Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους




Άκουγα σήμερα το πρωί, τον «κύριο» Καρατζαφέρη να λέει ότι ο Γ. Παπανδρέου, πρέπει να ζητήσει το μεσοπρόθεσμο να ψηφιστεί από 180 βουλευτές, προκειμένου όπως υποστήριζε, να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.
Προφανώς, θα βόλευε τον «κύριο» Καρατζαφέρη  κάτι τέτοιο, μιας και στην περίπτωση αυτή, όλο και κάποιον τρόπο θα έβρισκε να δημοπρατήσει τους ψήφους του, ή έστω να κάνει το πατριωτικό του καθήκον απέναντι στα αφεντικά του, το ΔΝΤ, την ΤΡΟΙΚΑ, κα ι όλα εκείνα τα συμφέροντα που κρύβονται(αν και δεν κάνουν πια και τόσο κόπο να κρυφτούν) πίσω από αυτούς.


Οι δικαστές, μέλη του συμβουλίου επικρατείας βέβαια είχαν άλλη άποψη, και αποφάσισαν ότι το μνημόνιο ούτε αντισυνταγματικό είναι, αλλά ούτε και το μεσοπρόθεσμο χρειάζεται να ψηφιστεί από τα 3/5 των βουλευτών. Και για του λόγου το αληθές δείτε και τα παρακάτω αποσπάσματα από το http://dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=4080:under-the-constitution-the-loan-agreement-decided-by-the-coe

 ---
Οι δικαστές, μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποφάσισαν πως η σύμβαση δανεισμού της Ελλάδας δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές, αλλά ούτε και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τις Διεθνείς Συμβάσεις. Σύμφωνα με τους δικαστές, η δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα τηρεί το γράμμα του νόμου και του Συντάγματος, ενώ υποστηρίζουν πως οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δικαιολογούνται δεδομένου της οικονομικής κρίσης, ενώ εκ νέου τα όποια νέα μέτρα έρθουν, με βάσει τις συνθήκες και συγκυρίες, που θα επικρατούν στο χρονικό εκείνο σημείο. […]
[…]Η ολομέλεια του ΣτΕ δεν "είδε" παραχώρηση εξουσίας σε ξένες δυνάμεις αναφορικά με την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας και αντίθετα αποφάσισε πως η κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας.
---

Στην περίπτωση αυτή, ο "κύριος" Καρατζαφέρης δεν θα χρειαστεί να παίξει το συγκρκριμένο χαρτί, της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου αφού αυτό ψηφίζεται μια χαρά από τους εναπομείναντες αν δεν κάνω λάθος 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταφέρνοντας έτσι το σύστημα να μην «κάψει» τις όποιες εφεδρείες του, και όταν λέω εφεδρείες, εννοώ φυσικά την ΝΔ. Γιατί να είστε σίγουροι πως άν για να περάσει το μεσοπρόθεσμο χρειαζόταν να ψηφιστεί και από βουλευτές της ΝΔ, ως δια μαγείας θα βρισκόταν οι καλοθελητές. Μην ξεχνούμε άλλωστε και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είπε πως αν υπήρχε ανάγκη θα την έδινε την ψήφο του υπέρ του νεου μνημονίου.


Δυστυχώς καθημερινά, διάφοροι, όπως είναι και ο νέος χαλίφης στην θέση του χαλίφη «κύριος» Βενιζέλος, βγαίνουν και μιλούν εξ ονόματος του Ελληνικού λαού, που είναι αλήθεια ότι τους ψήφησε, και εκείνοι τώρα έχοντας την ψήφο του, τον αψηφούν κανονικά. Έλεγε λοιπόν ο Βενιζέλος στην τελευταία συνέντευξη τύπου, ότι προσπαθεί σκληρά να μας σώσει, αλλά ότι πρέπει και εμείς, χάριν αξιοπρέπειας, συνέπειας και ελληνικού φιλότιμου, να σκύψουμε λιγάκι, τόσο δα, ίσα για να εισχωρήσει το κεφάλι ή πιο σωστά για να γίνουμε και λίγο πιο χυδαίοι, το κεφάλαιο, ακόμα πιο βαθιά(οι λεγόμενες βαθιές τομές) στην εγχώρια οικονομία.


Όμως άσχετα με το ποιοι είναι οι κατά καιρούς εκπρόσωποι του, ο ελληνικός λαός πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα, και όχι μόνο, υπηρετούν από την θέση τους κάθε φορά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν είναι ζήτημα προσώπων, δεν είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης, διαχείρισης, εντιμότητας ή ανικανότητας, είναι ζήτημα πολιτικής στάσης! Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες όπως σωστά φωνάζουμε εμείς οι κομμουνιστές. 


Ο ελληνικός λαός πρέπει να ζητήσει εκλογές, διότι οι εν εξουσία, έχουν χάσει κάθε ηθικό-φυσικό και μεταφυσικό δικαίωμα(όπως έλεγε κάποτε και η Λιάνα) να τον εκπροσωπούν, μιας και είναι πια ξεκάθαρο πως η μόνη τους έγνοια ήταν, είναι και θα είναι το πως θα τον ρίξουν μια ώρα αρχύτερα στο στόμα του λύκου[1]


Ο ελληνικός λαός πρέπει να ζητήσει εκλογές, όχι για να αλλάξει πάλι τον χαλίφη του, αλλά για να δώσει δύναμη, μέσω της ψήφου του, αλλά κυρίως μέσω της οργανωμένης ταξικής πάλης, σε εκείνες τις δυνάμεις που χρόνια τώρα βρίσκονται στο πλευρό του και οικοδομούν το μέτωπο αντεπίθεσης.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)


[1] Όπου λύκος βλέπε, εταίροι, δανειστές, αγορές, επενδυτές, αξιολογητές και η υπόλοιπη αγέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου