“Ορισμένα μέλη της επιτροπής παρανόμησαν. Μη σεβόμενοι τον θεσμικό τους ρόλο και καταστρατηγώντας το δικαίωμά μου στο τεκμήριο της αθωότητας έδωσαν δημόσιες συνεντεύξεις και αρθρογράφησαν σε βάρος μου διαρκούσης της επιτροπής. Τα συγκεκριμένα μέλη της επιτροπής δεν σεβάστηκαν ούτε την υποχρέωσή τους απέναντι στα καθήκοντα που τους ανέθεσε με απόφασή της η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων” σημειώνει ο κ. Τσοχατζόπουλος στην προσφυγή του.
Και προσθέτει: “Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι με κατασυκοφάντησαν εν γνώσει των υπόλοιπων μελών της επιτροπης, ουδεμία ενέργεια ή παραίνεση υπήρξε εκ μέρους του προεδρείου της επιτροπής προκειμένου να στιγματιστούν και να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα”.
Όπως υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός, “οι αυθαίρετες και αναπόδεικτες διατυπώσεις” στις οποίες προέβησαν οι δύο βουλευτές δημιούργησαν “ένα απόλυτο ενοχοποιητικό κλίμα σε βάρος του σε όλη την ελληνική κοινωνία”.
Η προσφυγή είναι “επί της διαδικασίας” και δεν επηρεάζει την εξέλιξη της υπόθεσης που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, και το ζητούμενο για τον κ. Τσοχατζόπουλο είναι ηθική και πιθανόν και χρηματική αποζημίωση.
Στην προσφυγή του, ο κ. Τσοχατζόπουλος επιφυλάσσεται να καθορίσει “νομότυπα και εμπρόθεσμα” το αίτημά του “για δίκαιη, εύλογη ικανοποίηση για τη ζημιά που υπέστη συμπεριλαμβανομένης και της χρηματικής ικανοποίησής του λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη από την παραβιάση των ανωτέρω δικαιωμάτων του καθώς και τη δικαστική του δαπάνη”.
Σύμφωνα με την πλευρά των δικηγόρων του κ. Τσοαχατζόπουλου, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται σε δύο χρόνια.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα στην όμορφη Πρέβεζα.
    Τσοχατζόπουλος "ο ωραίος Μπρούμελ"
    Το οικονομικό σύστημα στην αδιέξοδη κατάσταση που έχει περιέλθει είναι βέβαιο ότι δεν θα διστάσει να εφαρμόσει όλα εκείνα τα μέτρα που μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ταυτόχρονα να βάλουν φραγμό σε ότι τους στοιχειώνει τα όνειρα και το ξύπνιο τους.
    Αυτό δεν είναι άλλο από την φράση που στις αρχές και στην συνέχεια της κρίσης πιπιλάγανε "Το ζήτημα είναι να μην έχουμε κοινωνικές αναταραχές"
    Αυτό ήταν το μότο τους και τους ξέφευγε.Αναταραχές τέτοιες που τις φοβόντουσαν δεν είχαμε μέχρι τώρα.
    Ετούτοι όμως γνωρίζοντας την εξέλιξη της κατάστασης που θα περιέλθει ο λαός και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν και φοβούνται.
    Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί τους είναι σε ετοιμότητα παράλληλα όμως καλλιεργούν στον κόσμο αυταπάτες για να στρέψουν προς άλλη κατεύθυνση την σκέψη και την δράση αντίδραση.
    Μέσα σε αυτά τα πλαίσια καλλιεργείτε και η άποψη ότι αυτοί που έκλεψαν αυτοί που λεηλάτησαν αυτοί οι ανέντιμοι....
    Να τιμωρηθούν να καταδικαστούν,στην κρεμάλα!!!
    Χίλιες φορές στην κρεμάλα και στην δημόσια διαπόμπευση όμως κοίτα που οδηγείτε η σκέψη του κόσμου.
    Ανίκανοι; Προδότες,κλέφτες,μιζαδόροι να τιμωρηθούν και την θέση τους να πάρουν άνθρωποι έντιμοι ικανοί πατριώτες και τότε;Και τότε όλα θα βελτιωθούν τότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην προτέρα κατάσταση!
    Έτσι προκειμένου το σύστημα να κατευνάσει το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και ταυτόχρονα να το αποπροσανατολίσει,
    Δεν θα διστάσει να στείλει αν χρειαστεί στην κρεμάλα και δικούς του εκπροσώπους.
    Και τον Άκη και το "θείο βρέφος" αν χρειαστεί.
    Και αν δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι γιατί σε όλες τις υποθέσεις εμπλέκονται όλοι.
    Οπότε θα εκτεθούν και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι.
    Αυτά προσπαθώ να πω και στην δική μου ανάλυση τούτες τις μέρες.
    Πρέπει να μην τσιμπήσουμε πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας καθαρό ότι δεν είναι ούτε ο Άκης ούτε ο Γιωργάκης.
    Όλοι αυτοί μια χαρά κάνουν την δουλειά τους με απόλυτη συνέπεια.
    Εμείς πρέπει να κατανοήσουμε ότι το μόνο υπεύθυνο είναι το οικονομικό σύστημα που ακολουθείτε και βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
    Ένα σύστημα σε πλήρες αδιέξοδο που περιμένει από την εργατική τάξη την χαριστική βολή.

    ΥΓ εμ δεν σας προλαβαίνει και κανείς.
    Πότε προλάβατε και σηκώσατε και άλλο ποστ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή