Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Είχαν στόχο να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ


Η χτεσινή άθλια προβοκάτσια μηχανισμών του κράτους και παρακράτους στο Σύνταγμα, καθόλου τυχαία, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε μέρα πανεργατικής απεργίας, κατά την οποία οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), τα ταξικά συνδικάτα με τη μεγαλειώδη συμμετοχή του κόσμου πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας και το Σύνταγμα. Η εξέλιξή της, αλλά και ο χώρος στο Σύνταγμα που έγινε η προβοκάτσια, χώρος όπου βρίσκονταν δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αποκαλύπτει πως στόχος τους ήταν να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ.
Το σχέδιό τους είχε αποκαλυφθεί από νωρίς χτες το πρωί. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε διάφορα στέκια, γνωστά και «αγαπημένα» σε κρυφούς και φανερούς μηχανισμούς σε Κολωνάκι και Εξάρχεια, αυτό που συζητούσαν μεταξύ τους διάφορες ομάδες, που στη συνέχεια ήταν σε πρώτο πλάνο στο Σύνταγμα, κουκουλωμένοι, ήταν ότι «πρέπει να χτυπήσουμε το ΠΑΜΕ». Επιπλέον, ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ ήταν σε εξέλιξη, στο facebook και σε blogs στο διαδίκτυο υπήρχαν υβριστικά, χυδαία μηνύματα σε βάρος του ΠΑΜΕ, με κατεύθυνση ότι πρέπει να χτυπηθεί η συγκέντρωσή του στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, τέτοια μηνύματα έπεσαν για λίγη ώρα στο blog του zougla.gr (λίγα λεπτά αργότερα βγήκαν από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα). Αλλά και στο facebook του «ΣΚΑΪ» ορισμένοι έγραφαν για τα «γουρούνια του ΠΑΜΕ που θέλουν ξύλο».
Η πείρα ως τώρα έχει δείξει ότι η προβοκατόρικη δράση των γνωστών μηχανισμών στόχο έχει το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος. Οι κρατικοί μηχανισμοί που κινούν τέτοιες ενέργειες και δράσεις πιστεύουν πως έτσι μπορούν να ανακόψουν τη δράση του και την ανάπτυξή του.
Κάποιοι δημοσιολόγοι αναλυτές όπως π.χ. ο Π. Μανδραβέλης του συγκροτήματος Αλαφούζου, κάνοντας το άσπρο μαύρο (άλλωστε είναι πορωμένοι με την ιδεολογία και την πολιτική της ενίσχυσης του καπιταλισμού και των αφεντικών τους), φρόντισε να περάσει μέσω της άθλιας προπαγάνδας που έκανε στον «ΣΚΑΪ» ότι οι προβοκάτορες ως τώρα, οι κουκουλοφόροι, δεν έκαναν επεισόδια στο «κίνημα της πλατείας». Επομένως ούτε λίγο ούτε πολύ ευθύνεται το ΠΑΜΕ, που έκανε απεργιακή πορεία και συγκέντρωση, για τη δράση των κουκουλοφόρων! Γκεμπελίστικη προπαγάνδα, δηλαδή, για να συγκαλύψει τους προβοκατόρικους μηχανισμούς και την καθοδήγησή τους από το σύστημα.
Πράγματι, είναι ένα ερώτημα το πώς και γιατί τόσον καιρό με τις πλατείες οι κουκουλοφόροι δεν έδρασαν. Οχι ότι έπρεπε να γίνουν προβοκάτσιες. Αλλά δεν προκαλεί ερωτηματικά ότι επέλεξαν χτες, που τα ταξικά συνδικάτα διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, να στήσουν προβοκάτσια; Γιατί, λοιπόν, επέλεξαν τη μέρα κατά την οποία η πανεργατική απεργία είχε μεγάλη επιτυχία, που εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στο δρόμο;
Ετσι, αφού η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είχε φτάσει στο Σύνταγμα με χιλιάδες εργαζομένων, λαού, να έχουν πλημμυρίσει την περιοχή, άρχισε ο γνωστός κλεφτοπόλεμος στη γωνία της «Μεγάλης Βρετανίας». Λίγα λεπτά αργότερα, το πεδίο μάχης είχε μεταφερθεί εκεί ακριβώς που βρισκόταν το ΠΑΜΕ, στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος. Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι γνωστή. Κλεφτοπόλεμος, μολότοφ, χημικά, το γνωστό σκηνικό. Αυτό ήθελαν να πετύχουν, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.
Η ωριμότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η πείρα στην οργάνωση των αγώνων απέτρεψε το χτύπημα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης των ταξικών δυνάμεων για άλλη μια φορά. Δείγμα πως οι εργαζόμενοι, ο λαός μπορούν και πρέπει να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ με ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 16/6/2011

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ-Όλοι οι προφεσοροι της πεντάρας,τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και κάθενάς με η χωρίς ιδιότητα που συντηρείται από το σύστημα ανακάλυψαν εχθές πως τα επεισόδια ήταν καθαρή προβοκάτσια!!!!Τι λεεε ρεεε....τόσα χρόνια τι γινεται,τόσα χρόνια τι καταγγέλει το ΚΚΕ και το Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου