Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

TA NEA MEΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ





Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Φέρνουν πάνω από 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013 στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.που φέρνουν νέα φορο-σφαγή για τα λαϊκά στρώματα.
H κατάσταση θα χειροτερέψει με την ψήφιση του λεγόμενου «ενιαίου» μισθολογίου (Ιούνιος-Ιούλιος). Φέρνουν νέο μισθολόγιο, που προβλέπει 700-800 ευρώ βασικό μισθό. Συνδέουν το μισθό με την αξιολόγηση και την αποδοτικότητα. Καταργούν εξ’ ολοκλήρου το 13ο και 14ο μισθό (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας). Καταργούν όλα τα επιδόματα. Συνθλίβουν τη λαϊκή οικογένεια
Την κρίση και το χρέος δεν τα έφεραν τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων. Οι σπατάλες στο δημόσιο τομέα δεν γίνανε ποτέ για καλύτερη παιδεία, υγεία, πρόνοια, λαική κατοικία, μεροκάματο. Οι σπατάλες γιγάντωναν και πριν και τώρα   τους ιδιώτες. Την κρίση την έφεραν τα φουσκωμένα κέρδη και οι φοροαπαλλαγές  του κεφαλαίου.
Η επάνοδος με νόμο του 40ώρου για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δηλώνει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής-αντεργατικής επιδρομής και δεν έχει τελειωμό ούτε αφορά μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους.
Ας αναρωτηθεί η νέα οικογένεια τι θα σημάνει για την φροντίδα, την ασφάλεια και την αγωγή βρεφών/νηπιων ένα εξαντλημένο ψυχικά και σωματικά παιδαγωγικό προσωπικό, που δουλεύει χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές ανάπαυσης του παιδιού, χωρίς αίθουσες παιχνιδιού και χαλάρωσης, αυλικό χώρο στα περισσότερα κτήρια, σε υπεράριθμα τμήματα. Να μην στηρίξει κανείς το έγκλημα απέναντι στον ψυχισμό των παιδιών και την ανάγκη της νέας οικογένειας.
Η κυβέρνηση φτιάχνει στην αυγή του 21ου αιώνα παιδαγωγικά κρεματόρια. Το παιδαγωγικό προσωπικό θα γίνει άθελα του ο θύτης του ψυχισμού του παιδιού, και όλοι μαζί, οικογένεια, παιδί, προσωπικό, θύματα της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης που θέλει ο κόσμος της δουλειάς να ζει και να ανασαίνει στο πρόσταγμα της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Στο στόχαστρο είναι οι χιλιάδες συμβασιούχοι , οι οποίοι είναι η κύρια δύναμη στους παιδικούς σταθμούς. Η επιμήκυνση του χρόνου εργασίας, της διάρκειας λειτουργίας των παιδικών σταθμών, η ανακύκλωση τη ανεργίας, φτιάχνει το κολαστήριο παιδιού και εργαζομένων.
Δεν είναι άμοιρη ευθυνών ότι φτάσαμε ως εδώ η συνδικαλιστική  πλειοψηφία της  ΠΟΕ ΟΤΑ                                                                                                                                             Επιδιώκουν την διάσπαση και την αποσπασματικότητα  από την μια ενώ από την άλλη  δεν ενισχύουν το κοινό μέτωπο με τους γονείς αλλά  κυριολεκτικά το υπονομεύουν.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούμε την αύξηση των ωρών εργασίας.
Μέσα από Δ.Σ. και Γενικές Συνελεύσεις, να πάρουμε απόφαση μη εφαρμογής της επέκτασης του ωραρίου. 
 Κάτω τα χέρια από το ωράριο
·       Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
·       Χρηματοδότηση από το κράτους στους παιδικούς σταθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου