Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Γέννημα του ποδοσφαίρου των επιχειρήσεων οι συμμορίες


Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«
Οι εγκληματικές συμμορίες στο ποδόσφαιρο - στη χώρα μας και παντού - είναι γέννημα του ποδοσφαίρου των επιχειρήσεων και της κερδοσκοπίας, που είναι σάπιο ως το μεδούλι και δεν υπάρχει τρόπος να εξυγιανθεί. Οσοι κρύβουν αυτό το βούρκο, όπως κάνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που τον διαμόρφωσαν με την πολιτική τους, δεν μπορούν ούτε να χτυπήσουν ούτε να περιορίσουν τα εγκληματικά κυκλώματα και τις συμμορίες που διαρκώς αναπτύσσονται.
Το ΚΚΕ, για μια ακόμη φορά, προειδοποιεί τους φιλάθλους να μην ξεγελαστούν από το θόρυβο που δημιουργείται με τις εισαγγελικές έρευνες και διώξεις, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξουν πραγματικές τιμωρίες, εφόσον η αθλητική Δικαιοσύνη ελέγχεται από τα κυκλώματα, αλλά και να αξιοποιήσουν αποπροσανατολιστικά τις όποιες εξελίξεις και να τις εμφανίσουν ως κάθαρση ενός ποδοσφαίρου που θέλει πέταμα.
Κατάργηση τώρα των ΠΑΕ, του στοιχήματος και κάθε επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι σύγχρονο και δωρεάν δικαίωμα για τη νεολαία και όλο το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου