Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Στη Βουλή το θέμα των προπηλακισμών πολιτικών



Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, ζήτησε να γίνει συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολιτικοί χώροι πίσω από ορισμένους που σηκώνουν και πετάνε πέτρες ή προπηλακίζουν», προσθέτοντας ότι «όλοι μας γνωρίζουμε ποιοι συγκροτούν αυτές τις ομάδες».
Αμέσως μετά, ο Α. Λοβέρδος απευθύνθηκε στον παριστάμενο βουλευτή του ΚΚΕ, Χ. Χαραλάμπους, καλώντας τον να «μας πει τι γίνεται στην Κέρκυρα όπου εσείς μου στήσατε τον προπηλακισμό», αναφερόμενος σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας εργαζομένων για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο εκεί καινούριο νοσοκομείο, στα εγκαίνια του οποίου θα έδινε το «παρών» ο υπουργός. Τις ίδιες αθλιότητες επανέλαβε ο Α. Λοβέρδος και το βράδυ, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα», προκαλώντας την παρέμβαση του Π. Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.
Απαντώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο Μπ. Χαραλάμπους είπε ότι το οργανωμένο κίνημα έχει σκοπούς «και δεν θεωρούμε ότι μπορεί να πάει μπροστά με το να σπάζεις βιτρίνες και να πετροβολείς αυτοκίνητα». Συνεχίζοντας την προκλητική επίθεση, ο υπουργός Υγείας 


αναρωτήθηκε αν «αφορά και το ΠΑΜΕ, αυτό φαντάζομαι», για να πάρει ξανά πληρωμένη απάντηση από τον βουλευτή του ΚΚΕ:
«Για μια ακόμα φορά είστε απαράδεκτος. Λέτε υπονοούμενα. Εχετε εσείς στοιχεία ότι οι κομμουνιστές που έχουν δώσει την ζωή τους, πετροβόλησαν υπουργούς ή αυτοκίνητα; Εσείς είστε με τον κύριο Πεταλωτή που ουσιαστικά υποθάλπτετε αυτά τα κινήματα και οι μηχανισμοί σας. Οταν λοιπόν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αυτά που σας στηρίζουν, ουσιαστικά υποθάλπουν αυτούς τους μηχανισμούς και αυτές τις πράξεις, να τα αναζητήσετε αλλού και όχι στο ΚΚΕ».
Συνεχίζοντας το παραλήρημα, ο Α. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι στη διαμαρτυρία στην Κέρκυρα δεν ήταν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, αλλά «οι άνθρωποί σας», ενώ κλιμακώνοντας την επίθεση είπε ότι «το ΠΑΜΕ με προπηλάκισε στο Ηράκλειο της Κρήτης, πετώντας πορτοκαλάδες». Στη νέα προβοκάτσια, ο Μπ. Χαραλάμπους απάντησε:
«Επειδή ο υπουργός ξέρει πολύ καλά ότι τα μέτρα που ματώνουν τον ελληνικό λαό, όσον αφορά την Υγεία δε θα περάσουν αβρόχοις ποσί, όπως ο ίδιος θέλει, προσπαθεί με αυτές τις απαράδεκτες προβοκάτσιες να μας πει ότι ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα να κάνεις μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας με το πανό και τα συνθήματα και άλλο να πετάς πέτρες και να προπηλακίζεις βουλευτές και υπουργούς.
Ξέρει πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι έτσι. Το γιατί το λέει να μας πει ο ίδιος πού απευθύνεται και πού ξεπληρώνει γραμμάτια. Οσον αφορά την λάσπη που προσπαθεί να ρίξει στο πρόσωπό μου, μας ξέρουν πολύ καλά όλοι. Εγώ 25 χρόνια ήμουν γιατρός χειρουργός στο νοσοκομείο και αν νομίζετε ότι με αυτό το πράγμα με μειώνετε, απεναντίας μου δίνετε πόντους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου